Δευτέρα, Μαΐου 3

Γέμισαν με κόσμο χωρίς μάσκες οι καφετέριες στις πόλεις

ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γέμισαν με κόσμο οι καφετέριες στις πόλεις

Φωτογραφίες/ Βίντεο: Χάρης Γκίκας

Επιμέλεια: Ελένη Καραθάνου

Πρώτη ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης και οι καφετέριες γέμισαν με κόσμο από νωρίς το πρωί, με τους πελάτες να απολαμβάνουν τον πρώτο τους καφέ καθήμενοι σε εξωτερικό χώρο, έξι μήνες μετά από την επιβολή του αυστηρού lockdown. Ο φακός του zougla.gr κατέγραψε εικόνες από τις καφετέριες στον πεζόδρομο στο Θησείο και την Αγία Ειρήνη. Οι πρώτες εικόνες είναι ενθαρρυντικές για την οικονομία και τη λειτουργία των καφετεριών, ενώ και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων ευελπιστούν με τη σειρά τους να έχουν μεγάλη προσέλευση. Ήδη οι τηλεφωνικές κρατήσεις

είναι πολλές καθώς πολλοί σπεύδουν να κλείσουν ένα τραπέζι για να μην περιμένουν στην ουρά έξω από το μαγαζί της αρεσκείας τους. Δεδομένου ότι σήμερα και αύριο είναι αργία, αρκετοί θα βγουν έξω για φαγητό ή ποτό.

Πάντως, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά καθώς και η ψυχολογία του κόσμου τους τελευταίους μήνες δεν είναι ιδιαίτερα καλή λόγω της καραντίνας.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαμε εικόνες με κοσμοσυρροή να κάνουν το γύρο του διαδικτύου καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που σύχναζαν σε πλατείες και σε υπαίθριους χώρους, μαζί με φίλους και γνωστούς προκειμένου να ξεσκάσουν από τον συνεχόμενο εγκλεισμό. Η κανονικότητα επανέρχεται σιγά σιγά ώστόσο χρειάζεται προσοχή, επισημαίνουν οι ειδικοί, «αφού ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ».

Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους. Επίσης πρέπει να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα. Σε όλα τα τραπέζια οφείλουν να έχουν τοποθετήσει αντισηπτικό χεριών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε μεταξύ άλλων ότι: «Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο». Ο υπουργός υπενθύμιζε ότι πρέπει να κάθονται έως 6 άτομα στα τραπέζια, να έχουν στείλει προηγουμένως μήνυμα με τον κωδικό 6 και η αναχώρηση να γίνεται το αργότερο στις 22:45, προσθέτοντας ακόμη ότι «με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου, στόχος είναι να ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο, πάντα υπό την αίρεση ότι ο ιός θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. Κάθε εβδομάδα θα συνεχίσει να συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», τόνισε ο ίδιος

 

 

Εν τω μεταξύ, εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες των καφέ, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί να μετρούν με τη μεζούρα την απόσταση μεταξύ των τραπεζιών έτσι ώστε να λειτουργήσουν σωστά την επιχείρησή τους. Όπως έχει γίνει γνωστό, θα διενεργούνται έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα. Ήδη από το πρωί της Δευτέρας που οι καταστηματάρχες σήκωσαν ρολά, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται επί ποδός για την τήρηση των μέτρων και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Τα μέτρα είναι τα εξής:

- Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια
- Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι
- Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής
- Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι
- Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων και κανόνων υγιεινής
- Χρήση μπαρ με τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση ενάμισι μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό
- Δυνατότητα λειτουργίας από τις 5:00 έως τις 22:45

https://www.zougla.gr/greece/article/i-a8inei-gemizoun-tis-kafeteries

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .