Σάββατο, Μαΐου 15

Άρση lockdown: Τι άλλαξε από την Παρασκευη

Μετά από συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, αυτά είναι τα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown, δεδομένου και του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από τις 14 Μαΐου.

Στην ηπειρωτική χώρα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς υποχρέωση για self test, αλλά με απλή σύσταση. Αντιθέτως, για τα ταξίδια με πλοίο στα νησιά γίνεται συζήτηση για το αν θα είναι υποχρεωτική η επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών ή rapid test ή self test, καθώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει ακόμη καθιερωθεί ευρέως.

Παράλληλα, το άνοιγμα των γυμναστηρίων φαίνεται να μην παίρνει το «πράσινο φως» προς το παρόν, αλλά να μετατίθεται για αρχές Ιουνίου, μετά την επανεκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

 Επιπλέον, καταργείται η αποστολή sms για τις μετακινήσεις στο 13033.

Παράλληλα, από τις 14 Μαϊου, η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στις 12:30, από τις 23:00 που ισχύει.


Υπενθυμίζεται ότι για τις 14 Μαΐου έχει προγραμματιστεί το πρώτο άνοιγμα της αυλαίας του Πολιτισμού, με τα μουσεία να μπορούν να υποδεχτούν και πάλι επισκέπτες.

Τρεις ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 17 Μαΐου, θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και ταυτόχρονα επανέρχεται η δυνατότητα για πρακτική και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ, καθώς επίσης σε κολέγια, ενώ θα επιτραπεί εκ νέου η δια ζώσης διδασκαλία στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .