Πέμπτη, Ιουνίου 10

ΚΚΕ: Εκτεθειμένοι οι λαοί στην πανδημία και το φακέλωμα από ΕΕ και κυβερνήσεις

 ΚΚΕ: Εκτεθειμένοι οι λαοί στην πανδημία και το φακέλωμα από ΕΕ και κυβερνήσεις

«H EE με την πλήρη στήριξη από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, προχωρά στην εφαρμογή του "Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού Covid" που επιβεβαιώνει ότι ο λαός για τα κέρδη των ομίλων μένει εκτεθειμένος στην πανδημία και καλείται και πάλι να πληρώσει ακριβά στη βάση της λεγόμενης "ατομικής ευθύνης"» αναφέρει η ΕΟ του ΚΚΕ, στην παρέμβαση της στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τόνισε ότι «ΕΕ-κυβερνήσεις, με πρώτη την ελληνική, πιστοποιούν στην πράξη με το "Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Covid" ότι χαλαρώνουν κι αυτά τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας από τον ιό. Πιστοποιούν ότι με δική τους ευθύνη αφήνουν εκτεθειμένους στην πανδημία τους λαούς και στην μεγάλη πλειοψηφία τους ανεμβολίαστους. Προσποιούνται ότι δεν υπάρχει η ενοχλητική για αυτούς αλήθεια, ότι δεν έχει απαντηθεί επιστημονικά για το αν ο εμβολιασμός μπορεί να εμποδίσει αποτελεσματικά τη μετάδοση του ιού, την ώρα που καταγράφονται νέες μεταλλάξεις».

«Πιστοποιούν ότι κριτήριο τους είναι η διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων στον τουρισμό, τις μεταφορές, προκειμένου να απαλλαγούν από "κόστη και βάρη", γιατί έτσι αντιλαμβάνονται τα δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους και κάθε προστασία από την πανδημία. Με το ίδιο άλλωστε κριτήριο έμειναν αθωράκιστα τα δημόσια συστήματα υγείας, για να θησαυρίζουν οι κλινικάρχες και η προστασία από την πανδημία να πληρώνεται πανάκριβα από το λαό στη βάση της ατομικής ευθύνης» πρόσθεσε ο Κ. Παπαδάκης και κατέληξε στην παρέμβασή του:

«Γι΄ αυτούς τους λόγους καταψηφίζουμε το πιστοποιητικό και επιπλέον γιατί με στόχο τα κέρδη των ψηφιακών ομίλων και την προώθηση του γενικευμένου ευρωφακελώματος από ΕΕ και κράτη, αυτό εξελίσσεται σε πολυεργαλείο για εμπορικές συμφωνίες εκμετάλλευσης των προσωπικών κι άλλων δεδομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .