Τρίτη, Μαΐου 18

Σπουδαία ανακάλυψη στην Αυστραλία> Νανοσωματίδια-βόμβες σκοτώνουν τον κορωνοϊό

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια ιατρική τεχνολογία που ονομάζεται γονιδιακή σίγαση

Μια αντιιική θεραπεία που σκοτώνει το 99,9% των σωματιδίων της Covid-19 στους πνεύμονες αναγγέλλεται ως η επόμενη καλύτερη θεραπεία. Η τεχνολογία «επόμενης γενιάς» λειτουργεί σαν «πύραυλος αναζήτησης θερμότητας» για την ανίχνευση των σωματιδίων που επιτίθενται και έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα διεθνών επιστημόνων από το Ινστιτούτο Υγείας της Αυστραλίας του πανεπιστημίου Griffith στο Queensland της Αυστραλίας.

Ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Nigel McMillan ανέφερε ότι η πρωτοποριακή θεραπεία αποτρέπει την αναπαραγωγή του ιού και μπορεί ακόμη και να σταματήσει τους θανάτους που σχετίζονται με τη Covid σε όλο τον κόσμο. «Ουσιαστικά, είναι μια αποστολή αναζήτησης και καταστροφής», είπε. «Συγκεκριμένα, μπορούμε να καταστρέψουμε τον ιό που αναπτύσσεται στους πνεύμονες κάποιου».

Λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια ιατρική τεχνολογία που ονομάζεται γονιδιακή σίγαση που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Αυστραλία κατά τη δεκαετία του 1990. Η σιωπή των γονιδίων χρησιμοποιεί το RNA -τα θεμελιώδη δομικά στοιχεία στο σώμα, παρόμοια με το DNA- για να επιτεθεί στην αναπνευστική νόσο.

«Αυτή είναι μια τεχνολογία που λειτουργεί με μικρά κομμάτια RNA που μπορούν να συνδεθούν ειδικά με το γονιδίωμα του ιού», δήλωσε ο καθηγητής McMillan. «Αυτή η δέσμευση κάνει το γονιδίωμα να μην λειτουργεί πια και στην πραγματικότητα προκαλεί την καταστροφή των κυττάρων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παρόλο που υπήρξαν άλλες αντιιικές θεραπείες όπως το Zanamivir και το Remdesivir που έχουν μειώσει τα συμπτώματα και επέτρεψαν στους ασθενείς με κορωνοϊό να ανακάμψουν γρηγορότερα, αυτή είναι η πρώτη θεραπεία που φαίνεται ότι σταματάει άμεσα τον ιό. Το φάρμακο πρέπει να εισβάλει στην κυκλοφορία του αίματος μέσω ένεσης με τη μορφή «νανοσωματiδίου». «Αυτά τα νανοσωματίδια πηγαίνουν στους πνεύμονες και συντήκονται στα κύτταρα παρέχοντας το RNA», δήλωσε ο καθηγητής McMillan. «Το RNA αναζητά τον ιό και καταστρέφει το γονιδίωμά του, οπότε ο ιός δεν μπορεί πλέον να αναπαραχθεί».

Οι επιστήμονες εργάζονται στη θεραπεία από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, καθώς η Αυστραλία μπήκε σε καραντίνα εθνικού επιπέδου για έξι εβδομάδες. Υπήρξαν περισσότερα από 165 εκατομμύρια κρούσματα του ιού παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 3,4 εκατομμυρίων θανάτων, σε όλο τον κόσμο από τότε που ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2019 στη Wuhan. Η θεραπεία του Πανεπιστημίου του Griffith είναι έτοιμη να εισέλθει στην επόμενη φάση των κλινικών δοκιμών και αναμένεται να είναι διαθέσιμη έως το 2023.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .