Πέμπτη, Μαΐου 27

Παραδοχή Anthony Fauci> Χρηματοδοτήσαμε τους Κινέζους για τους κορωνοϊούς χωρίς εγγυήσεις

Δεκάδες τα αναπάντητα ερωτήματα

-Γενικά εμπιστευόμαστε πάντα τον επιχορηγούμενο να κάνει ό,τι λέει ότι θα κάνει...


Μιλώντας την Τετάρτη σε ακρόαση της Επιτροπής Πιστώσεων της αμερικάνικης Γερουσίας, ο Δρ. Anthony Fauci παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε αν οι Κινέζοι επιστήμονες στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν είπαν ψέματα και διεξήγαγαν αυτά που ονομάζονται πειράματα «Gain of function» (το κέρδος της έρευνας λειτουργίας είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει οποιοδήποτε πεδίο της ιατρικής έρευνας που μεταβάλλει έναν οργανισμό ή μια ασθένεια με τρόπο που αυξάνει την παθογένεση, τη μεταδοτικότητα ή το εύρος του ξενιστή) σε κορωνοϊούς νυχτερίδων χρησιμοποιώντας τα δολάρια των ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχει τρόπος να το εγγυηθούμε αυτό», δήλωσε συγκεκριμένα ο Φάουτσι, απαντώντας σε ερώτηση του γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Τζον Κένεντι. «Αλλά με την εμπειρία μας με τους δικαιούχους της χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων των Κινέζων, με τους οποίους είχαμε αλληλεπιδράσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πολύ ικανοί, αξιόπιστοι επιστήμονες».

Τα πειράματα «Gain of function» διεξάγονται για να κάνουν τους ιούς πιο μεταδοτικούς ή θανατηφόρους. Εξακολουθεί να υπάρχει η εικασία ότι η COVID-19 θα μπορούσε να δραπετεύσει από ένα εργαστήριο, με τον Λευκό Οίκο να εκδίδει δήλωση την Τετάρτη ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δεν μπορούσαν να δηλώσουν με βεβαιότητα την προέλευση του κορωνοϊού.

Ο Λευκός Οίκος ζητά από τις υπηρεσίες πληροφοριών να διερευνήσουν βαθύτερα το θέμα, ενώ πιέζουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένου να λάβουν τα βασικά δεδομένα από την Κίνα.

Ο Biden υπερασπίστηκε την Τετάρτη την προσέγγιση της κυβέρνησής του και είπε ότι οι πράκτορες πληροφοριών εξετάζουν δύο πιθανά σενάρια: Τη διαρροή εργαστηρίου ή τη φυσική μεταφορά του ιού στην άγρια ​​φύση.

«Ζήτησα από την υπηρεσία πληροφοριών να διπλασιάσει τις προσπάθειές της προκειμένου να συλλέξει και να αναλύσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να μας φέρουν πιο κοντά σε ένα οριστικό συμπέρασμα και να μου υποβάλει έκθεση σε 90 ημέρες», δήλωσε ο Biden.

«Ως μέρος αυτής της έκθεσης, έχω ζητήσει να απαιτηθούν περαιτέρω έρευνες, συμπεριλαμβανομένων συγκεκριμένων ερωτήσεων προς την Κίνα». Ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε επίσης τα κρατικά εργαστήρια να βοηθήσουν στην έρευνα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν επίσης να συνεργάζονται με ομοϊδεάτες εταίρους σε όλο τον κόσμο για να πιέσουν την Κίνα να συμμετάσχει σε μια πλήρη, διαφανή, διεθνή έρευνα βάσει αποδεικτικών στοιχείων και να παρέχει πρόσβαση σε όλα τα σχετικά δεδομένα και αποδεικτικά στοιχεία», είπε.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η τελική απάντηση θα είναι δύσκολο να βρεθεί δεδομένου του τρόπου με τον οποίο η Κίνα αρνήθηκε να συνεργαστεί τις πρώτες μέρες της επιδημίας που έχει σκοτώσει περισσότερους από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ είχαν χορηγήσει στο εργαστήριο Wuhan 600.000 δολάρια επιχορήγηση για να πραγματοποιήσει μελέτες για κορωνοϊούς. Ο Fauci κατέθεσε ότι οι επιστήμονες στο Γουχάν δεν έπρεπε να κάνουν πειράματα «Gain of function» και ότι είχε δει τα αποτελέσματα των μελετών που είχαν διεξαχθεί και καμία δεν ήταν αυτής της κατηγορίας.

Αλλά ο γερουσιαστής Κένεντι ανέφερε ότι στο εργαστήριο της Wuhan θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιήσει χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ σε μυστικά πειράματα. «Δρ. Fauci, πιστεύω ότι έχετε καταθέσει ότι δεν δώσατε χρήματα στο εργαστήριο για να πραγματοποιήσουν τέτοιου είδους πειράματα», ανέφερε ο Κένεντι. «Αυτό είναι σωστό», απάντησε ο Fauci.

«Πώς ξέρατε ότι δεν σας είπαν ψέματα;» ρώτησε ο Κένεντι. «Με συγχωρείτε, κύριε;» απάντησε ενοχλημένος ο Fauci, κοιτάζοντας έκπληκτος. Στη συνέχεια είπε στον Κένεντι ότι το έργο στη Wuhan, χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ, ήταν διαθέσιμο στο κοινό και στους επιστήμονες. «Έχουμε δει τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε και δημοσιεύθηκαν. Και οι μελέτες είναι δημόσιες και τώρα σε δημόσιες βάσεις δεδομένων. Κανένα από αυτά δεν ήταν πειράματα Gain of function», είπε ο Fauci.

Ο Κένεντι ρώτησε τότε εάν ο Fauci ήταν βέβαιος ότι οι Κινέζοι δεν είχαν πραγματοποιήσει μυστικά πειράματα για να αποκτήσουν οι ιοί λειτουργικότητα, χρησιμοποιώντας τα χρήματα των ΗΠΑ και, στη συνέχεια, δεν δημοσίευσαν τα αποτελέσματα.

«Δεν υπάρχει τρόπος να το εγγυηθούμε αυτό, αλλά από την εμπειρία μας σε σχέση με τους συγκεκριμένους επιστήμονες, κανένας από αυτούς δεν το έχει κάνει», δήλωσε ο Fauci. «Δεν νομίζετε λοιπόν ότι οι Κινέζοι σας είπαν ψέματα;» ρώτησε ο Κένεντι. «Οι Κινέζοι είναι μια πολύ ευρεία ομάδα», απάντησε ο Fauci. «Γνωρίζω ότι οι επιστήμονες με τους οποίους ασχοληθήκαμε ήταν αξιόπιστοι».

Ερωτηθείς αν πίστευε ότι ήταν πιθανό στους Κινέζους επιστήμονες να είχαν δοθεί εντολές από το Κομουνιστικό Κόμμα, ο Fauci είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτό. Στη συνέχεια, ο Κένεντι ρώτησε γιατί οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν έρευνα στην Κίνα σχετικά με κορωνοϊούς.

«Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση και ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να εξηγήσω», είπε ο Fauci. «Το SARS-CoV-1 ξεκίνησε στην Κίνα, στην επαρχία Γκουαντόνγκ, και πήγε από μία νυχτερίδα σε μια γάτα και μετά σε έναν άνθρωπο». Ο Κένεντι τον διέκοψε και ζήτησε μια σύντομη απάντηση. Ο Fauci απάντησε: «Είναι σαφές ότι οι νυχτερίδες που έχουν τους κορωνοϊούς είναι στην Κίνα. Δεν βρίσκονται στο Fairfax County, στη Βιρτζίνια ή στη Νέα Υόρκη. Γενικά εμπιστευόμαστε πάντα τον επιχορηγούμενο να κάνει ό,τι λέει ότι θα κάνει».

Ο Κένεντι ρώτησε: «Είπε ποτέ ψέματα κάποιος επιχορηγούμενος;». «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι ένας δικαιούχος δεν μας είπε ψέματα, δεν ξέρουμε ποτέ», απάντησε ο Fauci.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/paradochi-anthony-fauci-gt-chrimatodotisame-toys-kinezoys-gia-toys-koronoioys-choris-eggyiseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .