Τρίτη, Μαΐου 25

Φρίκη! Το περιοδικό Teen Vogue διδάσκει ανήλικες πως να κάνουν μάγια με το αίμα της περιόδου τους!


Το Teen Vogue, ένα περιοδικό που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μόλις 12 ετών, δημοσίευσε ένα παράξενο άρθρο που εξηγεί πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αίμα της εμμήνου ρύσεως για μαγεία.

Το άρθρο, με τίτλο “Menstrual Blood Magic: 3 ξόρκια για την περίοδό σας”, είναι η τελευταία δόση της σειράς “πρακτικής μαγείας”.

Η συγγραφέας Lisa Stardust ξεκινά λέγοντας: “Όλοι έχουμε δει πώς διαδίδεται αυτό το στίγμα, από τις διαφημίσεις ταμπόν που δείχνουν γυναίκες να συζητούν διακριτικά γ

ια την περίοδό τους μέχρι τον τρόπο που κρύβουμε τη δική μας έμμηνο ρύση όταν είναι η “ώρα του μήνα” μας. Αντί να παίζουν σε αυτή την πατριαρχική ντροπή, οι μάγισσες και άλλοι μύστες της μαγείας πιστεύουν ότι η έμμηνος ρύση είναι ένα δώρο από τη φύση”.

Η Stardust συνεχίζει να φλυαρεί για το πώς η περίοδος είναι μαγική ειδικά κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, γεγονός που ανάγκασε την Teen Vogue να προσθέσει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης ότι το φεγγάρι δεν επηρεάζει στην πραγματικότητα την περίοδό σας.

Η τελείως σαλταρισμένη αρθογράφος παραθέτει στη συνέχεια “μερικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το αίμα της περιόδου για να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική μαγεία”.

“Το αίμα της περιόδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ξόρκια για να απομακρύνει το κακό και να μας προστατεύσει, αν χρησιμοποιηθεί σωστά”, γράφει ο συγγραφέας, σε ένα περιοδικό για παιδιά.

“Συγκεντρώστε όλα τα κομμάτια σπασμένου γυαλιού, καρφιά, βίδες ή οτιδήποτε άλλο έχετε συλλέξει από τα ταξίδια σας που θα μπορούσαν να σας τραυματίσουν σε ένα βάζο με το αίμα της περιόδου σας (ή ένα χρησιμοποιημένο ταμπόν), συμβούλευσε η Blue. Σφραγίστε το καλά και θάψτε το κοντά στο σπίτι σας για προστασία από τους άλλους”, αναφέρει το άρθρο. Επιπλέον, αναφέρει την “αναγνώστρια ταρώ, επαγγελματία της έγχρωμης μαγείας και επιμελήτρια Sarah Potter” με ένα άλλο ξόρκι.

“Συλλέξτε το αίμα της περιόδου σας και προσθέστε μερικές σταγόνες σε ένα μικρό φλιτζάνι νερό για να το χρησιμοποιήσετε ως μελάνι για να γράψετε μια λίστα με ανθρώπους ή καταστάσεις που θέλετε να απελευθερώσετε από τη ζωή σας. Όταν ολοκληρωθεί η λίστα σας, βάλτε φωτιά και φανταστείτε όλη αυτή την αρνητικότητα να φεύγει από το ενεργειακό σας πεδίο”, λέει η Potter. “Στη συνέχεια, κάντε ένα καθαριστικό μπάνιο ή ντους και φανταστείτε και πάλι την αρνητική ενέργεια να απομακρύνεται από εσάς και να ξεπλένεται στην αποχέτευση”.

Το περιοδικό για εφήβους συχνά σπρώχνει τα όρια της εξτρεμιστικής πολιτικής και του σεξουαλικού εκφυλισμού στους ανηλίκους.

Τον Νοέμβριο, η Teen Vogue δημοσίευσε ένα άρθρο που απαιτούσε ότι “οι λευκές γυναίκες πρέπει να λογοδοτήσουν για την υποστήριξη του Ρεπουμπλικανικού υποψηφίου για άλλη μια φορά”.

Το 2019, η Teen Vogue αντιμετώπισε αντιδράσεις για ένα δημοσίευμα, με τίτλο “Γιατί η σεξουαλική εργασία είναι πραγματική εργασία”, από ανθρώπους από όλο το πολιτικό φάσμα. Γραμμένο από την Tlaleng Mofokeng, ιδρύτρια μιας οργάνωσης που ονομάζεται Nalane for Reproductive Justice, το άρθρο ζητά την αποποινικοποίηση της πορνείας και τη “χρηματοδότηση δημόσιων εκστρατειών για τη μείωση του στίγματος των παιδιών”.”Οι πελάτες που αναζητούν τις εργαζόμενες στο σεξ ποικίλλουν και δεν είναι μόνο άνδρες. Η ιδέα της αγοράς οικειότητας και της πληρωμής για τις υπηρεσίες μπορεί να είναι επιβεβαιωτική για πολλούς ανθρώπους που χρειάζονται ανθρώπινη επαφή, φιλία και συναισθηματική υποστήριξη. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να έχουν φαντασιώσεις και προτιμήσεις για διαστροφές που είναι σε θέση να εκπληρώσουν με τις υπηρεσίες ενός sex worker”, αναφέρει το άρθρο, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας μόλις 13 ετών.

Το υπερπολιτικό και εξαιρετικά ακροαριστερό περιοδικό δημοσίευσε επίσης ένα εκτενές άρθρο το 2018 που εξυμνούσε την άμβλωση και καλούσε τα κολέγια να προσφέρουν τη διαδικασία αυτή στις πανεπιστημιουπόλεις.  Μία από τις γυναίκες που παρουσιάζονται περιγράφει πώς “θέλει ο κόσμος να μάθει πόση ανακούφιση και χαρά της έχει προσφέρει η δυνατότητα να κάνει έκτρωση”.

Το περιοδικό προώθησε επίσης μια  υποστηρικτική”εξήγηση των Antifa”, η οποία εξύμνησε τις βίαιες ομάδες και εξήγησε στο νεανικό κοινό τους τι μπορούν επίσης να κάνουν “στη δική τους ζωή για να σταματήσουν το φασισμό”.

Το Teen Vogue δέχτηκε επιπλέον πυρά όταν δημοσίευσε μια επεξήγηση για το πώς να κάνετε πρωκτικό σεξ, η οποία αρχικά δεν ανέφερε καν την εξάσκηση του ασφαλούς σεξ ή την αναμονή μέχρι να μεγαλώσετε.

“Αυτό είναι το πρωκτικό 101, για εφήβους, αρχάριους και όλους τους περίεργους ανθρώπους”, έγραψε η συγγραφέας Gigi Engle στο “A Guide to Anal Sex” της Teen Vogue. Η αρχική εκδοχή της ιστορίας δεν περιείχε τίποτα για την άσκηση ασφαλούς σεξ – αλλά αργότερα επεξεργάστηκε για να παροτρύνει τους έφηβους αναγνώστες τους να χρησιμοποιούν προφυλακτικά.

Η Teen Vogue υπερασπίστηκε το άρθρο αποκαλώντας τους ανήσυχους γονείς “ομοφοβικούς”.

“Οι αντιδράσεις για αυτό το άρθρο έχουν τις ρίζες τους στην ομοφοβία”, έγραψε στο Twitter ο Phillip Picardi, διευθυντής ψηφιακής σύνταξης του περιοδικού. “Είναι επίσης διανθισμένη με απόκρυφες αυταπάτες σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι νέος σήμερα”.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

https://theflagreport.com/friki-to-periodiko-teen-vogue-didaskei-anilikes-pos-na-kanoun-magia-me-to-aima-tis-periodou-tous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .