Σάββατο, Ιουνίου 12

Με αυτές τις τροφές θα πείτε «αντίο» στο φούσκωμα

Με αυτές τις τροφές θα πείτε «αντίο» στο φούσκωμα

Τι πρέπει να καταναλώνετε

Το φούσκωμα, είναι γνωστό πως εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένουμε, ακριβώς την ημέρα που θέλουμε να φορέσουμε εκείνο το στενό μπλουζάκι.

Η σωστή διατροφή, είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας προκειμένου η κοιλιά μας να μην μπαίνει ποτέ εμπόδιο στις ενδυματολογικές μας επιλογές – και κυρίως να μην μας χαλάει τη διάθεση. Γιατί εδώ που τα λέμε, οι… επαναστάσεις της κοιλίτσας μας δεν θα έπρεπε να μας σταματούν από τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι πέντε τροφές θα μας βοηθήσουν να την κρατήσουμε στον… ίσιο δρόμο! Όπως γράφει η Άννα Μαρία Δρόσου για το vita.gr, οι καλύτεροί μας σύμμαχοι είναι…

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο αποτελούν «υπερδύναμη» θρεπτικών συστατικών που περιέχουν καλά λίπη αλλά και φυσικές ίνες, αντιοξειδωτικά και πολλές βιταμίνες, όπως και μέταλλα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το κάλιο, που βοηθά στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Ακόμα και αν δεν τρώτε ένα ολόκληρο αβοκάντο καθημερινά, δοκιμάστε να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή καθώς σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, σας βοηθά να μειώσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί, βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής, παρέχουν καλά λιπαρά, φυτικές πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες όπως και ένα ευρύ φάσμα βιταμινών και μετάλλων. Μεταξύ αυτών είναι πολλά θρεπτικά συστατικά που τείνουν να υπολείπονται από τον οργανισμό μας, όπως το μαγνήσιο, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχική υγεία αλλά και τον ύπνο. Εάν δεν εμφανίζεται αλλεργία ή κάποια ευαισθησία, μπορείτε εύκολα να τους προσθέσετε σε οποιοδήποτε γεύμα, σνακ ή και smoothie. Μπορείτε να τους προσθέσετε στην αγαπημένη σας σαλάτα ή να τους απολαύσετε με αποξηραμένα φρούτα, δίχως προσθήκη ζάχαρης.

Φακές

Αποτελούν μία από τις πιο υποτιμημένες υπερτροφές, αφού όχι μόνο είναι προσιτές, φιλικές προς το περιβάλλον και ικανοποιητικές είναι και εξαιρετικά θρεπτικές. Είναι γεμάτες φυτικές πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά αλλά και φυτικές ίνες. Μπορείτε να τις καρυκεύσετε με βότανα, σε συνδυασμό με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, μια γενναιόδωρη μερίδα λαχανικών και μια μικρή μερίδα υγιεινού αμύλου. Μπορείτε να τις προσθέσετε και στις σαλάτες σας ή ακόμα και να δοκιμάσετε να τις μετατρέψετε σε κεφτεδάκια.

Τρόφιμα ολικής άλεσης

Τα τρόφιμα ολικής άλεσης «προστατεύουν» την υγεία του οργανισμού με ποικίλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του λίπους της κοιλιάς. Καταναλώστε μέτριες ποσότητες δημητριακών ολικής άλεσης ή μερίδων που να ανταποκρίνονται στις ενεργειακές σας ανάγκες. Μία καλή επιλογή θα ήταν η βρώμη στο πρωινό σας ή το κινόα στο μεσημεριανό σας γεύμα. Το σπιτικό ποπ κόρν είναι μια καλή επιλογή σνακ.

Άγριος σολομός

Η βιταμίνη D είναι σημαντική για διάφορες λειτουργίες, όπως η ανοσία, η ρύθμιση της πυκνότητας των οστών αλλά και η ψυχική υγεία. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι ένα χαμηλό επίπεδο βιταμίνης D συνδέεται με την αύξηση τόσο του συνολικού σωματικού λίπους όσο και του σπλαχνικού λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Λίγα είναι τα τρόφιμα που αποτελούν σημαντικές πηγές βιταμίνης D και μία από τις καλύτερες είναι ο άγριος σολομός, φρέσκος ή τυποποιημένος. Δοκιμάστε να το προσθέσετε σε τοστ με αβοκάντο για ένα γρήγορο πρωινό ή στην μεσημεριανή σας σαλάτα.

 https://www.pronews.gr/ygeia/992921_me-aytes-tis-trofes-tha-peite-antio-sto-foyskoma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .