Δευτέρα, Μαΐου 31

ΕΚΤΑΚΤΟ> Αίφνης ανακαλύψανε και την αξία της Κολχικίνης!

Όταν ο Μοσιαλος την απαξίωνε

Η πλήρης δημοσίευση της έρευνας στην επιθεώρηση The Lancet Respiratory Medicine

Έρευνα καναδικού ινστιτούτου που διεξήχθη εν μέρει και στην Ελλάδα απέδειξε τη δυνατότητα της κολχικίνης για περιορισμό της σοβαρότητας της Covid-19 σε ασθενείς πριν εισαχθούν στο νοσοκομείο, ελλείψει φαρμάκου για την ασθένεια.

Η έρευνα του Καρδιολογικού Ινστιτούτου του Μόντρεαλ που δημοσιεύεται από την Πέμπτη στην έγκριτη επιθεώρηση The Lancet Respiratory Medicine δείχνει τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει η κολχικίνη για την αποτροπή της επιδείνωσης της κατάστασης ενός ασθενούς που διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Με την ονομασία Colcorona, η έρευνα κάλυψε τις περιπτώσεις 4.488 ασθενών, από τους οποίους οι 4.159 είχαν βάσει τεστ PCR διαγνωστεί με Covid-19. Από αυτούς κατέληξε μόνο το 4,6% όσων είχαν λάβει κολχικίνη πριν επιδεινωθεί η κατάστασή τους έναντι 6% όσων είχαν λάβει ομοίωμα (placebo) της ουσίας. Αντιστοίχως πολύ σοβαρά συμπτώματα εμφάνισε το 4,9% όσων έλαβαν κολχικίνη, έναντι 6,3% όσων δεν έλαβαν.

Συνεπώς η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς που έχουν μόλις διαγνωστεί με μοριακό τεστ ότι έχουν κορωνοϊό ουσιαστικά μειώνει κατά 25% περίπου την πιθανότητα ανάπτυξης σοβαρής Covid-19 και θανάτου, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη με τη συμμετοχή και των Ελλήνων επιστημόνων Ανδρέα Ορφανού και Σπυρίδωνος Δευτεραίου.

Διαβάστε επίσης:

Ο καθηγητής Σ. Δευτεραίος μιλά στην «Κ» για την κολχικίνη
Μόνο με ιατρική συνταγή η χορήγηση κολχικίνης

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το καναδικό ινστιτούτο, «δεδομένης της έλλειψης άλλης θεραπείας από το στόμα για την πρόληψη επιπλοκών της Covid-19 μεταξύ των μη νοσηλευομένων ασθενών, και τα πλεονεκτήματα που παρατηρούνται στην κολχικίνη σε ασθενείς με επιβεβαιωμένη διάγνωση μέσω PCR, αυτό το αντιφλεγμονώδες φάρμακο μπορεί να θεωρηθεί θεραπεία για όσους κινδυνεύουν από επιπλοκές».

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σχολίασε την έρευνα και τα αποτελέσματά της στο ραδιόφωνο του Σκάι την Παρασκευή λέγοντας ότι πρόκειται για πολύ σπουδαία εξέλιξη, καθώς «η θεραπεία κολχικίνης κοστίζει μόνο 5 ευρώ τον μήνα και η ουσία υπάρχει σε άπειρες ποσότητες».

Η πλήρης δημοσίευση της έρευνας στην επιθεώρηση The Lancet Respiratory Medicine.

 

Εδώ ο κ. Μόσιαλος διαψεύδει το The Lancet Respiratory Medicine>

H βρετανική μελέτη RECOVERY έδειξε ότι η κολχικίνη δεν μειώνει τη θνητότητα στους νοσοκομειακούς ασθενείς Covid -19. Τα αποτελέσματα της έδειξαν πως δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στη θνητότητα στις 28 ημέρες, είτε οι ασθενείς λάμβαναν κολχικίνη σε συνδυασμό με κορτικοστεροειδή είτε μόνο θεραπεία με κορτικοστεροειδή. Αυτό αναφέρει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών του Λονδίνου (LSE) σε ανάρτηση του στο Facebook.

«Είχα πει να είμαστε συγκρατημένοι για την κολχικίνη, γιατί τα αποτελέσματα – στα οποία είχε δοθεί τόσο μεγάλη δημοσιότητα- είχαν προέλθει από μια καναδική μελέτη», επισημαίνει. Όπως γράφει, «η καναδική μελέτη αναφερόταν σε μείωση 25% στις νοσηλείες, 50% μείωση της ανάγκης αναπνευστικής υποστήριξης και 44% μείωσης στους θανάτους. Για την εξαγωγή αυτών των αποτελεσμάτων όμως είχαν εκφραστεί αρκετές μεθοδολογικές ενστάσεις. Σε αντίθεση με τον ενθουσιασμό πολλών, είχα τονίσει ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα και της κλινικής δοκιμής RECOVERY, που τα αποτελέσματά της έχουν αποδειχθεί τα πιο αξιόπιστα στον κόσμο».

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/ektakto-gt-aifnis-anakalypsane-kai-tin-axia-tis-kolchikinis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .