Κυριακή, Μαΐου 30

Σεπόλια: Κραυγή αγωνίας για τους χρήστες και την αυξημένη παραβατικότητα στην περιοχή

Σεπόλια: Κραυγή αγωνίας για τους χρήστες και την αυξημένη παραβατικότητα στην περιοχή

Σε έντονη διαμαρτυρία προχώρησαν χθες Παρασκευή οι κάτοικοι των Σεπολίων καθώς το τελευταίο διάστημα η περιοχή τους έχει μετατραπεί σε «γκέτο» παραβατικότητας, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι. Χρήστες ουσιών, χωρίς να έχουν την απαραίτητη βοήθεια από το κράτος, κοιμούνται στις εισόδους των πολυκατοικιών, ενώ την ημέρα συγκεντρώνονται σε παγκάκια στα πάρκα της περιοχής.

Άτομα εξαρτημένα τριγυρνούν στα σοκάκια και γίνονται επαίτες. Πολλοί κάτοικοι «βρίσκουν σύριγγες ακόμα και στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να φοβούνται για τα παιδιά τους», ενώ την ίδια ώρα υποστηρίζουν ότι «γίνεται εμπόριο ναρκωτικών ακόμα και τη μέρα».

Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση στην πολιτεία να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς και να τους παρασχεθεί η κατάλληλη βοήθεια ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλουν στη zougla.gr ότι παρόλο που έχουν απευθυνθεί στο Α.Τ της περιοχής και την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έχει αλλάξει τίποτα. «Οι κλοπές και οι διαρρήξεις έχουν αυξηθεί ενώ η αστυνομία είναι εξαφανσιμένη».

Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι, ο Δήμος Αθηναίων, έδιωξε τους ανθρώπους αυτούς από την Ομόνοια έτσι ώστε να «καθαρίσει» η Αθήνα από την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα για τον τουρισμό και τους οδήγησε προς άλλη περιοχή, αδιαφορώντας για τους ίδιους αλλά και τους κατοίκους των Σεπολίων.

Δείτε φωτογραφίες από τα Σεπόλια που έστειλε αναγνώστης μας στο zougla.gr:

Διαμαρτυρία κατοίκων στα Σεπόλια
Διαμαρτυρία κατοίκων στα Σεπόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .