Συνδυάζοντας έναν ιό των νυχτερίδων με τον φονικό ιό του SARS, διεθνής ερευνητική ομάδα δημιούργησε έναν υβριδικό ιό που μπορεί να μολύνει τους ανθρώπους και ενδεχομένως να προκαλέσει επιδημίες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μελέτη βοήθησε στο να αναγνωριστεί ένας δυνητικός κίνδυνος, άλλοι όμως πιστεύουν ότι τα πειράματα αυτού του είδους είναι υπερβολικά ριψοκίνδυνα.

Ερευνητές στις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Κίνα αναφέρουν στην επιθεώρηση Nature Medicine ότι δημιούργησαν τον νέο ιό συνδυάζοντας τμήματα του ιού του SARS και ενός συγγενικού κοροναϊού των νυχτερίδων με την ονομασία SHC014.

Ο υβριδικός ιός που προέκυψε ήταν ικανός να μολύνει ποντίκια και καλλιεργημένα κύτταρα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι το πείραμα αποδεικνύει ότι ο ιός SCH014 μπορεί δυνητικά να προσβάλλει ανθρώπους, κάτι για το οποίο οι επιδημιολόγοι θα πρέπει να επαγρυπνούν.

Δεν συμφωνούν όμως όλοι ότι τα ευρήματα δικαιολογούν το ρίσκο. Έπειτα από το θόρυβο που είχαν προκαλέσει πειράματα με επικίνδυνους ιούς γρίπης, η αμερικανική κυβέρνηση επέβαλε πέρυσι μορατόριουμ στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση ανάλογων ερευνών που αφορούν το τη γρίπη, το SARS και τον συγγενικό ιό του MERS.

Η τελευταία μελέτη είχε ήδη ξεκινήσει πριν επιβληθεί το μορατόριουμ τον Οκτώβριο του 2014, και η αμερικανική κυβέρνηση έκρινε αργότερα ότι δεν υπήρχε λόγος διακοπής της.

Πιο ανήσυχος δηλώνει ωστόσο ο Σάιμον Γουέιν-Χόμπσον, ιολόγος του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσι. «Αν ο ιός κατάφερνε να αποδράσει, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις» προειδοποιεί στο δικτυακό τόπο του Nature.

Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Ρίτσαρντ Έμπραϊτ, ειδικός σε θέματα βιοασφάλειας στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς του Νιου Τζέρσι. «Το μόνο που προκύπτει από αυτή τη μελέτη είναι η δημιουργία ενός νέου, μη φυσικού ρίσκου» εκτιμά.

Η ερευνητική ομάδα επιμένει ωστόσο ότι τα οφέλη αντισταθμίζουν τον κίνδυνο. Σύμφωνα με τον Ralph Baric (αυτός υπήρξε ο εγκέφαλος του Πειράματος) του Πανεπιστημίου της Βορείου Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ, μέλος της συντακτικής ομάδας, χωρίς τη μελέτη κανείς δεν θα είχε συνειδητοποιήσει ότι ένας ιός των νυχτερίδων μπορεί να είναι έτοιμος να προκαλέσει ανθρώπινες επιδημίες.

Κι όμως εδώ δεν χωρούν δικαιολογίες μια και ένα αντίστοιχο πείραμα είχε προηγηθεί αυτή τη φορά σε εργαστήριο του Ρότερνταμ σύμφωνα με τους New York Times.

Βρισκόμαστε στον Απρίλιο του 2020, ένα χρόνο πριν.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνα, Ralph Baric (ο ίδιος που συμμετείχε στο επικίνδυνο πείραμα) υποστηρίζει ότι ο ίδιος και η ερευνητική του ομάδα ανέπτυξαν ένα νέο ευρέος φάσματος αντιικό φάρμακο σε μορφή χαπιού, με την προσωρινή ονομασία EIDD-2801.

-“Το νέο φάρμακο όχι μόνο έχει μεγάλες δυνατότητες να θεραπεύσει ασθενείς με Covid-19, αλλά επίσης φαίνεται αποτελεσματικό για τη θεραπεία και άλλων σοβαρών λοιμώξεων από κορωνοϊούς»

Το φάρμακο, που δοκιμάστηκε σε καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων πνευμόνων και σε πειραματόζωα (ποντίκια), υπήρξε αποτελεσματικό στο να αποτρέψει τη σοβαρή πνευμονία και τον θάνατο.

Το φάρμακο -ένα από τα πολλά που δοκιμάζονται διεθνώς- ανακαλύφθηκε στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Φαρμάκων Έμορι (EIDD) των ΗΠΑ και οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σχεδιάζουν να αρχίσουν σύντομα- εντός της άνοιξης- κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, παραλείποντας το σύνηθες ενδιάμεσο στάδιο της δοκιμής σε μεγάλα ζώα (πιθήκους ή μαϊμούδες), λόγω της επείγουσας κατάστασης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Οι δημιουργοί του αισιοδοξούν ότι το φάρμακο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου.

«Αυτό το νέο φάρμακο όχι μόνο έχει μεγάλες δυνατότητες να θεραπεύσει ασθενείς με Covid-19, αλλά επίσης φαίνεται αποτελεσματικό για τη θεραπεία και άλλων σοβαρών λοιμώξεων από κορωνοϊούς», όπως οι ιοί που προκάλεσαν τις νόσους SARS και MERS, είχε δηλώσει ένα χρόνο πριν ο καθηγητής Ralph Baric.

Όταν το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε προφυλακτικά στα τρωκτικά, απέτρεψε τη σοβαρή βλάβη των πνευμόνων, ενώ όταν χορηγήθηκε 12 έως 24 ώρες μετά τη λοίμωξη με Covid-19, μείωσε επίσης το ιικό φορτίο και την πνευμονική βλάβη. Το «παράθυρο ευκαιρίας» για τη χορήγησή του αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στους ανθρώπους, αλλά πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι όντως «δουλεύει» και στους ασθενείς.

Έκτοκτε δεν ακούσαμε νέα από τον καθηγητή Ralph Baric και την ομάδα του. Τι απέγινε το φάρμακο;

Δεν είναι όμως το πρώτο φάρμακο που εμφανίστηκε αποτελεσματικό στη μάχη κατά της Covid-19.

Είχε προηγηθεί το φάρμακο που έκανε περδίκι τον Τραμπ σε λίγα 24ωρα. Προφανώς κάποιοι (ή κάποιος) δεν θέλει με τίποτε τα φάρμακα να αντικαταστήσουν τα εμβόλιά Του.

To φάρμακο του Έλληνα που έσωσε τον Τραμπ

Όλοι θυμόμαστε πως ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, κατάφερε να ξεμπερδέψει σε χρόνο ρεκόρ από την Covid-19, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν υπέρβαρο άνθρωπο στα 74 χρόνια του.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Trump, οι γιατροί του είχαν χορηγήσει στο ξεκίνημα της θερπαείας του και πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα της ασθένειας ένα κοκτέιλ φαρμάκων της Regeneron Pharmaceuticals για το οποίο, ωστόσο, εκφράστηκαν αμφιβολίες τότε στο αν τελικά ήταν εκείνο που επέδρασε θετικά στην υγεία του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Αρκετούς μήνες μετά, όπως έγινε γνωστό, η Regeneron Pharmaceuticals σχεδιάζει να ζητήσει πλέον επισήμως την άδεια από την Food and Drug Administration (FDA) έτσι ώστε να επιτρέψει τη γενική χρήση του κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της COVID-19 ως προληπτική θεραπεία.

Το αίτημα έρχεται μετά από τα θετικά δεδομένα μιας κλινικής δοκιμής του φαρμάκου, Φάσης III, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, σύμφωνα με τα οποία το φάρμακο μείωσε τον κίνδυνο σε ασυμπτωματικούς ασθενείς με κορωνοϊό να εμφανίσουν συμπτώματα κατά 76%, την τρίτη ημέρα της μόλυνσης τους.

Η θεραπεία είναι ένα μείγμα φαρμάκων casirivimab και imdevimab και αναπτύχθηκε από την εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρεία Roche.

Γνωστό ως REGEN-COV, το κοκτέιλ μιμείται αντισώματα που παράγει το σώμα κατά τη διάρκεια καταπολέμησης του ιού προκειμένου να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η θεραπεία με αντισώματα έχει ήδη εγκριθεί από το FDA για τη θεραπεία ήπιων έως μέτριων περιπτώσεων COVID-19 αλλά και παιδιατρικών ασθενών ηλικίας 12 ετών και άνω, με υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου.

«Η μετάδοση της COVID-19 συμβαίνει συχνά μέσω μολυσμένων ατόμων που δεν έχουν ακόμη συμπτώματα, επομένως είναι κρίσιμο να διαγνώσουμε γρήγορα και να αντιμετωπίσουμε αυτά τα άτομα για τη δική τους υγεία και να αποτρέψουμε τη μετάδοση», δήλωσε η βοηθός ερευνητή στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας, Δρ. Katharine Bar στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας.

«Αυτά τα δεδομένα ανοίγουν το δρόμο για χρήση του REGEN-COV προτού οι ασθενείς γίνουν συμπτωματικοί, με μια πιο βολική υποδόρια χορήγηση».

Για τη δοκιμή, η ομάδα εξέτασε δεδομένα από 204 μολυσμένους ασυμπτωματικούς ασθενείς με COVID-19 ασθενείς. Το ήμισυ της ομάδας έλαβε 1.200 χιλιοστόγραμμα (mg) του φαρμάκου και τα άλλα μισά έλαβαν εικονικό φάρμακο. Ο συνολικός κίνδυνος μειώθηκε κατά 31%, με 29 ασθενείς στη θεραπεία να αναπτύσσουν συμπτώματα σε σύγκριση με 44 στην ομάδα ελέγχου.

Εάν μέχρι την τρίτη ημέρα τα συμπτώματα δεν είχαν αναπτυχθεί, ο κίνδυνος εμφάνισης βήχα, πυρετού ή απώλειας γεύσης και μυρωδιάς του ασθενούς ήταν 76% λιγότερο πιθανός από αυτόν του ασθενούς με εικονικό φάρμακο. Επιπλέον, κανένας ασθενής που λάμβανε REGN-COV δεν νοσηλεύτηκε ούτε επισκέφθηκε τα επείγοντα σε σύγκριση με έξι ασθενείς με εικονικό φάρμακο.

Επιπλέον, η Regeneron ανέφερε ότι το κοκτέιλ της μείωσε το ποσοστό του ιού που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό κατά περισσότερο από 90%. Οι ειδικοί λένε ότι ενώ οι εμβολιασμοί είναι το κλειδί για την ανοσία της αγέλης, οι θεραπείες είναι επίσης σημαντικές για τον τερματισμό της πανδημίας.

Μια ξεχωριστή μελέτη διαπίστωσε ότι το REGEN-COV, προστατεύει από την έκθεση στον ιό με 72% προστασία την πρώτη εβδομάδα και 93% μετά από αυτό. «Αυτά τα δεδομένα της Φάσης 3 παρέχουν ακόμη περισσότερες ενδείξεις ότι το REGEN-COV, που αυτή τη φορά δίνεται σε ασυμπτωματικούς ασθενείς μέσω ενέσεων, μπορεί να αλλάξει την πορεία της λοίμωξης COVID-19 σε μη νοσοκομειακούς ασθενείς», δήλωσε ο Δρ. Γιώργος Γιανκόπουλος, Επικεφαλής Επιστημονικός Λειτουργός στο Regeneron σε δήλωση του.

«Σε αυτήν τη δοκιμή, το κοκτέιλ αντισωμάτων REGEN-COV εμπόδισε αποτελεσματικά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς να γίνουν συμπτωματικοί και μείωσε γρήγορα το ιικό τους φορτίο». Η συνεργάτης της Regeneron, Roche, κατασκευάζει το φάρμακο στα εργοστάσιά της στην Καλιφόρνια και είναι υπεύθυνη για τις πωλήσεις εκτός των ΗΠΑ

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι μπορούν να παράγουν περισσότερες από δύο εκατομμύρια δόσεις κοκτέιλ ετησίως.

Ο Γιώργος Δ. Γιανκόπουλος είναι επικεφαλής επιστήμονας, Πρόεδρος και Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας στην εταιρεία Regeneron Laboratories. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η έρευνα που έκανε ο Γιανκόπουλος τον οδήγησε στο να γίνει εκατομμυριούχος. Μάλιστα είναι ο πρώτος επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης (R n’ D) στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας που γίνεται δισεκατομμυριούχος.

Ξεκίνησε να δουλεύει στην εταιρεία αυτή το 1989 σαν επικεφαλής επιστήμονας. Αποφοίτησε έχοντας αριστεύσει τόσο στη Σχολή Επιστημών του Μπρονξ, όσο και στο Πανεπιστήμιο Columbia, και ύστερα απέκτησε το πτυχίο του και το διδακτορικό του.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Δρ. Γιανκόπουλος υπήρξε ο 11ος επιστήμονας με τις περισσότερες ετεροαναφορές τη δεκαετία του 90 (και παραμένει ακόμα και σήμερα στη λίστα με τους κορυφαίους), και το 2004 εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. Μαζί με κορυφαία στελέχη της ομάδας του, έχουν ανακαλύψει και αναπτύξει σπουδαία φάρμακα στη βιομηχανία του φαρμάκου όπως τα Arcalyst, EYLEA, ZALTRAP.

Γεννήθηκε το 1959 και προερχόταν από εύπορη οικογένεια. Ο παππούς του, Γιώργος Δάνης Γιανκόπουλος, γεννήθηκε στην Καστοριά πριν την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους. Κατάφερε να δραπετεύσει στην Αυστρία, όπου μάλιστα έμαθε μόνος του τη γερμανική γλώσσα, και πήρε πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Η οικογένεια της μητέρας του ασχολούνταν επαγγελματικά με τις γούνες. Η εκπαίδευσή της διακόπηκε αναγκαστικά, όμως επέστρεψε στο σχολείο στα 60 της (!) και αποφοίτησε πρώτη στην τάξη της.

Από τότε που ήταν μικρό παιδί, ήθελε να μελετήσει το πως οι διάφοροι οργανισμοί αναγγεννούν ορισμένα μέρη τους. Πώς έφτασε εκεί: από μικρό παιδί ενθουσιαζόταν με το πως οι σαύρες μπορούσαν να δημιουργήσουν εκ νέου την ουρά τους και πως δούλευε όλο αυτό το σύστημα. «Ο κύριος λόγος που πήγα στο Λύκειο των Επιστημών του Μπρονξ ήταν επειδή ο τίτλος του είχε τη λέξη “επιστήμη” μέσα», λέει ο ίδιος. Ήθελε να γίνει επιστήμονας.

Το αστείο είναι ότι ο πατέρας του -που είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ και είχε κάνει πολλές δουλειές για να τους μεγαλώσει – έλεγε ότι δεν είχε κάνει τόσες θυσίες για να γίνει ο γιος του ένας ακαδημαϊκός ερευνητής με χαμηλή αμοιβή. Πίστευε ότι θα έπρεπε να γίνει γιατρός. Υπήρξε πάντως ένας επιστήμονας, που είπε στο Γιώργο ότι θα έπρεπε να συνεχίσει αυτό που κάνει: ο Έλληνας επιστήμονας Ρόι Βάγγελος, που εκείνη την εποχή ήταν ανερχόμενο αστέρι στη φαρμακευτική – κολοσσό Merck και που αργότερα ανέλαβε διευθύνοντας σύμβουλός της.

Μερικά χρόνια αργότερα ο Γιανκόπουλος έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Leonard Schleifer, που ήθελε να προσλάβει ταλαντούχους νέους για μια νέα εταιρεία βιοϊατρικής. Αυτή η start-up θα είχε στόχο να βρει νέους τρόπους να αναγεννά νευρώνες για να θεραπεύει πιθανές ανωμαλίες στο νευρικό σύστημα, όπως το Αλτσχάιμερ ή το Πάρκινσον. Ο Γιανκόπουλος ενθουσιάστηκε. Έχοντας στο βάθος του μυαλού του τη φωνή του πατέρα του (για τα χαμηλά εισοδήματα) και έχοντας υπόψη τις πιθανές απολαβές που θα είχε σε μια εταιρεία, αποφάσισε να ξεκινήσει να δουλεύει εκεί. Η εταιρεία αυτή μετέπειτα έγινε γνωστή σαν Regeneron.

Ανά τα χρόνια, βοήθησε σημαντικά την εταιρεία να κάνει έρευνα σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων που αφορούσαν το νευρικό σύστημα, από ασθένειες των ματιών μέχρι καρκίνο. Κάτι επίσης ενδιαφέρον ήταν ότι είχαν αναπτύξει αυτό που εκείνος αποκαλούσε «το πιο πολύτιμο ποντίκι που δημιουργήθηκε ποτέ». Είχαν δημιουργήσει ένα ποντίκι με ανοσοποιητικό σύστημα όμοιο με το ανθρώπινο, ώστε να μπορούν να προβλέπουν πως θα αντιδρά ο ανθρώπινος οργανισμός σε διάφορα ερεθίσματα.

Η Παγκόσμια Διακυβέρνηση Υγείας και η “τυχαία” επιμονή-εμμονή των επιστημόνων στη παρασκευή ιών-δολοφόνων

Ο νεαρός επιστήμονας πλησίασε τον διευθυντή του, τον   διευθυντή του ιολόγο κ. Ron Fouchier  του Ιατρικού Κέντρου «Ερασμος» του Ρότερνταμ, και με φωνή που έτρεμε του είπε: «Δεν θα το πιστέψετε, αλλά δημιουργήσαμε ένα στέλεχος του ιού της γρίπης Η5Ν1 που μεταδίδεται με τον αέρα».

Ο δρ Ron Fouchier (με αδυναμία στα κάπως ιδιαίτερα φωτογραφικά του πορτραίτα-τον βλέπετε στις φωτό) και οι συνεργάτες του είχαν πάρει έναν από τους πιο θανατηφόρους ιούς της γρίπης και τον είχαν κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο, τροποποιώντας ελάχιστα το γενετικό του υλικό έτσι ώστε να μεταδίδεται ευκολότερα-θα σημείωναν οι New York Times στο ρεπορτάζ τους στις 31.12.2011

Οι αμερικανικές αρχές αμέσως ζήτησαν από τα επιστημονικά περιοδικά που επρόκειτο να δημοσιεύσουν τη μελέτη να μην αποκαλύψουν όλα τα στοιχεία της έρευνας, από φόβο μήπως και έβαζαν ιδέες ή ακόμα και όπλιζαν τα χέρια κάθε επίδοξου τρομοκράτη.

Ακόμα και ο ίδιος ο δρ Fouchier (!!!!!), αν και αρχικά είχε αντιρρήσεις, συμμορφώθηκε με την αμερικανική έκκληση.

Ο ιός της γρίπης Α (Η5Ν1) ακόμα και στη φυσική του κατάσταση είναι εξαιρετικά θανατηφόρος, με ποσοστό θνησιμότητας που ανέρχεται περίπου στο 50%. Ομως, αυτό που μας σώζει είναι ότι μεταδίδεται πάρα πολύ δύσκολα και έχουν καταγραφεί ελάχιστα ποσοστά απευθείας μετάδοσης μεταξύ ανθρώπων. Αν όμως ο παθογόνος παράγοντας αποκτούσε ικανότητα εύκολης μετάδοσης, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με την πιο θανατηφόρα πανδημία γρίπης όλων των εποχών.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η μελέτη των Ολλανδών δεν έπρεπε να γίνει. Ο Ρίτσαρντ Εμπραϊτ, καθηγητής χημείας και βιολογικών όπλων στο Πανεπιστήμιο Ράτζερς, είχε εδώ και καιρό προειδοποιήσει για τον μεγάλο κίνδυνο που ενέχουν τέτοια πειράματα. Οπως λέει, τέτοιοι ιοί διαφεύγουν συχνά από τα αμερικανικά εργαστήρια. Πολύ πιθανόν, λοιπόν, να συμβεί το ίδιο και με τον νέο υπερ-ιό.

Ο δρ Fouchier, από την άλλη, αντικρούει αυτά τα επιχειρήματα λέγοντας απλά ότι αυτό που έγινε στο εργαστήριο μπορούσε να συμβεί και στη φύση και η μελέτη του πρέπει να κάνει τα κράτη στα οποία ενδημεί ο ιός να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα.

Η επικινδυνότητα αυτών των ιών ήταν εξ αρχής γνωστή. Το Ιατρικό Κέντρο «Ερασμος» του Ρότερνταμ οικοδόμησε για την έρευνα ειδικό εργαστήριο, όπου αέρας φιλτράρεται διαρκώς και λαμβάνεται κάθε δυνατό μέτρο ώστε να κρατηθούν εκτός οι απρόσκλητοι επισκέπτες και να μη διαφύγουν οι ιοί. Ο δρ. Fouchier προσθέτει ότι τα μέτρα ασφάλειας, μετά τη δημοσιοποίηση της εργασίας του, έχουν γίνει πολύ αυστηρότερα.

Η εργασία των Ολλανδών αφορούσε τη δημιουργία μεταλλάξεων στο στέλεχος Η5Ν1 και την έγχυση των μεταλλαγμένων ιών σε νυφίτσες. Τα ζώα αυτά αποτελούν το καλύτερο πρότυπο για τη μελέτη της μετάδοσης του ιού της γρίπης, επειδή προσβάλλονται ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο με τον άνθρωπο. Οταν αρρώσταιναν τα πειραματόζωα από τα νέα μεταλλαγμένα στελέχη της γρίπης, οι ερευνητές έπρεπε να συγκεντρώνουν δείγματα από τη βλέννα τους και να εκθέτουν σε αυτήν άλλα ζώα. Μετά την επανάληψη της διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι οι άρρωστες νυφίτσες μετέδιδαν τον ιό σε ζώα που βρίσκονταν σε γειτονικά κλουβιά χωρίς παρέμβαση των ερευνητών. Ο δρ Fouchier θυμάται ότι όταν έμαθε την εξέλιξη η έκπληξή του ήταν τόση που το μόνο που ήθελε ήταν να πιει μία μπίρα για να συνέλθει.

Επαναλαμβάνοντας το πείραμα ξανά και ξανά οι ερευνητές επαλήθευσαν ότι ο ιός της γρίπης των πτηνών Η5Ν1 που είχαν τροποποιήσει μεταδιδόταν με τον αέρα. Ενας «δολοφόνος» είχε γεννηθεί.

Ιδού η GHG [Global Health Governance]

>GJN

>RG

>EC

Eπίλογος> Το σε ποιο βαθμό ο αστείος Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χρησιμοποιείται για τις επιδιώξεις της Global Health Governance αποδεικνύεται καθημερινά σχεδόν ανά το κόσμο. Μόλις τα τελευταία 24ωρα που ο Bill Gates βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου της παράξενης και ίσως ποινικά κολάσιμης σχέσης του με τον Epstein προσπαθεί αυτός ο ανεκδιήγητος επικεφααλής του ΠΟΥ να αρθρώσει κάποιες οδηγίες-τρομάρα του.

Έτσι ανακοίνωσε ότι οι πλούσιες χώρες αντί να εμβολιάσουν τα 12χρονα παιδιά να δώσουν τα εμβόλια στις πιο φτωχές χώρες στις οποίες καλπάζει ο ιός.

Την ίδια στιγμή ο ΠΟΥ και οι αρμόδιοι Οργανισμοί των κρατών.

Πρώτον> Δεν έχουν παραδεχθεί επίσημα ούτε ΈΝΑΝ ΘΑΝΑΤΟ με αιτία τα εμβόλια. Ολα τα ρίχνουν στις ανακοπές, τις θρομβώσεις, τις αρρυθμίες και στον Μπάμπη τον Φλου. Μα πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει ουδεμία θανατηφόρα παρενέργεια από τη στιγμή και μία ασπιρίνη θα μπορούσε σε κάποιες περιπτώσεις να αποδειχθεί θανατηφόρα. Άρα δεν γνωρίζουμε επίσημα πόσοι πέθαναν σε ολόκληρο το κόσμο από τα εμβόλια. Κι αυτό είναι εγκληματικό μια και αδικεί και τα ίδια τα εμβόλια.

Δεύτερον> Δεν έχει γίνει ουδεμία μεγάλη έρευνα παγκοσμίως που να συμπεριλάβει χιλιάδες πλήρως εμβολιασθέντες και να δούμε πόσοι από αυτούς είναι θετικοί στον ιό. Εάν δηλαδή τους προκάλεσε το εμβόλιο την νόσηση όπως ισχυρίζονται οι αρνητές των εμβολίων. Αντίθετα καθημερινά διαβάζουμε για περιπτώσεις ανθρώπων σε όλο το κόσμο που παρότι έχουν κάνει τα εμβόλια βρίσκονται θετικοί στον ιό όπως ολόκληρη ομάδα στις ΗΠΑ. Οι Νew York Yankees-διαβάστε εδώ.

Τρίτον> Τη στιγμή που ο Biden δίνει οδηγίες στους Αμερικανούς να βγάλουν τις μάσκες ο ΠΟΥ δίνει οδηγίες να εξακολουθήσουν να τις φοράνε.

Σύμπερασμα> Εάν οι πολιτικοί ηγέτες ανά το κόσμο  θέλουν πραγματικά να σώσουν τους πολίτες τους (και να μην ρισκάρουν  να οδηγηθούν και οι ίδιοι στη Δικαιοσύνη) και τους εαυτούς τους θα πρέπει να διαλευκάνουν την προέλευση του ιού. Στη συνέχεια να απεγκλωβιστούν από τον μονόδρομο ψευδεπίγραφο και κατασκευασμένο μονόδρομο των εμβολίων τις παρενέργειες των οποίων ακόμη δεν γνωρίζουμε. Θα πρέπει οι ηγέτες να φροντίσουν να απαλλαγούν από τις φοβίες τους και σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ειδικά τώρα που ο Βασιλιάς των Εμβολίων και ο Κυβερνήτης της Global Health Governance αποδεικνύεται γυμνός.

Εάν ο Πλανήτης τη γλιτώσει κι αυτή τη φορά από τον Ιμπεριαλισμό των Εμβολίων και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση Υγείας αυτό θα το οφείλει στη Μelinda Gates που απεκάλυψε ότι ο Βασιλιάς Βill Gates είναι γυμνός.

Κάτω από τη προσπάθεια να χαμογελάσουν μπορούμε να διακρίνουμε τον τρόμο στα μάτια τους. Καλούμε τον Κυριάκο και τον Αλέξη που δεν είναι παρά εργαλεία στο σατανικό παιγνίδι να φερθούν σαν ηγέτες. Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουν είναι να αποβάλουν το φόβο από μέσα τους.

 

Ειδικά για την Ελλάδα, τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τους αρμοδίους του ΕΟΔΥ θα θέλαμε να λάβουν υπόψη τους το εξής. Ο σπουδαίος λαός του Ισραήλ που αυτές τις ώρες δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά θα μπορούσε να χρησιμοποείται σαν επικοινωνιακός αντιπερισμασμός από την Global Health Governance η οποία προσπαθεί επικοινωνιακά να καλύψει τη γύμνια των Παιδόφιλων και των Φιλάνθρωπων-φίλων των Παιδόφιλων που εκτρέφει στους κόλπους της.

Το εάν πέτυχε ο εμβολιασμός στο Ισραήλ ή όχι δεν το γνωρίζουμε ακόμη γιατί το Ισραήλ από τις 20 Μαρτίου 202ο παραμένει ένα ερμητικά κλειστό κράτος που απαγορεύει την είσοδο στους τουρίστες και όσους δεν διαθέτουν Ισραηλινό Διαβατήριο. Μόνη εξαίρεση το τελευταίο μήνα αποτέλεσαν δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες όπως και ο δικός μας Βέρτης.

Tόσο ο Ισραηλινός λαός όσο και ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Νετανιάχου και οι ηγέτες του Ισραήλ θεωρούμε ότι υπήρξαν τα ιδανικά θύματα εργαλεία του Global Health Governance και μάλιστα δύο φορές. Τη πρώτη όταν εξαναγκάσθηκε ασθμαίνως ο Νετανιάχου να εμβολιάσει τους πολίτες του και τη δεύτερη τα τελευταία 24ωρα όταν οι Ισραηλινοί πολίτες δέχονται καταιγισμό ρουκετών και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εδώ είναι το ιδανικό καμουφλάζ για τους Φιλανθρώπους φίλους των παιδόφιλων. Κι αυτό γιατί ότι συμβαίνει στο Ισραήλ γίνεται σχεδόν παντού αμέσως παγκόσμιο πρωτοσέλιδο

Ο Νετανιάχου εξαναγκάσθηκε να κάνει τα εμβόλια σε μια προσπάθεια να κερδίσει τις εκλογές μια και βρισκόταν στο στόχαστρο της Ισραηλινής Δικαιοσύνης για ασήμαντες υποθέσεις υποτιθέμενης διαπλοκής με τις οποίες θα γελάγαμε εδώ στην Ελλάδα. Ο Νετανιάχου υπήρξε ένας σπουδαίος πρωθυπουργός για τη χώρα και είναι πολύ πιθανό να είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός της.

Πάμε παρακάτω. Το The Clockwork Orange Times που αυτές τις μέρες ετοιμάζει και την αγγλόφωνη έκδοσή του καλεί τους ηγέτες του κόσμου να γίνουν πραγματικοί ηγέτες για το καλό των λαών τους, να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Υ.Γ> Για το πόσο χαοτική είναι η κατάσταση με τα εμβόλια ο προσεκτικός πολίτης και αναγνώστης το διαπιστώνει καθημερινά. Τα ίδια συμβαίνουν σε όλο το κόσμο. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στην επιστήμη να παράξει τα κατάλληλα φάρμακα και στη Δικαιοσύνη να οδηγήσει να διελευκάνει το πως προήλθε ο ιός. Πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες φαρμακευτικών εταιριών και ερευνητικών εργαστηρίων που δεν εξαρτώνται από πάσης φύσεως ύποπτες χορηγίες. Ο μονόδρομος της επιλογής των εμβολίων αποδεικνύεται καθημερινά προβληματικός καθώς η μία έρευνα διαψεύδει και ανατρέπει τη προηγούμενη. Δείτε τι κυκλοφόρησε μόλις σήμερα 15 Μαίου 2021.

Το εμβόλιο κατά του πανδημικού κορωνοϊού που παράγει η Pfizer προσφέρει 3,5 φορές υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων όταν η δεύτερη δόση χορηγείται 12 εβδομάδες (ούτε καν 9 1/2 Εβδομάδες με το Μικυ Ρουρκ) μετά την πρώτη αντί για τρεις, διαπιστώνει αδημοσίευτη μελέτη σε βρετανούς ηλικιωμένους.

Παραμένει ωστόσο ασαφές (όλα μία τρελή ασάφεια) αν η αναβολή της δεύτερης δόσης προσφέρει υψηλότερη προστασία έναντι της Covid-19, καθώς η λεγόμενη κυτταρική ανοσιακή απόκριση, η οποία συνδέεται με τα Τ-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, είναι μέγιστη όταν τηρείται το μεσοδιάστημα των 3 εβδομάδων που προτείνει η παρασκευάστρια εταιρεία.

Παρόλα αυτά, τα ευρήματα δείχνουν να δικαιώνουν την απόφαση της Βρετανίας να αναβάλλει τις δεύτερες δόσεις όλων των εμβολίων προκειμένου να καλύψει με την πρώτη δόση περισσότερους πολίτες-ότι θέλει κάνει ο καθένας στα πειραματόζωα πολίτες του.

«Η προσέγγιση που ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο με την καθυστέρηση της δεύτερης δόσης πραγματικά απέδωσε καρπούς» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Γκαγιάτρι Αμιρτάλινγκαμ, επιδημιολόγος και σύμβουλος της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (Public Health England).

Η μελέτη, η οποία δεν έχει υποβληθεί ακόμα σε επιστημονικό έλεγχο, εξέτασε 175 άτομα ηλικίας 80-99 ετών, ορισμένα από τα οποία είχαν λάβει τη δεύτερη δόση με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων, πριν αρχίσει να εφαρμόζεται η βρετανική πολιτική της αναβολής.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι η μέγιστη απόκριση αντισωμάτων μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer αυξάνεται σημαντικά στους ηλικιωμένους όταν αναβάλλεται για τη 12 εβδομάδα» δήλωσε η Χέλεν Πέρι του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Ωστόσο οι ερευνητές τονίζουν ότι η μελέτη δεν επαρκεί για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα επίπεδα προστασίας έναντι του κορωνοϊού, καθώς η απόκριση των Τα-κυττάρων ήταν μέγιστη όταν τηρείται το χρονοδιάγραμμα που προτείνει η εταιρεία.