Κυριακή, Μαΐου 9

SARS-COV-2: Πόσο διαρκεί η Φυσική ανοσία και πόσο των εμβολίων;

SARS-COV-2: Πόσο διαρκεί η Φυσική ανοσία και πόσο των εμβολίων;
Image by Gerd Altmann from Pixabay SARS-COV-2: Πόσο διαρκεί η Φυσική ανοσία και πόσο των εμβολίων;

SARS-COV-2: Πόσο διαρκεί η Φυσική ανοσία και πόσο των εμβολίων;

Αν δεν βρέξει θα χιονίσει, μα και αν δεν πέσουν χιόνια σίγουρα θα βγει ο ήλιος.
Κάπως έτσι εδώ και ένα χρόνο και κάτι μήνες είναι η πληροφόρηση του κοινού για την πανδημία της covid-19. Ο ένας επιστήμονας αναιρεί τον άλλο, η μια ανακοίνωση αντιφάσκει με την προηγούμενη και η τρομοκρατία για την ζωή καλά κρατεί…

Μοναδικό σίγουρο είναι ότι τα πάντα εξελίσσονται σε γοργούς ρυθμούς και ναι μεν οι επιστήμονες ανάλογα με την πανεπιστημιακή τους εκπαίδευση διχάζονται, αλλά και ο απλός άνθρωπος έχει φτάσει στα όρια της παραφροσύνης.

Βρήκα αντιπροσωπευτική την δημοσίευση που παραθέτω παρακάτω και στην συνέχεια θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Αναλυτικά:

Τα νεότερα δεδομένα για την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια κατά του SARS-COV-2, συνοψίζουν οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης, και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

Αναφέρουν ότι με βάση τα δεδομένα από κλινικές μελέτες των εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson η προστασία των εμβολίων είναι τουλάχιστον τρεις μήνες. *

Στην πραγματικότητα αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές το πόσο θα είναι αυτό, καθώς ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την ανοσολογική απόκριση στο εμβόλιο. **

Υποθετικά, η ανοσία που παρέχουν τα εμβόλια θα είναι τουλάχιστον έξι με οκτώ μήνες, ενώ αν η ανοσία έναντι του SARS-CoV-2 είναι παρόμοια με άλλων κορονοϊών, όπως το κοινό κρυολόγημα, τότε η προστασία μπορεί να επαρκεί και για ένα ή και δύο έτη πριν χρειαστεί κάποια δόση ενίσχυσης.

Το κοινό κρυολόγημα ίσως μας προστατεύει από την Covid-19 

Σε ασθενείς που νόσησαν με λοίμωξη COVID-19 η ανοσία ήταν επαρκής για παραπάνω από οκτώ μήνες, βέβαια η ανταπόκριση στο εμβόλιο αναμένεται να είναι διαφορετική σε σχέση με τη φυσική ανοσία στη λοίμωξη.

Οι ασθενείς που νόσησαν βαρύτερα έχουν ισχυρότερη ανοσιακή απάντηση σε σχέση με όσους νόσησαν πιο ήπια.

Το παράδοξο είναι ότι επειδή η ανοσία που επάγει το εμβόλιο προσομοιάζει με την ανοσία που επετεύχθη με σοβαρότερη μορφή της λοίμωξης, είναι πιθανό πολλοί εμβολιασμένοι να έχουν καλύτερη ανοσία από τους περισσότερους που νόσησαν.

Παρόλα αυτά, τα αντισώματα σταδιακά θα πέσουν, και όταν φτάσουν ένα ουδό ασφαλείας το άτομο θα είναι ξανά επίνοσο, βέβαια είναι πιθανό η λοίμωξη να είναι πιο ήπια.

“Τροφή-Φάρμακο”: Φυσικά θα είναι πιο ήπια επειδή θα πρόκειται για ΜΕΤΆΛΛΑΞΗ του ιού και ΌΧΙ στον ίδιο. Το ζήτημα είναι να αφήσουμε την Φύση να ενεργήσει όπως εδώ και χιλιάδες χρόνια και η μετάλλαξη να είναι ηπιότερη, Γουργουλιάνης: Οι πανδημίες κρατούν 1,5 χρόνο-Ο ιός γίνεται μεταδοτικότερος και ΔΕΝ σκοτώνει 

Γνωρίζουμε εάν η τεχνητή ανοσία θα λειτουργήσει όπως με τις αντιβιώσεις όπου πλέον τα νέα βακτήρια είναι υπέρ-ανθεκτικά; 

Τα Β κύτταρα μνήμης που παραμένουν στον οργανισμό μπορούν δυνητικά να ξαναπαράγουν αντισώματα όταν εκτεθούν στον ιό, και να προσαρμοστούν γρήγορα σε ένα διαφορετικό στέλεχος του ιού, εξασφαλίζοντας έτσι μία παρατεταμένη «ασφάλεια» τουλάχιστον από τη σοβαρότερη μορφή της νόσου.

ΔΕΝ ξανά νοσεί, λοιπόν, κάποιος από τον ίδιο ιό, αλλά από μετάλλαξή του: Νόσησα από SARS-COV-2, χρειάζεται να εμβολιαστώ; Μπορεί να ξανά νοσήσω; 

Οι ειδικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τον ουδό κάτω από τον οποίο τα αντισώματα δεν θα είναι πλέον προστατευτικά και θα είναι απαραίτητες δόσεις ενίσχυσης.

Οι εταιρείες Pfizer και Moderna έχουν σχεδιάσει κλινικές μελέτες για να καθορίσουν πόσο θα παρατείνει την ανοσία μία δόση ενίσχυσης και κατά πόσο τα εμβόλια τους είναι αποτελεσματικά έναντι των νέων στελεχών, ενώ το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson δοκιμάζεται και σε δύο δόσεις.

Προς το παρόν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά έναντι των περισσότερων μεταλλάξεων του ιού, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει αν ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται. ***

Το σημαντικότερο είναι ο γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού, γιατί όσο ο ιός «κυκλοφορεί» περισσότερο, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να μεταλλαχθεί σε ανθεκτικότερα στελέχη.****

Οι χιλιάδες μεταλλάξεις των κοροναϊών και τα εμβόλια 

Συμπερασματικά:

Αναφέρουν ότι με βάση τα δεδομένα από κλινικές μελέτες των εμβολίων Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson η προστασία των εμβολίων είναι τουλάχιστον τρεις μήνες. *

*Οι εμβολιασμοί {Δυο δώσεις και αφού έχουν περάσει τουλάχιστον άλλες τρις εβδομάδες } μας παρέχουν τουλάχιστον 3 μήνες ανοσία

**Ευελπιστούμε (Ευχή δηλαδή κάνουμε) το διάστημα αυτό να φτάσει τους έξη μήνες, αλλά ακόμα δεν το ξέρουμε.

***Προς το παρόν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά έναντι των περισσότερων μεταλλάξεων του ιού, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει αν ο ιός συνεχίζει να μεταλλάσσεται.

Με λόγια απλά.

Ο ιός πριν καλά, καλά, συμπληρώσει ενάμιση χρόνο από την εμφάνιση του έχει μεταλλαχτεί επισήμως πέντε φορές και το βέβαιο είναι ότι δεν θα σταματήσει εδώ.
Συνεπώς, άλλο ένα ταξίδι της επιστημονικής κοινότητας με βάρκα την ελπίδα.

****Το σημαντικότερο είναι ο γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού, γιατί όσο ο ιός «κυκλοφορεί» περισσότερο, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να μεταλλαχθεί σε ανθεκτικότερα στελέχη. 

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος που αναφέρει η ανακοίνωση σχετικά με τους εμβολιασμούς, υπάρχει όμως και η άλλη όψη επίσης αντλούμενη από διακεκριμένους επιστήμονες που λέει ότι όσο πιο πολύ κυνηγάς τον κορονοϊο, τόσο αυτός γρήγορα θα μεταλλάσσεται χωρίς να δίνει το περιθώριο στα αντισώματα να τον αντιμετωπίσουν.

Άλλωστε έχω ξανά αναφερθεί με μια σχετική έγκριτη μελέτη που λέει ότι οι μεταλλάξεις των ιών γενικότερα θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

“Τροφή-Φάρμακο”: Παραθέτω σχετικά από παλαιότερο άρθρο του συγγραφέα και φαρμακοποιού που αφορά στα βακτήρια-αντιβιοτικά, 

«Η πενικιλίνη ανακαλύφθηκε το 1928, το πρώτο κρούσμα ανθεκτικότητας των μικροβίων καταγράφηκε το 1940. Σχεδόν οκτώ δεκαετίες από τότε, οι ειδικοί της βρετανικής επιτροπής κάνουν λόγο για «νέο Μεσαίωνα».

Η κατάχρηση της αντιβίωσης είχε ως τραγικό αποτέλεσμα την συνεχή μετάλλαξη των μικροβίων και σήμερα μοιάζει αδύνατον να εξοντώσουμε ορισμένα εξ’ αυτών.

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας είναι η πιθανότερη λύση και η παράλληλη συνεχής αποτοξίνωση πάντα με τα όπλα τις ίδιας της φύσης».

Τέλος, κλείνοντας θα ήθελα να σταθώ σε ένα σημείο γενικότερα αυτής της πανδημίας.

Από την μια μεγάλη κουβέντα γίνεται για τους εμβολιασμούς και μάλιστα φορές ακόμα και με άμεσα εκβιαστικό τρόπο για να γίνουν και από την άλλη καμιά συζήτηση για αυτό το ρημάδι το ανοσοποιητικό του καθενός μας λες και δεν υπάρχει.

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι αυτό που μας έχει αποδείξει ότι έχει ανταπεξέλθει σε όλες τις πανδημίες του παρελθόντος και με την αρωγή δεν λέω, κάποιων φαρμάκων.

ΝΌΜΟΣ ΤΗΣ ΦΎΣΕΩΣ: ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα 

Τα εμβόλια έδωσαν λύσεις σε κάποιες συγκεκριμένες παθήσεις και μάλιστα μέχρι να ανακαλυφθούν κάποιες φορές πέρασαν ακόμα και δεκαετίες.

Ας ενημερωθούμε όλοι για την σπουδαιότητα ενός υγιούς ανοσοποιητικού, ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε ποια είναι αυτά που το καταστέλλουν και πολύ περισσότερο αυτά που το ενισχύουν.

2500 χρόνια πριν το ήξεραν, σήμερα; Ιπποκράτης: Είναι σημαντικότερο να γνωρίζεις την κατάσταση του πάσχοντα, παρά για την ασθένειά του 

Πρόληψη ή εμβόλια κατά των πανδημιών; 

Γιώργος Ερισίανος Κυριακού, Φαρμακοποιός – bio365.blogspot.com 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: ΟΙ δύο επόμενες προτάσεις προέρχονται από διδακτέα ύλη του πανεπιστημίου Αθηνών: Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνων παραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο. Για να το χρησιμοποιήσουμε όμως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ΙΣΧΥΡΌ!

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΉ ΦΟΡΆ, ΌΤΙ ΔΕΝ κινδυνεύεις από τον κοροναϊό, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σου

Η ανοσία μπορεί να επιτευχθεί από ένα ισχυρό και σωστά κατευθυνόμενο ανοσοποιητικό

Αν το ανοσοποιητικό δουλεύει ΣΩΣΤΆ, η άμυνά σου απέναντι και σ’ αυτόν τον ιό θα είναι ισχυρή. Να ξέρεις πως είσαι σχεδιασμένος να είσαι μια μηχανή υγείας, που έχει τα κουμπιά της.

Στα πλαίσια της πρόληψης, ας δώσουμε στο σώμα μας την δυνατότητα να αντιμετωπίσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΕΙΛΕΊ. ΑΣ ΕΝΙΣΧΎΣΟΥΜΕ το ανοσοποιητικό μας. 

~~~~~~~~~~~~

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε κάψουλα: Πρωτόγαλα, Bio Colostrum: Η Απαραίτητη Τροφή Ζωής & Ανοσοποιητικού

Επίσης με την ταυτόχρονη λήψη φυκιών A.F.A, μπορούμε να καλύψουμε ΌΛΕΣ τις ανάγκες μας σε θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, μέταλλα/ιχνοστοιχεία (όπως σελήνιο-ψευδάργυρος-μαγνήσιο κ.α.), τα οποία είναι απαραίτητα για να αντεπεξέλθει ο οργανισμός μας στην καθημερινότητα: Ποια υπερτροφή, θρέφει, αποτοξινώνει, ενισχύει εγκεφαλική λειτουργία, ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα

Χρήσιμα ως συμπληρώματα διατροφής μπορεί να φανούν, επίσης η πρόπολη, τα ωμέγα 3 λιπαρά,  η βιταμίνη C και/ή το σκόρδο!

Πρόπολη:

Το φυσικό αντιβιοτικό της μέλισσας. Η δράση της είναι αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδης. Μας προσφέρει αντιβιοτική προστασία και έχει αντιγριπική δράση.
Πρόπολη: Εμποδίζει την είσοδο και αναπαραγωγή ιών στα κύτταρα

Σκόρδο

Οι σύγχρονες τάσεις θεωρούν το σκόρδο εξίσου τρόφιμο όσο και φάρμακο. Σκοτώνει ιούς βακτήρια μύκητες και εντερικά παράσιτα. Το σκόρδο επίσης προστατεύει τους πνεύμονες από διάφορα νοσήματα

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, σκόρδο, ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ, βιταμίνη C, πρόπολη ή/και τα φύκια A.F.A μπορεί να ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ή να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com   

Δείτε ακόμη: Κοροναϊός: Δεν είναι Νέος ιός-Το παραμύθι των ασυμπτωματικών και της έλλειψης Ανοσίας 

και 10 κανόνες για πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Γιατί και Πότε Δυσλειτουργεί το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Κοροναϊός: Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού

Τι συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό είναι εξασθενημένο

Οι βιταμίνες που ενδυναμώνουν αποτελεσματικά το Ανοσοποιητικό σύστημα

COVID-19: Τα ψευτοδιλήμματα, η λογική, η επιστήμη, οι παραλογισμοί, οι φανατικοί και η συμμόρφωση της αγέλης 

Γιατί δεν προβάλλονται και περιπτώσεις που χωρίς lockdown και εμβόλια έχουν ελέγξει την πανδημία; 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .