60 χρόνια μετά την πρώτη φορά, η Sophia Loren στέφεται ξανά καλύτερη ηθοποιός με βραβείο David

sophia1

"Παναγία μου, βοήθησέ με", αναφώνησε η 86χρονη ηθοποιός στην ευχαριστήρια ομιλία της

Τα κινηματογραφικά γραφεία David di Donatello, απονέμονται κάθε χρόνο στις κινηματογραφικές ταινίες και παραγωγές από την Ακαδημία Ιταλικού Κινηματογράφου.

 Η 66η απονομή των βραβείων έγινε φέτος εν μέσω ενός ισχυρού πνεύματος «επανεκκίνησης», καθώς οι κινηματογραφικές αίθουσες στην Ιταλία αρχίζουν σιγά σιγά να επαναλειτουργούν.

Το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού απονεμήθηκε στη Sophia Loren, για τον ρόλο της Madame Rosa, η οποία υποδύεται μια πρώην πόρνη, επιζήσασα του ολοκαυτώματος στη ταινία του Netflix “The Life Ahead”, την οποία σκηνοθέτησε ο γιος της, Edoardo Ponti.

 
 
 
 

Η Ιταλίδα σταρ επέστρεψε στην μεγάλη οθόνη έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία αποχής. Η υποδοχή των συμπατριωτών της ήταν θερμή, αφού την απένειμαν και το βραβείο για τα επιτεύγματα ζωής, David Lifetime Achievement.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

«Παναγία μου, βοήθησέ με. είναι δύσκολο να πιστέψω ότι η πρώτη φορά που έλαβα ένα βραβείο David ήταν πριν 60 χρόνια», είπε στον ευχαριστήριο λόγο της η γνωστή ηθοποιός.

«Φαίνεται σαν να είναι η πρώτη φορά, ξανά, αν και το συναίσθημα είναι ακόμα πιο υπέροχο», συμπλήρωσε συγκινημένη, ενώ σημείωσε ότι μοιράζεται το βραβείο της με τον 12χρονο συμπρωταγωνιστή της από τη Σενεγάλη, Ibrahima Gueye, τον οποίο χαρακτήρισε ως «ένα υπέροχο αγόρι με σπάνιο ταλέντο».

«Δεν ξέρω αν αυτή είναι η τελευταία μου ταινία, αλλά σίγουρα θέλω να κάνω και άλλες. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το σινεμά».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below