Το θρίλερ με τους New York Yankees> Και ένατος εμβολιασμένος θετικός στον κορωνοϊό

Τι συμβαίνει τελικά;

Όλα τα μέλη της ομάδας είχαν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson

Συνεχίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες το θρίλερ με την διάσημη ομάδα μπέιζμπολ των New York Yankees, πλήρως εμβοιαλιασμένη στο σύνολο της, καθώς εχθές κατεγράφει το ένατο κρούσμα κορωνοϊού, το οποίο αφορά μέλος του προσωπικού. Την ανακοίνωση έκανε ο διευθυντής Aaron Boone πριν από το παιχνίδι εναντίον των Orioles.

Ο Boone δεν ταυτοποίησε το μέλος του προσωπικού, λέγοντας ότι ανήκει στο team υποστήριξης της ομάδας. Οι Yankees έχουν ως τώρα εννέα θετικά κρούσματα από την περασμένη Δευτέρα, τρεις προπονητές, πέντε στελέχη και τον αθλητή Gleyber Torres. Ο πρώτος προπονητής Reggie Willits, ο τρίτος βασικός προπονητής Phil Nevin και ο Matt Blake έχουν ως τώρα ονομαστεί ως θετικά κρούσματα.

«Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με αυτό», είπε ο Boone. «Ευτυχώς, και το νέο κρούσμα είναι καλά στην υγεία του. Επομένως, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί και να το χειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε» ανέφερε.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Yankees αποκάλυψαν ότι ο παίκτης της ομάδας Gleyber Torres ήταν θετικός στον κορωνοϊό παρά το ότι είχε εμβολιαστεί πλήρως και είχε προηγουμένως COVID-19.

Aaron Boone

Πριν από την ανακοίνωση της Κυριακής, είχε γίνει γνωστό ότι οι Yankees είχαν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ανέφερε η ομάδα. Με το μονοδοσικό εμβόλιο, οι άνθρωποι θεωρούνται πλήρως προστατευμένοι δύο εβδομάδες αργότερα. Επτά από τα οκτώ κρούσματα δεν εμφάνισαν συμπτώματα. Ένας προπονητής είχε συμπτώματα αλλά εξαφανίστηκαν γρήγορα, είπε η ομάδα.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι κανένα εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό 100% κατά της covid-19 με αποτέλεσμα η λοίμωξη ή τα συμπτώματα να θεωρούνται πιθανά. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια δύο δόσεων της Pfizer και της Moderna είναι περίπου 95% αποτελεσματικά στην πρόληψη της ασθένειας, ενώ το εμβόλιο Johnson & Johnson είναι 72% αποτελεσματικό, αν και οι άμεσες συγκρίσεις των εμβολίων είναι δύσκολες.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σημειώνει ότι οι νεότερες εκδόσεις του κορωνοϊού θα μπορούσαν να είναι ένας παράγοντας σε αυτά που είναι γνωστά ως «σπάνιες» περιπτώσεις, αν και μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι τα εμβόλια στις ΗΠΑ προστατεύουν από αυτές τις παραλλαγές.

Παρ’ όλα αυτά, είναι δύσκολο να εντοπιστεί γιατί ένα άτομο μπορεί να μολυνθεί ή να αρρωστήσει με το COVID-19 αφού εμβολιαστεί πλήρως. Οι λόγοι ποικίλλουν, και θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν το ποσοστό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί με τον ιό, δήλωσε ο Δρ William Moss, ειδικός εμβολίων στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Johns Hopkins στο Bloomberg.

Οι ατομικές διαφορές στο πόσο καλά ανταποκρίνονται το ανοσοποιητικό μας σύστημα στα εμβόλια είναι ένας άλλος παράγοντας για το γιατί οι εμβολιασμένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να αρρωστήσουν. Μερικά άτομα, για παράδειγμα, έχουν άλλες καταστάσεις υγείας ή παίρνουν φάρμακα που θα μπορούσαν να κάνουν τις λήψεις λιγότερο αποτελεσματικές. «Όλα αυτά τα είδη προβλημάτων μπορούν να καταστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα και αυτό θα οδηγήσει σε λιγότερο από τη βέλτιστη ανταπόκριση στο εμβόλιο», δήλωσε ο Moss.

Αν και λιγότερο πιθανό, τα εμβόλια ενδέχεται να είχαν αποθηκευτεί ή να χορηγηθεί ακατάλληλα, σημείωσε. Ή οι άνθρωποι θα μπορούσαν επίσης να έχουν εκτεθεί στον ιό προτού οι εμβολιασμοί ενεργοποιηθούν πλήρως.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/to-thriler-me-toys-new-york-yankees-gt-kai-enatos-emvoliasmenos-thetikos-ston-koronoio/