Παρασκευή, Ιουνίου 25

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΑ...


Έφτασε η ώρα, σιγά-σιγά ..

Για να σφίξουν οι …πισινοί, και να τρέχουν οι ..μπροστινοί.

Γράφει ο Σπ. Καμπιώτης

(Παν/κος, Συγγραφέας, Πειραματικός ερευνητής)

(Οι μεμονωμένοι αριθμοί που βρίσκονται εντός παρενθέσεων παραπέμπουν στην ανάλογη -αριθμημένη- βιβλιογραφία/παραπομπές στο τέλος του άρθρου)

Καλά είναι τα αστεία που γράφουμε κάποιες φορές για να ανταπεξέλθουμε απ΄ αυτή την τρέλα που βιώνουμε όλοι εδώ και ενάμιση χρόνο,

και επειδή τα πράγματα μέρα με την μέρα όλο και σοβαρεύουν περισσότερο, από ένα κράτος, τυραννικό, αυταρχικό, επικίνδυνο και άκρως προπαγανδιστικό, για την επίτευξη των σκοτεινών επιδιώξεων του μέσω των άνομων ενεργειών του, είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων όσοι έχουμε την δυνατότητα, να το ξεσκεπάζουμε να το εκθέτουμε και να αποκαλύπτουμε τους βρώμικους μηχανισμούς που αυτό χρησιμοποιεί μέχρι να επιτύχει τους απεχθείς και βρώμικους σκοπού του.

Εδώ και δύο-τρεις μέρες κυκλοφορεί επίσημα ένα δημοσίευμα που αναπαράγεται από διάφορα ηλεκτρονικά –και ίσως έντυπα- μέσα για μία έρευνα που «αποδεικνύει» την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας (74%) του Ελληνικού λαού στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η έρευνα αυτή έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό ¨Journal of Evaluation in Clinical Practice¨ με τον τίτλο:

«Should vaccination be mandated? Individuals' perceptions on mandatory vaccination in Greece»

(ο σύνδεσμος παρατίθεται στο τέλος του άρθρου (1)).

Έρχεται λοιπόν για παράδειγμα το CNN.gr (2) και πολλά άλλα ηλεκτρονικά μέσα ειδήσεων και τι μας λένε?

…Μας λένε πως : Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Πολιτικής Υγείας, που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο του 2020, το 74% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, έναντι της ΚoΒiΝτ—1 9.

Μέχρι εδώ καλά;

Αμ δε που είναι καλά.

Ας αρχίσουμε λοιπόν να ξετυλίγουμε το κουβάρι της «επιστήμης» της πειθούς, της επιστημονικο-πολιτικής διαπλοκής, της εμπιστοσύνης του εύπιστου κόσμου στους ειδικούς της … έρευνας, της προπαγάνδας και της αναξιοπιστίας.

Όπως μας βεβαιώνει λοιπόν το επιστημονικό περιοδικό που δημοσιεύει αυτήν την έρευνα που του την έστειλαν οι συγγραφείς του, αυτό (το περιοδικό) την έλαβε στις 22 Δεκεμβρίου του 2020, κατόπιν αυτή αναθεωρήθηκε (???) στις 8 Μαρτίου του 2021, και τελικά έγινε αποδεκτή στις 12 Μαρτίου του 2021 (δηλαδή 4 μέρες μετά για ένα αναθεωρημένο άρθρο).

Όμως ποια είναι η πραγματικότητα?;

Τα ηλεκτρονικά μέσα ειδήσεων μας πληροφορούν πως αυτή η μελέτη διενεργήθηκε/έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2020 και αφορούσε τον συγκεκριμένο ιό που όλοι γνωρίζουμε πλέον (καθώς και την θέληση του πληθυσμού κοντά στο 80 % για υποχρεωτικό τρύπημα σε όλους).

Ναι; ΝΑΙ.

Για να δούμε όμως τι αναφέρει το paper της έρευνας που έστειλαν οι ίδιοι οι συγγραφείς στο επιστημονικό περιοδικό.

«…. Methods: A nationally representative cross-sectional telephone survey was conducted via a random multistage selection process in October 2019 in Greece. ……..»

Από ότι ΟΛΟΙ διακρίνετε ολοκάθαρά, ακόμα και εκείνοι που δεν γνωρίζουν αγγλικά, ….

Στο άρθρο αυτό αναφέρεται πως αυτή η τηλεφωνική έρευνα -(άλλη μεγάλη συζήτηση εδώ)- πραγματοποιήθηκε/έγινε τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ του 2019.

ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ για να το κατανοήσουν/χωνέψουν ΟΛΟΙ.

ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2019.

Δηλαδή τότε που σε όλη την επικράτεια στην Ελλάδα και όχι μόνο, κανείς δεν γνώριζε, όχι μόνο οι πολίτες, αλλά ούτε και οι γιατροί, ούτε το κράτος, ούτε κανένας (λέμε τώρα) δεν είχε ακούσει πως υπάρχει ένας τέτοιος ιός, που θα εξελίσσονταν μάλιστα σε «φονική πανδημία».

Αυτή την στιγμή που γράφουμε το παρόν κείμενο, δεν θα μπούμε στον κόπο να περιγράψουμε από εδώ μέσα την κριτική επισκόπηση της συγκεκριμένης έρευνας (που και αυτή βεβαίως έχει γίνει από εμάς) και σηκώνει πολύ συζήτηση.…

Όμως αξίζει τον κόπο να αναφέρουμε κάποια περιγραφικά στοιχεία της έρευνας του σπουδαιότερου μέρους αυτής που αφορούν τη συζήτηση των αποτελεσμάτων της, όπως αυτά περιγράφονται/αναφέρονται μέσα στο paper, και που είναι μνημείο …ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

(Παρακάτω στο κείμενο που ακολουθεί, παρατίθενται παράγραφοι, λέξεις και φράσεις κλειδιά, που στηρίζουν και υποστηρίζουν, την ΕΠΙΒΟΛΗ και την προτροπή στον ΦΑΣΙΣΜΟ στην ακραία τους μορφή, απέναντι σε μία χειμαζόμενη και ταλαιπωρημένη κοινωνία, μέσω –δήθεν- της κατ΄επίφασιν ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ).

Μνημείο 1ον

-«Τα αποτελέσματα της μελέτης μας βασίζονται σ΄ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα σε εθνικό επίπεδο με τυχαία δειγματοληψία και διευρύνουν την τρέχουσα βιβλιογραφία σχετικά με τις προτιμήσεις –του κόσμου- έναντι του ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ εμβολιασμού στην Ελλάδα και υπογραμμίζουν/τονίζουν τη σημασία της κατανόηση των παραγόντων εκείνων που επηρεάζουν τη στάση των ατόμων απέναντι στον –υποχρεωτικό- εμβολιασμό».

(Μάλιστα. Αυτή λοιπόν ήταν η προτίμηση του κόσμου το 2019, για τον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ εμβολιασμό που έπρεπε να γίνει για 2021)

Μνημείο 2ον

«Αυτά τα ευρήματα είναι κρίσιμα για την καθοδήγηση και την προσαρμογή/διευθέτηση της πολιτικής για τις παρεμβάσεις –που πρέπει να γίνουν- στην υγεία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, για την ενημέρωση και την υποστήριξη της λογικής για τον εμβολιασμό και για την βελτίωση της πρόσληψης.

Ωστόσο, εκείνο που επείγει (δηλ. είναι επιτακτική ανάγκη) είναι, ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ χάραξης της πολιτικής και οι ΑΡΧΕΣ να κατανοήσουν και ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΝ πρώτα ΤΙΣ ΥΠΟΟΜΑΔΕΣ εκείνες του πληθυσμού που είναι περισσότερο σκεπτικοί (σκεπτικιστές) και διστακτικοί ως προς τα εμβόλια».

(Ξανά Μάλιστα. Και τελικά οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, λαμβάνοντας υπόψιν την άποψη των πολιτών της αδημοσίευτης και άγνωστης έρευνας του 2019 για τον άγνωστο ιό, πέρασαν νόμο στις αρχές του 2020 για υποχρεωτικό εμβολιασμό που θα εφάρμοζαν το 2021 και που θα υποστηρίζονταν από έρευνα που διεξήχθη το 2019 στην Ελλάδα και τα αποτελέσματά της θα δημοσιεύοντο τον Μάρτιο του 2021 για έναν επικίνδυνο ιό που, το 2019 δεν ήταν γνωστό το όνομά του, που όμως στα απότελέσματα αυτής της έρευνας του 2019 που εμφανίζονται όμως το 2021 αυτό είναι πλέον πασίγνωστο).

Εδώ σε αυτό το σημείο, ακόμα και το μαντείο των Δελφών σκίζει τα …πτυχία του και απαιτεί να διαγραφεί από την ιστορία.

Μνημείο 3ον

Η μελέτη μας αποκαλύπτει ότι σχεδόν ότι το 85% των συμμετεχόντων υποστήριξαν τον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ.

Αυτό το εύρημα είναι συνεπές με προηγούμενες μελέτες στην Ελλάδα σχετικά με την αποδοχή του ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ (65% έως 97%).

(Τέτοια ποσοστά αποδοχής από τον πληθυσμό είναι αλήθεια πως δεν τα συναντούμε ούτε σε χώρες με άκρως «δημοκρατικό» πολίτευμα, όπως π.χ. του …ΚΙΜ.

Και ΟΧΙ, μη πατήσεις ακόμα το κουμπί καλέ μου ηγέτη μέχρι τουλάχιστον να τελειώσω το παρόν άρθρο)

Μνημείο 4ον

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που είναι αβέβαιοι ή / και αντιτίθενται στον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ εμβολιασμό. Η –επιβολή- ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ εμβολιασμού ή ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ τέτοιων ΑΤΟΜΩΝ όπως ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥΣ, και της –όποιας- δύναμης (αυτοί διαθέτουν) είναι ηθικά δικαιολογημένη.

(Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του ΦΑΣΙΣΜΟΥ, νέο-ΝΑΖΙΣΜΟΥ, τότε τι είναι;;;

Παιδιά μη ξεχάσετε να ετοιμάσετε και στρατόπεδα συγκέντρωσης των αντιφρονούντων)

ΜΝΗΜΕΙΟ 5ον

Οι πρόσφατες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία εθνικού μητρώου εμβολιασμού θα επιτρέψει σε πραγματικό χρόνο την ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ σύμφωνα με το πρόγραμμα εμβολιασμού, ……και παροχή πληροφοριών.

(Διότι αγαπητοί μου αν δεν συμμορφώνεστε, δείτε το ΜΝΗΜΕΙΟ 4 τι σας περιμένει)

Μνημείο 6ον

Συμπερασματικά, η μελέτη μας παρέχει νέα στοιχεία για παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την υποστήριξη του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην Ελλάδα.

(Επανερχόμαστε στο …Μάλιστα.

Νέα στοιχεία;;;;

Για την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού από τις ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ εν έτη 2021 συνεργία επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που όμως αυτά τα στοιχεία ελήφθησαν το 2019, από ένα πληθυσμό που δεν γνώριζε καν την ύπαρξη του συγκεκριμένου ιού.

Ότι πείτε. Μπορούμε να πάμε κόντρα στην … «Επιστήμη» και τους ειδικούς της;;;»)

Διευκρινιστικά, τα παρακάτω στοιχεία που θα παραθέσουμε, όλα προέρχονται και παρουσιάζονται όπως ακριβώς δημοσιεύθηκαν από τον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ της ανωτέρω έρευνας που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Evaluation in Clinical Practice¨, και που παρουσιάζεται μάλιστα από τα ΜΜΕ και ως ο Επιστημονικά ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ αυτής της μελέτης, είναι ο κ. Κυριάκος Σουλιώτης, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Για να δούμε όμως -συνοπτικά όσο μπορούμε- το βιογραφικό του ανδρός όπως ο ίδιος το περιγράφει και το οποίο κατέθεσε το 2016 για εξέλιξή του στην βαθμίδα του Αν. Καθηγητή.

- Είναι Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστηµίου 1994 (Τµήµα Πολιτικών Επιστηµών και ∆ιεθνών Σπουδών, Κατεύθυνση Πολιτικής Επιστήµης).

- Το 2000 από την ίδια πανεπιστημιακή σχολή πήρε το διδακτορικό του στο γνωστικό αντικείµενο: Πολιτική και Οικονοµικά της Υγείας, και κατόπιν όπως αναφέρει ο ίδιος έχει μετεκπαίδευση σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Α!!! μια και το θυμηθήκαμε τώρα.

α) Αλήθεια σε αυτό το πανεπιστήμιο δεν ήταν που ο μακαρίτης Μεταξόπουλος (πρύτανης) καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη «για υπεξαίρεση ύψους 1 δισ., 105 εκατομμυρίων δρχ., για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και ψευδή βεβαίωση» και φυλακίστηκε στις 6 Ιουνίου 2007, καθώς δεν του αναγνωρίστηκε το ανασταλτικό της έφεσης και μαζί με αυτόν καταδικάστηκαν και 10 από τους 18 κατηγορούμενους;

Η υπόθεση αυτή τελικά στην οποία ήταν κατηγορούμενος ο Μεταξόπουλος έκλεισε με την οριστική καταδίκη σε ποινές φυλάκισης 10 ως 31 χρόνια τριών πρυτάνεων και έξι μελών του διοικητικού προσωπικού το 2012 (3) ….. γιατί τα χρήματα από τα ερευνητικά κονδύλια ξοδεύτηκαν σε τζακούζι, φεράρι, πολυτελή είδη, τζάκια, καμινάδες, πολυτελή μάρμαρα και είδη μπάνιου! (4)

β) Αλήθεια σε αυτό το πανεπιστήμιο δεν διετέλεσε καθηγητής ο Κώστας Σημίτης, ο άνθρωπος που έχωσε την Ελλάδα στην Ευρώπη με παραποιημένα στοιχεία;;;

γ) Αλήθεια σε αυτό το πανεπιστήμιο δεν ήταν ο Ανδ. Λοβέρδος καθηγητής του Συνταγματικού δικαίου, όπου ως υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά είχε πει με οργή για τους συνταξιούχους πως :

«"Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν κιόλας, ζούνε πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους" ;;;.

(Η προσωπική μας άποψη και γνώμη πάντως για αυτό το Ιστορικό πράγματι πανεπιστήμιο είναι, πως έχει βγάλει πανάξιους επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας, αλλά δυστυχώς η ιστορία του κατά καιρούς αμαυρώνεται από κάποιους επιτήδειους οικονομισάριους και πολιτικάντηδες που ….).

Αλλά ας επανέλθουμε στον κύριο καθηγητή (απόφοιτο της Παντείου και αυτός) για τον οποίο συζητάγαμε.

Στην σελίδα 11 κ 12 του συνδέσμου που υπάρχει στην παραπομπή (5), αναφέρεται πως:

«Ο Κυριάκος Σουλιώτης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Κόρινθος), του οποίου διετέλεσε και Αναπληρωτής Πρύτανη, με αρμοδιότητες την Κοινωνική και Περιφερειακή Ανάπτυξη (2016-2017).

Είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής Πολιτικής και Οικονομικών της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από τον Ιούλιο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2019 διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθυντής στο LSE Enterprise - Ομάδα Έρευνας Τεχνολογιών Υγείας.

Έχει διατελέσει Επιστημονικός Σύμβουλος στη Διοίκηση του ΙΚΑ (2000-2001) και στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας (2002-2004), Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α’ ΠΕΣΥΠ Αττικής (2002-2004),

Προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (2002-2006), Διοικητικός Διευθυντής στο ΜΗΤΕΡΑ - Όμιλος ΥΓΕΙΑ (2006-2007) και Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού και Ανάπτυξης στο Ταμείο Υγείας του Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας - ΤΥΠΕΤ (2007-2010).

Από τον Μάιο του 2010 έως τον Δεκέμβριο του 2011 ήταν Πρόεδρος του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ενώ από τον Μάιο του 2011 έως τον Σεπτέμβριο του 2012, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Από τον Ιούνιο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2013 ήταν Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις Κλινικές Μελέτες και της Ειδικής Επιτροπής για τις Σπάνιες Παθήσεις.

Έχει διατελέσει ειδικός εμπειρογνώμονας του ΟΟΣΑ στην πολιτική για τον καρκίνο ενώ είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του PACT (The Patient Access Partnership on Equity of Access to Quality Healthcare - Brussels) και της Επιστημονικής Επιτροπής του OIS (Osservatorio Internazionale della Salute - Rome).

Το 2008 εκλέχτηκε για πρώτη φορά ως λέκτορας (αρχική βαθμίδα πανεπιστημιακού), στο Παν/μιο Πελοποννήσου.

Έχει ευρεία ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει την επιστημονική ευθύνη περισσότερων από 30 ερευνητικών προγραμμάτων.

Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται 27 βιβλία και 288 άρθρα σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικά περιοδικά με κριτές, στα πεδία της πολιτικής και της οικονομίας της υγείας, της οργάνωσης και διοίκησης των υπηρεσιών υγείας, των ανισοτήτων στην υγεία, της ενδυνάμωσης των ασθενών κ.ά.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πάνω από 450 επιστημονικά συνέδρια και είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και κριτής άρθρων σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Είναι Associate Editor στο “BMC Public Health” (BioMed Central) και έχει διατελέσει Associate Editor στο “Health Expectations” (Wiley).

(Σημ. του γράφοντος. Βρε καλέ μου «συνάδελφε», είναι αλήθεια πως τέτοιο περιληπτικό μάλιστα βιογραφικό σε τόσο σύντομο διάστημα είναι άκρως εντυπωσιακό.

Το θέμα όμως ξέρεις ποιο είναι;;;

Πως και …κβαντική φυσιογνωμία να ήσουν (δηλ. να μπορείς να παρουσιάζεσαι σε 10 σημεία ταυτόχρονα), και πάλι δεν θα τα έβγαζες πέρα, με τόση δραστηριότητα, ως καθηγητής με διδασκαλία, ως συγγραφέας 288 ερευνητικών άρθρων και 27 βιβλίων, ως διοικητικός, ως ομιλητής συνεδρίων, ως ερευνητής, ως επιβλέπων μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών, ως επιστημονικός υπεύθυνος 30 ερευνητικών προγραμμάτων, ως μέλος επιτροπών, ως ειδικός εμπειρογνώμονας, ως σύμβουλος φορέων, ως επισκέπτης καθηγητής σε διάφορες σχολές και τμήματα, ως ……………….».

Προσωπικά αν θα είχα την δυνατότητα να βρίσκομαι στα εκλεκτορικά σώματα στις εξελίξεις σου ως μέλος ΔΕΠ, θα σε ρωτούσα πως τα κατόρθωσες όλα αυτά, …φαινόμενό μου;;;

Μπαγάσα σε ζηλεύουμε.

Ποιος Αϊνστάιν και ποιος Τεσλα λέμε τώρα;

Μ π ρ ά β ο αγόρι μου. Πάντα τέτοια, και ακόμα περισσότερα).

Όμως ας προχωρήσουμε.

Ο συγκεκριμένος κύριος καθηγητής ως δημοκρατικός άνθρωπος που ήταν και είναι, τον Νοέμβριο του 2007 υπογράφει μαζί με άλλους πανεπιστημιακούς –όπως φαίνεται (μέσα στο άρθρο) στο νούμερο 10 των υποστηρικτών- την στήριξη του, στον Ευαγγελο Βενιζέλο για τη ριζοσπαστική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, … για ένα σύγχρονο, ανοικτό στην κοινωνία, δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, απελευθερωμένο από τα δεσμά αδιαφανών μηχανισμών και επιμέρους συμφερόντων ...(6), ....

Κατόπιν όμως, ανακάλυψε/αποφάσισε πως ο προηγούμενος πολιτικός χώρος δεν τον κάλυπτε πλέον και αποφάσισε έτσι να υπηρετήσει την πατρίδα ως στενός σύμβουλος του … Άδωνη Γεωργιάδη.

Αξίζει κάποιος να διαβάσει το δημοσιευμένο άρθρο του ιατρού Σωτήρη Σωτηρόπουλου (11 Οκτωβρίου 2013) με τίτλο:

«Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ «ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ» (7).

Κατόπιν για την περίοδο 2008-2014 για την υπόθεση Novartis όπως αναφέρει δημοσίευμα της sofokleousin.gr έρχεται έγγραφο από το FBI στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, όπου μεταξύ των άλλων προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, εμφανίζει και τον συγκεκριμένο καθηγητή ως εμπλεκόμενο.

Επίσης τα έγγραφα αποκάλυπταν πως η υπόθεση Novartis, εκτός των άλλων ήταν …Και.. πανεπιστημιακή «υπόθεση» με τον κύριο Σουλιώτη να έχει εξέχοντα ρόλο σε αυτήν, ως πρόσωπο κλειδί όπως φαίνεται σε δημοσίευμα του tvxs.gr/ έλκοντας τα στοιχεία από το Documento (9).

Το δημοσίευμα αυτό είναι άκρως ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ –όπως τουλάχιστον αυτό περιγράφει καταστάσεις και γεγονότα - για την διαπλοκή, την διαδρομή και τον χρηματισμό προσώπων-.

Ακόμα ένα άλλο δημοσίευμα του dailythess.gr (10) για την πολύκροτη αυτή υπόθεση αναφέρει πως : ……….

Για την υπόθεση του Μανιαδάκη συστρατεύτηκαν -όπως χαρακτηριστικά καταθέτει ο μάρτυρας-, και άλλοι καθηγητές Οικονομικών της Υγείας όπως ο Γιάννης Κυριόπουλος, ο Κυριάκος Σουλιώτης και η Μαρία Γείτονα.

Συγκεκριμένα ο Σουλιώτης όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα της Novartis ήταν υπεύθυνος του Harvard Project της πολυεθνικής, το οποίο είχε ως αντικείμενο σύμφωνα με τους μάρτυρες τον χρηματισμό πολιτικών για να ευνοήσουν την εν λόγω φαρμακευτική.

Μετά από όλα αυτά, εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από εκείνα που σας παραθέσαμε βάσει της δημοσιευμένης αρθρογραφίας.

Η δουλειά μας περιορίστηκε -ως είχαμε υποχρέωση, απέναντι στην κοινωνία και τα παιδιά μας- μόνο στην συλλογή και το "δέσιμο", των άρθρων όπως αυτή περιγράφεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και την παρουσίασή τους.

Η μόνη κριτική που επιδιώξαμε να ασκήσουμε ήταν καθαρά σε ερευνητικό επίπεδο.

Για όλα τα υπόλοιπα ο αναγνώστης ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Με απόλυτο σεβασμό στην Δημοκρατία, την Κοινωνία, και στους Συνανθρώπους μας, για την ανίχνευση και την ανάδειξη της αλήθειας.

Το παραπάνω δημοσίευμα αφιερώνεται εξαιρετικά με ιδιαίτερη ευαισθησία στους Νέους μας και τα παιδιά μας, που είναι και το μέλλον αυτού του τόπου.

Σπ. Καμπιώτης

πρ. καθηγητής ΕΚΠΑ

Παραπομπές

1. https://www.researchgate.net/.../Should-vaccination-be...

2.https://www.msn.com/.../%CF%85%CF%80%CE%AD.../ar-AAL0akD...

3.https://el.wikipedia.org/.../%CE%91%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CE...

4.https://www.iefimerida.gr/.../%CF%84%CE%B1-%CE%BB%CE%B5...

5.https://www.amcham.gr/.../healthwo.../hw2020-speakers-gr.pdf

6.https://www.evenizelos.gr/189-mme/289-2009-03-31-19-07-13

7.http://sotirissotiropoulos.blogspot.com/.../blog-post.html

8.https://www.sofokleousin.gr/novartis-poious-emplekei-to-fbi

9. https://tvxs.gr/.../kai-panepistimiaki-ypothesi-i...

10.https://www.dailythess.gr/oi-katatheseis-gia-to-rolo-toy.../

ΠΗΓΗ ΦΒ

https://shmantikanea.blogspot.com/2021/06/blog-post_4979.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .