Τετάρτη, Μαΐου 19

Eπικίνδυνα σωματίδια αργύρου αλουμινίου τιτανίου ινών γυαλιού κ.α στους στυλεους των self test που δεν αναγραφονται!!

 Ερευνα απο την Φυσικό - Ερευνήτρια βιοϋλικών Καθηγήτρια Antonietta Gatti

Η φυσικός και ερευνήτρια βιοϋλικών καθηγήτρια Antonietta Gatti εξέτασε διάφορους βαμβακοφόρους στυλεούς(τις γνωστές μας πλέον “μπατονέτες”) απο διάφορα τεστ-κιτ στο μικροσκόπιο και ανέλυσε τα συστατικά τους. Το αποτέλεσμα: είναι κατασκευασμένα από σκληρά υλικά και περιέχουν μεγάλο αριθμό (νανο)σωματιδίων αργύρου, αλουμινίου, τιτανίου, ινών γυαλιού κ.λπ. – ορισμένα από τα οποία δεν δηλώνονται στο φύλλο οδηγιών χρήσης. Εάν αυτά εισέλθουν στη βλεννογόνο μεμβράνη, μπορούν να προκαλέσουν πληγές και φλεγμονές, σύμφωνα με την επιστήμονα. Το 2020News έμαθε από ιατρούς ΩΡΛ ότι παρατηρούν αυξημένη σκλήρυνση των βλεννογόνων

σε άτομα που υποβάλλονται συχνά σε εξετάσεις για SARS-CoV-2. Οι βλεννογόνες μεμβράνες που δεν είναι πλέον άθικτες δεν μπορούν πλέον να κάνουν τη δουλειά τους, δηλαδή να καταπολεμούν τους ιούς, τα βακτήρια και τους μύκητες πριν φτάσουν στην αναπνευστική οδό, όπως αναφέρει επίσης ο παιδίατρος Eugen Janzen. Τα μικρόβια διεισδύουν έτσι στην αναπνευστική οδό χωρίς κανένα ανοσοποιητικό φίλτρο. Ιδιαίτερα προβληματικό σε αυτό το πλαίσιο: η ζεστή αναπνευστική υγρασία κάτω από τις μάσκες αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μικροβίων κάθε είδους.

Η καθηγήτρια Gatti έχει αναλύσει στο εργαστήριο διάφορους τύπους επιχρισμάτων που χρησιμοποιούνται για τη συλλογή ανθρώπινου οργανικού υλικού για τη διάγνωση PCR με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο (ESEM και EDS) για την επαλήθευση της μορφολογίας και της χημικής σύνθεσης.

Βαμβακοφόρος στυλεός της εταιρίας Biocomma

Στην περίπτωση ενός στικ της εταιρείας Biocomma απο τη Shenzhen της Κίνας, η Prof. Gatti δεν μπόρεσε να προσδιορίσει αν ήταν κατασκευασμένο από άνθρακα ή βαμβάκι. Οι προσμίξεις στο προϊόν αποτελούνταν από ανθρακικό ασβέστιο, ανοξείδωτο χάλυβα ή πυριτικά άλατα.

“Μπατονέτα” της εταιρείας Manta

Μια “μπατονέτα” δοκιμής τύπου βούρτσας από την εταιρεία Manta της Κίνας παρουσίασε μεγάλο αριθμό σπασμένων ινών. Ως συστατικά του δείγματος βρέθηκαν άνθρακας, οξυγόνο, πυρίτιο, ζιρκόνιο, θείο, αλουμίνιο, τιτάνιο και νάτριο.

Biocomma

Ένα άλλο στυλεό από την εταιρεία Biocomma φάνηκε να είναι κατασκευασμένο από υαλοβάμβακα, ή τουλάχιστον να έχει επίστρωση από υαλοβάμβακα. Τα συστατικά ήταν άνθρακας, οξυγόνο, αλουμίνιο, σιλικόνη και τιτάνιο. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπήρχε επιπλέον μια επίστρωση οργανικών υλικών.

FLOQSwabs απο νάιλον

Το άκρο ενός άλλου δοκιμαστικού στικ – FLOQSwabs® – ήταν επικαλυμμένο με κοντές ίνες Nylon τοποθετημένες κάθετα. Τα FLOQSwabs® δεν διαθέτουν εσωτερικό πυρήνα που να περικλείει το δείγμα.

Η Prof. Gatti γράφει: “Η εταιρεία εξηγεί ότι ο πυρήνας των ινών είναι κατασκευασμένος από νάιλον με επικάλυψη από ένα πατενταρισμένο υλικό που η ανάλυση δείχνει ότι είναι πυριτικό τιτάνιο ζιρκονίου. Αυτή η επίστρωση καθιστά την ίνα πιο σκληρή, ώστε να είναι ικανή να διαπεράσει τον βλεννογόνο. Υπάρχει πιθανότητα η πίεση που ασκείται κατά τη διάρκεια λήψης του δείγματος, να σπάσει ορισμένες ίνες που παραμένουν στη θέση τους. Εάν είναι έτσι, μπορεί να προκαλέσουν αντίδραση ξένου σώματος που μπορεί να βλάψει τον βλεννογόνο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να παρεμποδίσει την αναπνοή και την ομιλία“.

Εικόνα του άκρου του επιχρίσματος

Σύμφωνα με την ανάλυση της κυρίας Gatti, οι μικρές λευκές κουκκίδες στην εικόνα της κορυφής του επιχρίσματος είναι νανοσωματίδια αργύρου: “Ο άργυρος είναι ένα υλικό που δεν δηλώνεται στο δελτίο τεχνικών χαρακτηριστικών του κατασκευαστή”.

Η καθηγήτρια Gatti καταλήγει στα ακόλουθα συμπεράσματα:

“Οι μπατονέτες είναι κατασκευασμένες από σκληρές ίνες. Όταν ξύνουν τον ρινικό βλεννογόνο, μπορεί να τον βλάψουν, προκαλώντας αιμορραγική βλάβη ή, σε κάθε περίπτωση, τραύμα στον ιστό.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης του βλεννογόνου, οι σπασμένες ίνες μπορούν να διεισδύσουν στον ιστό χωρίς καμία δυνατότητα αφαίρεσής τους, προκαλώντας το σχηματισμό κοκκιώματος ή ινωτικού ιστού, όπως συμβαίνει με κάθε ξένο σώμα.

Τα υπό μελέτη ιατροτεχνολογικά προϊόντα δεν είναι πλήρως βιοσυμβατά και, ως εκ τούτου, δεν πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 10993 και τις δοκιμές που απαιτούνται για την απόκτηση του σήματος CE.

Συνοψίζοντας:

  • Ορισμένα επιχρίσματα αποδεικνύονται επικίνδυνα για τον ρινοφαρυγγικό βλεννογόνο. Οι υαλώδεις ίνες, σκληρές και εύθραυστες, μπορούν να τραυματίσουν τον βλεννογόνο και να δημιουργήσουν βλάβες. Η αιμορραγία αντικατοπτρίζει την επεμβατικότητα της εξέτασης.
  • Επαναλαμβανόμενες εξετάσεις με επιχρίσματα μπορεί να προκαλέσουν χρόνιες βλάβες. Η απελευθέρωση θραυσμάτων των εύθραυστων υαλωδών ινών μπορεί να προκαλέσει βιολογικές αντιδράσεις όπως κοκκιώματα και/ή ίνωση του ιστού.
  • Αυτά τα επιχρίσματα αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των βρεφών και των παιδιών. Εάν οι εξετάσεις είναι οπωσδήποτε απαραίτητες, δήλωσε η καθηγήτρια Gatti, πρέπει να γίνονται ήπιες λήψεις δείγματος στα παιδιά.

eyewideopen.org

 https://amazonios.net/epikindyna-somatidia-argyroy-aloyminioy-titanioy-inon-gyalioy-k-a-stoys-styleoys-ton-self-test-poy-den-anagrafontai/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .