Τρίτη, Ιουνίου 1

ΕΚΤΑΚΤΟ> Για πρώτη φορά ο αμήχανος ΕΜΑ απορρίπτει την 3η δόση των εμβολίων mRNA!

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

Στο μεταξύ τα νέα από την πιο εμβολιασμένη χώρα της Ευρώπης σοκάρουν καθώς καλπάζει η ινδική παραλλαγή στη Μεγάλη Βρετανία και απειλεί τη Γερμανία!

H είδηση έχει τεράστια σημασία και όσα θα ακολουθήσουν θα προκαλέσουν την απόλυτη ανατροπή. Μια ανατροπή εξίσου εφιαλτική με αυτό που ζούμε σήμερα και το οποίο αποκαλύπτει την γύμνια και τον αιφνιδιασμό των πολιτικών ηγετών του κόσμου αλλά και των αρμοδίων οργανισμών.

Βy The Clockwork Orange Times Team

Η είδηση-βόμβα θέλει τον ΕΜΑ (στη κεντρική φωτό ο επικεφαλής του Guido Rasi) να απορρίπτει την 3η δόση των εμβολίων που περιέγραφαν σχεδόν ως δεδομένη τόσο ο Mπουρλά της Pfizer όσο και ο εκπρόσωπος της Moderna.

Στο μεταξύ τα νέα από την πιο εμβολιασμένη χώρα της Ευρώπης σοκάρουν καθώς καλπάζει η ινδική παραλλαγή στη Μεγάλη Βρετανία και απειλεί τη Γερμανία!

Ανοδος στις μολύνσεις από κορωνοϊό καταγράφεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, στην Αγγλία 48.500 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαϊου, το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 1 στους 1.120 ανθρώπους. Πρόκειται για μια επιδείνωση σε σχέση με τον 1 θετικό στους 1.340 ανθρώπους πριν από δύο εβδομάδες.

Στον αντίποδα, τα κρούσματα παρέμειναν χαμηλά στην Ουαλία (1 στους 3.850 ανθρώπους), αλλά έχουν εμφανίσει σημάδια αύξησης στη Βόρεια Ιρλανδία (1 στους 820) και στη Σκωτία (1 στους 630).

«Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι ενώ οι μολύνσεις παραμένουν χαμηλές στο Ηνωμένο Βασίλειο στο 4% περίπου του επιπέδου που παρατηρήθηκε την αρχή του έτους, υπάρχουν σημάδια μικρών αυξήσεων στην Αγγλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία» ανέφερε βρετανίδα αξιωματούχος.

Τι λέει τώρα ο ΕΜΑ;

Τα διαθέσιμα στοιχεία για τη διάρκεια της ανοσίας που προσφέρουν τα εμβόλια Covid-19 δεν δείχνουν να υπάρχει ανάγκη για τρίτη, ενισχυτική δόση, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

O EMA βρίσκεται πάντως σε επαφή με τις παρασκευάστριες εταιρείες προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι τρίτη δόση δεν απαιτείται. Για την τελική απόφαση θα χρειαστούν «επιπλέον ενδείξεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

H Pfizer είχε προηγουμένως υποστηρίξει ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα χρειαστεί πιθανότατα τρίτη, ενισχυτική δόση σε διάστημα περίπου ενός έτους μετά τον αρχικό εμβολιασμό.

Το ίδιο εκτιμά και η Moderna, η οποία έχει ξεκινήσει τις δοκιμές διπλού εμβολίου για τον κοροναϊό και τον πνευμονιόκοκκο, το οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως τρίτη δόση για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων έναντι της Covid-19.

Ανάλογη είναι και η προσέγγιση της Novavax που δοκιμάζει συνδυαστικό εμβόλιο για Covid-19 και εποχική γρίπη.

Εξακολουθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός να κινείται στο απόλυτο χάος των οδυνηρών επιλογών του. Επιλογές που θα οδηγήσουν σύντομα στη διάλυσή του μέσα σε παγκόσμια κατακραυγή.
«Μην νομίζετε ότι η πανδημία τελείωσε»: η πανδημία δεν θα έχει τελειώσει παρά μόνο αφού εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού, προειδοποίησε σήμερα ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, ζητώντας να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και να ενταθεί η επαγρύπνηση όσο «επανεκκινεί» η ήπειρος.

«Η πανδημία θα έχει τελειώσει όταν θα έχουμε φτάσει σε εμβολιαστική κάλυψη του 70% του πληθυσμού, τουλάχιστον», διαβεβαίωσε ο Χανς Κλούγκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το γραφείο του στην Κοπεγχάγη, εκφράζοντας την απογοήτευσή του επειδή οι εκστρατείες ανοσοποίησης καθυστερούν, ακόμη και στην Ευρώπη.

Στις 53 χώρες και εδάφη της Ευρώπης (όπως κατηγοριοποιούνται με βάση τα κριτήρια του ΠΟΥ), μόνο το 26% του πληθυσμού έχει κάνει μια πρώτη δόση του εμβολίου.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 36,6% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση και το 16,9% έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή ανησυχίας για όλη την ήπειρο αποτελεί η μεταδοτικότητα των νέων παραλλαγών του νέου κορονοϊού. «Ξέρουμε για παράδειγμα ότι η παραλλαγή Β.1617 (η λεγόμενη «ινδική») είναι πιο μεταδοτική από τη Β.117 (που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία), η οποία ήταν ήδη πιο μεταδοτική από το προηγούμενο στέλεχος», εξήγησε ο Βέλγος γιατρός.

Η ινδική παραλλαγή έχει εντοπιστεί σε 27 από τις 53 χώρες της περιοχής, μολονότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των θανάτων μειώνεται σταθερά, για πέμπτη εβδομάδα, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο από τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο Κλούγκε εμφανίστηκε ανήσυχος επειδή οι άνθρωποι δεν προσέχουν πια και γίνονται «παράλογοι» καθώς πιστεύουν ότι αφού έκαναν την πρώτη ή τη δεύτερη δόση του εμβολίου «η πανδημία τελείωσε».

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων στην Κίνα, αυτό το καλοκαίρι πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για όλους να είναι προσεκτικοί, ιδίως στις μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου που αναμένονται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. «Πρέπει επιτέλους να δείξουμε κόκκινη κάρτα στην Covid-19, να μην της δώσουμε παράταση, να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε ο Κλούγκε, υπενθυμίζοντας ότι είναι σημαντικό να τηρούνται τα μέτρα και να χρησιμοποιούνται προστατευτικές μάσκες.

«Σε μια πανδημία, η ταχύτητα είναι ουσιαστικής σημασίας», σχολίασε. «Ακόμη και όταν ο ΠΟΥ κήρυξε πανδημία, πολλές χώρες περίμεναν, χάσαμε πολύτιμο χρόνο», εκτίμησε ο Κλούγκε. Ακόμη και σήμερα «ο χρόνος είναι εναντίον μας (…) Πρέπει να επιταχύνουμε (την εκστρατεία ανοσοποίησης), πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των εμβολίων», επέμεινε, λέγοντας ότι ο ΠΟΥ συνεχίζει να μελετά το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V καθώς και ένα κινεζικό σκεύασμα.

Ο ΠΟΥ ζητά επίσης μεγαλύτερη αλληλεγγύη εκ μέρους των χωρών όσον αφορά την κατανομή των εμβολίων. «Δεν είναι αποδεκτό ορισμένες χώρες να ξεκινούν τον εμβολιασμό των νεότερων ηλικιακά ενώ άλλες να μην έχουν εμβολιάσει ακόμη όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και τις ευπαθείς ομάδες», σχολίασε.


 https://kourdistoportocali.com/news-desk/ektakto-gt-gia-proti-fora-o-amichanos-ema-aporriptei-tin-3i-dosi-ton-emvolion-mrna/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .