Τετάρτη, Ιουνίου 16

Σφοδρή επίθεση Α.Τσίπρα: «Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος - Διχάζετε με κυρώσεις σε ανεμβολίαστους»

Σφοδρή επίθεση Α.Τσίπρα: «Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος - Διχάζετε με κυρώσεις σε ανεμβολίαστους»

Σφοδρή επίθεση του Α.Τσίπρα στον Κ.Μητσοτάκη

Στις παλινωδίες της κυβέρνησης στο θέμα του εμβολίου της AstraZeneca, αλλά και στο εργασιακό νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «αρχιερέα των ψεύτικων υποσχέσεων του λαϊκισμού, των ψεύτικων υποσχέσεων, του φαρισαϊσμού, αφού δεσμευτήκατε για εξυγίανση στα οικονομικά του κόμματός σας και αντί γι’ αυτό φορτώσατε με 120 εκατομμύρια φέσι τους Έλληνες φορολογούμενους».

Ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι: «Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους όλο το μίσος των αυταρχικών καθεστώτων», θέτοντας ως παράδειγμα την παροχή μόνο του εμβολίου της AstraZeneca στις νεότερες ηλικίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «χτίζετε τείχη διχασμού γύρω από τους νέους, γύρω από τους εργαζόμενους, από τους ανθρώπους του πολιτισμού» συνέχισε ο κ. Τσίπρας: «Εντός των τειχών βρίσκεται η ελίτ. Η ελίτ που σας στηρίζει και την στηρίζετε».

Χαρακτηρίζοντας το εργασιακό νομοσχέδιο «θεμέλιο λίθο» αυτού του διχασμού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι «βαφτίζει τον Μεσαίωνα Αναγέννηση».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «ό,τι πιο αντιεργατικό έχει έρθει σε αυτήν την αίθουσα για ψήφιση» να διαπραγματεύεται «με ατομική σύμβαση ο πανίσχυρος εργοδότης με τον αδύναμο εργαζόμενο».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα περί προνομίων σε εμβολιασμένους τονίζοντας πως «διχάζετε την κοινωνία με προνόμια σε εμβολιασμένους και κυρώσεις σε ανεμβολίαστους». 

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έκρουσε «καμπανάκι» ότι οι αλλαγές στα εργασιακά θα φέρουν νέα «αύξηση φυγής των νέων στο εξωτερικό διότι στοχοποιούνται με αναξιοπρεπείς δουλειές και μισθούς».

«Ήταν διακαής πόθος της τρόικας και του ΔΝΤ να τα περάσουν αυτά και έρχεστε εσείς να τα περάσετε τώρα αυτά χωρίς τρόικα» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όσα λέει:

Δείτε όσα λέει: 

 

«Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους το μίσος των αυταρχικών καθεστώτων»

Αναφερόμενος στην παροχή του εμβολίου της AstraZeneca σε πολίτες κάτω των 60 και την ακόλουθη προχθεσινή απαγόρευση της Επιτροπής Εμβολιασμών κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «ξεστοκάρει» πάνω στους νέους «όλο το μίσος των αυταρχικών καθεστώτων».

Όπως τόνισε η κυβέρνηση υποχρέωσε τους νέους να προβούν στον εμβολιασμό τους με το συγκεκριμένο σκεύασμα τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη «η επιστημονική κοινότητα έλεγε άλλα».

«Σήμερα έρχεται η επιτροπή για να το αποσύρει όταν 460.000 έχουν κάνει την πρώτη δόση και όταν τόλμησα [για το ξεστοκάρισμα] να πω την αλήθεια μου επιτεθήκατε» ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση σχετικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας που συζητιέται το τελευταίο διάστημα για ορισμένους κλάδους.

«Είστε ένας πρωθυπουργός που διχάζει την ελληνική κοινωνία αντί να την ενώνει. Εσχάτως βρήκατε και έναν νέο διαχωρισμό που έχει να κάνει με τους μη εμβολιασμένους που πρέπει να τιμωρηθούν και τους εμβολιασμένους που έχουν προνόμια. Με την καταστολή και τον διχασμό δεν πάει μπροστά η κοινωνία. Εσείς όμως χτίζετε τείχη και εντός των τειχών σας βρίσκεται η ελίτ που σας στηρίζει, ενώ εκτός η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία» είπε.

 https://www.facebook.com/watch/?v=351843186360200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .