Τρίτη, Ιουνίου 1

Ντοκουμέντο> Μελέτη-ΒΟΜΒΑ δείχνει πως δημιουργήθηκε ο νέος κορωνοϊός στο κινέζικο εργαστήριο

Αποκάλυψη--Οι Angus Dalgleish και Dr. Birger Sørensen σε 22 σελίδες αποδεικνύουν ότι "το SARS-Coronavirus-2 δεν έχει αξιόπιστο φυσικό πρόγονο" [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Σάλο έχει προκαλέσει μία νέα μελέτη η οποία ισχυρίζεται ότι Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν την COVID-19 σε ένα εργαστήριο της Wuhan, και στη συνέχεια προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους με «αντίστροφες μηχανικές εκδόσεις του ιού», ώστε να φαίνεται ότι εξελίχθηκε με φυσικό τρόπο από νυχτερίδες.

Οι συγγραφείς της έκθεσης, ο Βρετανός καθηγητής Angus Dalgleish και ο Νορβηγός επιστήμονας Dr. Birger Sørensen, αναφέρουν ότι είχαν «τις συγκεκριμένες αποδείξεις ρετρό-μηχανικής» για ένα χρόνο, αλλά αγνοήθηκαν από ακαδημαϊκούς και μεγάλα περιοδικά.

Angus Dalgleish

Ο Αngus Dalgleish είναι καθηγητής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αγίου Γεωργίου στο Λονδίνο, γνωστός για την πρωτοποριακή δημιουργία του πρώτου «εμβολίου HIV», για τη θεραπεία με AIDS διαγνωσμένων ασθενών που τους επιτρέπει για μεγάλο χρονικό διάστημα να μην λαμβάνουν φάρμακα και ο Sørensen είναι ιολόγος και πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας, Immunor, η οποία ανέπτυξε ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που ονομάζεται Biovacc-19. Ο Dalgleish έχει επίσης μετοχές στην εταιρεία.

Οι συγκλονιστικοί τους ισχυρισμοί στη μελέτη περιλαμβάνουν κατηγορίες για «σκόπιμη καταστροφή, απόκρυψη ή παραποίηση δεδομένων» σε κινεζικά εργαστήρια, και σημειώνει τη σιωπή και την εξαφάνιση επιστημόνων στην κομουνιστική χώρα που τόλμησαν να μιλήσουν.

Birger Sørensen

Η έκθεση, που ήρθε αποκλειστικά στην κατοχή του DailyMail.com και πρόκειται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να δημιουργήσει αρκετό θόρυβο μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας, καθώς η πλειοψηφία των ειδικών αρνιόταν μέχρι πρόσφατα ότι η προέλευση της COVID-19 ήταν κάτι άλλο από φυσική λοίμωξη που μεταπηδά από ζώα σε ανθρώπους.

Κατά την ανάλυση των δειγμάτων COVID-19 πέρυσι, σε μια προσπάθεια δημιουργίας εμβολίου, οι Dalgleish και Sørensen ανακάλυψαν «μοναδικά δακτυλικά αποτυπώματα» στον ιό δείχνουν ότι θα μπορούσαν να προκύψουν μόνο από τη χειραγώγηση τους σε εργαστήριο.

Ανέφεραν ότι προσπάθησαν να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους, αλλά απορρίφθηκαν από μεγάλα επιστημονικά περιοδικά που από τότε είχαν αποφασίσει ότι ο ιός πήδησε με φυσικό τρόπο από νυχτερίδες ή άλλα ζώα στον άνθρωπο.

Ακόμα και όταν ο πρώην επικεφαλής της MI6, Sir Richard Dearlove, μίλησε δημόσια λέγοντας ότι η θεωρία των επιστημόνων πρέπει να διερευνηθεί, η ιδέα απορρίφθηκε ως «ψεύτικη είδηση».

Πάνω από ένα χρόνο αργότερα, κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης άρχισαν τελικά να εξετάζουν την πιθανότητα ότι η COVID-19 δραπέτευσε από το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan στην Κίνα, ένα εργαστήριο όπου τα πειράματα περιελάμβαναν χειρισμό ιών για να αυξηθεί η μολυσματικότητα τους (διαδικασία «Gain Of Function») και μελετούσε τις πιθανές επιπτώσεις τους στον άνθρωπο.

Αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος Joe Biden ζήτησε από τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες να επανεξετάσει το πώς προήλθε ο ιός, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας εργαστηριακού ατυχήματος.

Η ανακοίνωση ακολούθησε την αποκάλυψη ότι είχε υποβληθεί στο Λευκό Οίκο μια προηγουμένως μη κοινοποιημένη έκθεση πληροφοριών, υποστηρίζοντας ότι αρκετοί ερευνητές στο ινστιτούτο Wuhan νοσηλεύτηκαν με ασθένεια τον Νοέμβριο του 2019. Το έγγραφο αποκαλύφθηκε από την Wall Street Journal.

Αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ δέχτηκαν επίσης πυρά επειδή φέρεται να χρηματοδοτούσαν αμφιλεγόμενα και επικίνδυνα πειράματα ερευνητών στο εργαστήριο της Wuhan.

Τώρα, οι Dalgleish και Sørensen έχουν συντάξει μια νέα μελέτη, η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «το SARS-Coronavirus-2 δεν έχει αξιόπιστο φυσικό πρόγονο» και ότι είναι «πέρα από κάθε λογική αμφιβολία» ότι ο ιός δημιουργήθηκε μέσω «εργαστηριακού χειρισμού».

Στο έγγραφο των 22 σελίδων που πρόκειται να δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό Quarterly Review of Biophysics Discovery, οι επιστήμονες περιγράφουν την πολυετή «ιατροδικαστική τους ανάλυση», μελετώντας τα πειράματα που έγιναν στο εργαστήριο της Wuhan μεταξύ 2002 και 2019.

Ανακαλύπτοντας αρχεία από περιοδικά και από βάσεις δεδομένων, οι Dalgleish και Sørensen έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο οι Κινέζοι επιστήμονες, κάποιοι που έχουν συνεργαστεί με αμερικανικά πανεπιστήμια, φέρεται να δημιούργησαν τα χαρακτηριστικά του νέου κορωνοϊού.

Μεγάλο μέρος της εργασίας επικεντρώθηκε στην αμφιλεγόμενη έρευνα «Gain of Function», η οποία είχε προσωρινά απαγορευτεί στις ΗΠΑ υπό την κυβέρνηση Ομπάμα.

Το «Gain of Function» συνεπάγεται τροποποίηση των ιών που απαντώνται στη φύση προκειμένου να να τους κάνει πιο μολυσματικούς, έτσι ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν σε ανθρώπινα κύτταρα σε ένα εργαστήριο, επιτρέποντας να μελετηθεί η πιθανή επίδραση του ιού στους ανθρώπους και να κατανοηθεί καλύτερα.

Οι Dalgleish και Sørensen ισχυρίζονται ότι οι επιστήμονες που εργάζονταν σε έρευνα «Gain of Function» πήραν τη φυσική ραχοκοκαλιά κορωνοϊού που βρέθηκε σε κινέζικες νυχτερίδες σπηλιάς και σε μία νέα ακίδα, μετατρέποντάς τον στον θανατηφόρο και εξαιρετικά μεταδοτικό SARS-Cov-2.

Ένα ενδεικτικό σημάδι υποτιθέμενης χειραγώγησης που επισημάνθηκε από τους δύο άνδρες ήταν μια σειρά τεσσάρων αμινοξέων που βρήκαν στην ακίδα του SARS-Cov-2.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο DailyMail.com, ο Sørensen είπε ότι όλα τα αμινοξέα έχουν θετικό φορτίο, το οποίο προκαλεί τον ιό να προσκολληθεί σφιχτά στα αρνητικά φορτισμένα μέρη των ανθρώπινων κυττάρων, όπως ένας μαγνήτης, και έτσι να γίνουν πιο μολυσματικά.

Αλλά επειδή, όπως οι μαγνήτες, τα θετικά φορτισμένα αμινοξέα απωθούν το ένα το άλλο, είναι σπάνιο να βρεθούν ακόμη και τρία στη σειρά σε φυσικούς οργανισμούς, ενώ τέσσερα στη σειρά είναι «εξαιρετικά απίθανο», είπε ο επιστήμονας.

«Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, δεν μπορείτε να έχετε τέσσερα θετικά φορτισμένα αμινοξέα στη σειρά. Ο μόνος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι εάν τα κατασκευάσετε τεχνητά», δήλωσε ο Dalgleish στο DailyMail.com.

Το νέο τους έγγραφο αναφέρει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά του SARS-Cov-2 διαθέτουν «μοναδικά δακτυλικά αποτυπώματα», «ενδεικτικά του Gain Of Function» και ότι «η πιθανότητα να είναι αποτέλεσμα φυσικών διεργασιών είναι πολύ μικρή».

«Μια πανδημία φυσικού ιού θα αναμενόταν να μεταλλάσσεται σταδιακά και να γίνει πιο μολυσματική αλλά λιγότερο παθογόνος, κάτι που πολλοί περίμεναν με την πανδημία COVID-19 αλλά που δεν φαίνεται να συνέβη», έγραψαν οι επιστήμονες.

«Εξαιτίας των ιστορικών επιπτώσεων που έχουν συμβεί στην ανθρωπότητα, είναι επιτακτική πλέον η επανεξέταση των τύπων πειραμάτων Gain of Function, καθώς είναι ηθικά αποδεκτό -με τις υπάρχουσες συνθήκες- να τις αναλάβουμε. Λόγω του μεγάλου κοινωνικού αντίκτυπου, αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν να αφεθούν μόνο στους ερευνητές».

Σε έναν άλλο εντυπωσιακό ισχυρισμό που περιέχεται στο έγγραφο της μελέτης, οι Dalgleish και Sørensen λένε ότι έχουν αποδείξεις ότι μετά την έναρξη της πανδημίας, οι Κινέζοι επιστήμονες πήραν δείγματα του ιού COVID-19 και τον «έκαναν να μοιάζει ρετρό», δηλαδή σαν να είχε εξελιχθεί με φυσικό τρόπο.

Ανέφεραν ότι είναι ύποπτο ότι μια σειρά από νέα στελέχη που ξαφνικά εισήλθαν σε βάσεις δεδομένων γονιδίων από κυρίως Κινέζους επιστήμονες στις αρχές του 2020, χρόνια αφότου είχαν καταγραφεί πως συλλέχθηκαν.

Στη μελέτη τους, οι Dalgleish και Sørensen επεσήμαναν επίσης «σκόπιμη καταστροφή, απόκρυψη ή παραποίηση δεδομένων» σε κινεζικά εργαστήρια και σημείωσαν ότι «οι Κινέζοι επιστήμονες που ήθελαν να μοιραστούν τις γνώσεις τους δεν ήταν σε θέση να το πράξουν ή εξαφανίστηκαν».

«Φαίνεται ότι το διατηρημένο υλικό του ιού και οι σχετικές πληροφορίες έχουν καταστραφεί. Επομένως, αντιμετωπίζουμε μεγάλα κενά στα δεδομένα που μπορεί ποτέ να μην συμπληρωθούν», αναφέρουν.

Τα «στελέχη» που εμφανίστηκαν μετά τον Ιανουάριο του 2020 δεν είναι αξιόπιστα… Για ένα χρόνο έχουμε στην κατοχή μας εκ πρώτης όψεως στοιχεία ρετρό-μηχανικής της Κίνας από τις αρχές του 2020».

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, το DailyMail.com αποκάλυψε ότι οι επιστήμονες προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο διαφυγής θανατηφόρων παθογόνων από το εργαστήριο Wuhan από τότε που άνοιξε το 2017.

Η Κίνα εγκατέστησε το πρώτο από τα πέντε έως επτά βιοεργαστήρια που σχεδιάστηκαν στη Wuhan το 2017, με σκοπό τη μελέτη των πιο υψηλού κινδύνου παθογόνων, συμπεριλαμβανομένου του ιού Ebola και του SARS.

Ο Tim Trevan, σύμβουλος βιοασφάλειας στο Μέριλαντ, δήλωσε στο επιστημονικό περιοδικό Nature εκείνη τη χρονιά, όταν το εργαστήριο βρισκόταν σε φάση έναρξης λειουργίας, ότι ανησυχούσε πως εξαιτίας της γενικότερης συμπεριφοράς των κινεζικών αρχών καταστάσεις δεν θα επέτρεπαν το ινστιτούτο να είναι ασφαλές, επειδή σε τέτοιες «δομές θα πρέπει όλοι να αισθάνονται ελεύθεροι να μιλήσουν, καθώς οι πληροφορίες είναι σημαντικές».

Στην πραγματικότητα, ο ιός SARS είχε «δραπετεύσει» πολλές φορές από ένα εργαστήριο στο Πεκίνο, σύμφωνα με άρθρο στο περιοδικό Nature. Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επισκέφθηκαν το ινστιτούτο Wuhan το 2018 και έστειλαν δύο επίσημες προειδοποιήσεις στο DC, αναφέροντας στην κυβέρνηση ελλιπή μέτρα προστασίας, σύμφωνα με την Washington Post.

Το Εθνικό Εργαστήριο Βιοασφάλειας της Wuhan, που στεγάζεται στο Ινστιτούτο ιολογίας, ήταν το πρώτο εργαστήριο της Κίνας με βαθμολογία βιοασφάλειας 4, την πιο ασφαλή ταξινόμηση. Ωστόσο, ο Sørensen ανέφερε ότι πιστεύει ότι ο ιός διέφυγε από περιοχές χαμηλότερης ασφάλειας του ινστιτούτου, όπου πιστεύει ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα Gain of Function.

«Έχουμε δει διαρροές εργαστηρίων και ξέρουμε τι συμβαίνει. Γνωρίζουμε επίσης από τις αναφορές που έχουμε δει, ότι ο κορωνοϊός επεξεργάζονταν σε εργαστήρια με Biosafety Level 2 ή 3. Εάν έκαναν Gain of Function σε τέτοια εργαστήρια, τι περιμένετε;» αναρωτήθηκε.

Εργαστήριο ιολογίας Wuhan

https://kourdistoportocali.com/news-desk/ntokoymento-gt-meleti-vomva-deichnei-pos-dimioyrgithike-o-neos-koronoios-sto-kineziko-ergastirio/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .