Δευτέρα, Ιουνίου 21

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη βιταμίνη C στο δέρμα μας το καλοκαίρι; Τι λένε οι ειδικοι

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη βιταμίνη C στο δέρμα μας το καλοκαίρι; Τι λένε οι ειδικοι

Η Βιταμίνη C, εκτός του ότι είναι απαραίτητη για μια υγιεινή διατροφή, έχει την ικανότητα να βελτιώνει σημαντικά την όψη της επιδερμίδας, χάρη στις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες – ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ελεύθερων ριζών.

Ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν πως η βιταμίνη C πρέπει να αποφεύγεται το καλοκαίρι καθώς κάνει την επιδερμίδα μας πιο ευαίσθητη στις βλαβερές ακτινοβολίες του ηλίου.

Η βιταμίνη C, όπως αναφέρουν αρκετοί δερματολόγοι, όχι μόνο είναι ένα από τα ασφαλέστερα skincare συστατικά που μπορούμε χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και ένα συστατικό που αξίζει, χάρη στις ευεργετικές ιδιότητές του- να εντάξουμε- αν δεν το έχουμε κάνει ήδη φυσικά- στην καλοκαιρινή ρουτίνα ομορφιάς μας.

Το ασκορβικό οξύ – βιταμίνη C – είναι ιδανικό να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς βοηθά στην προστασία του δέρματός μας από βλάβη που προκαλεί η έκθεση στη UV ακτινοβολία. Κι αυτό γιατί, όπως είπαμε παραπάνω, δρα κατά του οξειδωτικού στρες, αποτρέπει τη δημιουργία δυσχρωμιών και κηλίδων, διεγείρει παράλληλα, την παραγωγή κολλαγόνου,  βοηθώντας στην επιδιόρθωση του δέρματος.

Με δύο λόγια, η βιταμίνη C είναι ένα ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό, που δίνει λάμψη και φως στην επιδερμίδα, προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος, ενισχύοντας τη δράση του αντηλιακού. Γι’ αυτό, μπορούμε να την χρησιμοποιούμε άφοβα – πχ σε μορφή serum μετά τον καθαρισμό – κάθε μέρα, πάντα βέβαια με αντηλιακή προστασία.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .