Τετάρτη, Ιουνίου 9

Ο καθηγητής Roland Wiesendanger του Πανεπιστημίου του Αμβούργου δηλώνει 99% βέβαιος ότι ο ιός προήλθε από το Εργαστήριο της Wuhan

Η συγκάλυψη ενος εγκλήματος

H Kίνα αρνείται πρόσβαση σε εκατοντάδες και χιλιάδες δείγματα αίματος από τη Wuhan

Είναι το πιο εκρηκτικό ζήτημα της κρίσης της Covid-19. Ο ιός προήλθε από το εργαστήριο του ιολογικού ινστιτούτου στο Wuhan;

Φυσικά τα αμέσως πιο εκρηκτικά θέματα που θα τεθούν είναι πολλά:

1. Eάν πρόκειται για ατύχημα ή για κατά παραγγελία διαρροή

2. Ποιοι είναι οι δράστες και ποιοι τους συγκάλυψαν

3. Πως μπορεί να είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια όταν η επιστημονική κοινότητα αγνοεί τη προέλευση του ιού;

Όλο και περισσότεροι ειδικοί υποψιάζονται ότι η Corona δεν έχει φυσική προέλευση, αλλά ήταν αποτέλεσμα εργαστηριακού ατυχήματος στο Wuhan. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (78) ζήτησε ακόμη από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ  στα τέλη Μαΐου να διερευνήσουν αυτό το ζήτημα με όλη τους τη δύναμη και να του υποβάλουν έκθεση εντός 90 ημερών.

Όχι μόνο το κινεζικό καθεστώς, αλλά και οι ίδιοι οι ερευνητές του Γουχάν είναι ύποπτοι για συγκάλυψη του εργαστηριακού ατυχήματος. Για παράδειγμα, ο καθηγητής Roland Wiesendanger (Πανεπιστήμιο του Αμβούργου) κατηγορεί τους Κινέζους ότι “έχουν ήδη διαγράψει μεγάλες ποσότητες δεδομένων για τον ιό της κορώνας τον Σεπτέμβριο του 2019”.

Ο Δρ Roland Wiesendanger, δημοσίευσε μια ανάλυση 100 σελίδων που ανέφερε ότι ο ιός COVID-19 εμφανίστηκε σε εργαστήριο Wuhan. Ωστόσο, ο ΠΟΥ έχει απορρίψει τη θεωρία ως «εξαιρετικά απίθανη», αναφέρει το Express.co.

Στην έκθεσή του, ο Δρ Wiesendanger ανέφερε τις ανησυχίες για την ασφάλεια γύρω από την εγκατάσταση. Ανέφερε επίσης την αποτυχία των αρχών να βρουν έναν ξενιστή ζώων κοραναϊού.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα ZDF, είπε ότι είναι 99,9% βέβαιος ότι ο κοροναϊός προήλθε από το εργαστήριο. Ωστόσο, παραδέχεται ότι η θεωρία του βασίζεται σε «περιστασιακά στοιχεία». Επισημαίνει επίσης ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη φυσικός ξενιστής για τη COVID-19.

Επίσης, η ομάδα του ΠΟΥ που επισκέφθηκε το Wuhan στην Κίνα για να διερευνήσει την πανδημία COVID-19 ενημέρωσε ότι αφού εξέτασε την προέλευση του Coronavirus στη χώρα, ανακάλυψαν ότι τα σημάδια της επιδημίας ήταν πολύ ευρύτερα στην πόλη τον Δεκέμβριο του 2019 από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ερευνητές ζητούν επειγόντως πρόσβαση σε εκατοντάδες και χιλιάδες δείγματα αίματος από τη Wuhan που η Κίνα δεν τους έχει αφήσει μέχρι τώρα να εξετάσουν. Ο επικεφαλής ερευνητής της αποστολής του ΠΟΥ, Peter Ben Embarek, μιλώντας στο CNN είπε ότι η αποστολή είχε βρει πολλά σημάδια της ευρύτερης εξάπλωσης του 2019, συμπεριλαμβανομένης της διαπίστωσης για πρώτη φορά ότι υπήρχαν πάνω από δώδεκα στελέχη του ιού στη Wuhan τον Δεκέμβριο του 2019.
Νωρίτερα στις 9 Φεβρουαρίου, η ομάδα του ΠΟΥ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις Coronavirus σε κανένα είδος ζώου στην Κίνα.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/o-kathigitis-roland-wiesendanger-toy-panepistimioy-toy-amvoyrgoy-dilonei-99-vevaios-oti-o-ios-proilthe-apo-to-ergastirio-tis-wuhan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .