Σάββατο, Μαΐου 29

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΟΣ! ΕΣΤΕΙΛΕ στον… τάφο 80χρονη ο (καθηγητής) Βασιλακόπουλος


Οσοι γιατροί έχουν δώσει τον ιερό όρκο του Ιπποκράτη θα έπρεπε να σέβονται την ανθρώπινη ζωή. Που την ίδια αξία έχει η ζωή ενός μικρού παιδιού ενός ηλικιωμένου. Δεν επιτρέπεται να ισχυριστεί κανένας γιατρός ότι η ζωή ενός 30χρονου αξίζει περισσότερο από εκείνη μιας 80χρονης. Κι όμως, κάποιοι επιστήμονες που έχουν κάνει πολυετείς σπουδές στην Ιατρική, δεν συμμερίζονται την ανθρώπινη ζωή, έστω και αν αγωνίζονται καθημερινά για αυτήν στο πλαίσιο του λειτουργήματός τους.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας

της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος που καθημερινά βρίσκεται σε πάνελ τηλεόρασης φοβίζοντας και μαλώνοντας τους πολίτες αντί να τους καθησυχάζει.

Χθες, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής, από τα χείλη τού κατά τα άλλα διακεκριμένου επιστήμονα (που μάλιστα εκπαιδεύει και τις μελλοντικές γενιές γιατρών) ακούστηκαν οι πλέον προκλητικές και αισχρές δηλώσεις.


Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Βασιλακόπουλος κλήθηκε να απαντήσει, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση μιας 80χρονης ακροάτριας σχετικά με το αν πρέπει να εμβολιαστεί ή όχι.

Η απάντηση του κ. Βασιλακόπουλου άφησε άφωνους τους παρουσιαστές της εκπομπής, αλλά και τους συναδέλφους και τους φοιτητές του καθηγητή που τον άκουγαν: «Η ακροάτριά σας τι φοβάται; Τις πολύ μακροχρόνιες συνέπειες του εμβολίου; Τι θα συμβεί μετά από 30 χρόνια; Μετά από 30 χρόνια πιθανόν δεν θα συμβεί τίποτα στην ίδια. Το ρίσκο να εμβολιαστεί μια κυρία 80 ετών ποιο είναι; Δεν υπάρχει ρίσκο, δεν υφίσταται».

Ο κ. Βασιλακόπουλος έστειλε στον… τάφο την 80χρονη ακροάτρια, απαξιώνοντας πλήρως τη ζωή της και την αξία της. Ολοκληρώνοντας το παραλήρημα του, ο καθηγητής προσέθεσε ότι, σε περίπτωση που ένα άτομο 80 ετών κολλήσει κορωνοϊό, «θα συμβεί άμεσα κάτι», υπονοώντας με ψυχρότητα που προκαλεί αίσθηση ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αναρρώσει από την ασθένεια κάποιος σε αυτή την ηλικία!

Συνέχισε όμως και με άλλες ακρότητες. «Όσοι φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο να πάνε στον ψυχολόγο» υποστήριξε προσβλητικά, δίχως ίχνος ενσυναίσθησης για τους πολίτες που ανησυχούν ή είναι δύσπιστοι. Και σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε το εξής απίστευτο και άκρως αντιεπιστημονικό (που πλαγίως δίνει τροφή και στους αρνητές) παρότι το κάλυψε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Εδώ που τα λέμε δεν θα ήταν λάθος να αλλάξει το DNA κάποιων συμπολιτών μας… Πλάκα κάνω». Δηλαδή να αλλάξει το DNA ποιών; Όσων δεν ενστερνίζονται τις απόψεις του, ή των απείθαρχων; Ευτυχώς που διευκρίνισε ότι έκανε… πλάκα αλλιώς θα επρόκειτο για μνημείο φασισμού!

Γιατροί και μέλη της κρατικής επιτροπής του κορονοϊού αντί να καθησυχάζουν και να ενημερώνουν υπεύθυνα τους πολίτες, κάνουν μαθήματα αφ’ υψηλού, προσβάλλοντας κοινωνικές ομάδες και πολίτες που είναι επιφυλακτικοί. Ο ρόλος τους είναι να διαλύσουν τις όποιες αμφιβολίες όχι να καταδικάζουν και να κρίνουν δημοσίως όσους ζητούν περισσότερα δεδομένα και στοιχεία για να πειστούν. Κυρίως να σεβαστούν ακόμα και τον τελευταίο Έλληνα. Δεν είναι ούτε Θεοί, ούτε δικαστές.

 http://www.press-gr.com/2021/05/80.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .