Κυριακή, Ιουλίου 4

Παγκόσμιο ποσοστό εμβολιασμού 10,8%, ΗΠΑ 46%, U.K. 62,4%, Γερμανία 37%, Γαλλία 30% , Ιταλία 31%, Ελλάδα 35%

Λεπτο προς λεπτο το παγκοσμιο μπαχαλο

Η Μύκονος βουλιάζει από τουρίστες, ζει εποχές προ-κοροναιού, στο Ισραήλ σκέφτονται να κλείσουν το αεροδρόμιο, ενώ επέτρεψαν το pride parade με 10.000 συμμετέχοντες

Οχι κύριοι. Δεν μιλάμε για την ανοσία του παγκόσμιου κοπαδιού. Πως να τη πετύχεις άλλωστε όταν το ποσοστό των πλήρως εμβολιασθέντων σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι μόλις 10,8%. Την ίδια στιγμή υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα στιγμιότυπα τα οποία θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.

By The Clockwork Orange Times Team

Η Μύκονος βουλιάζει από τουρίστες. Ζει εποχές προ κοροναιού. Ένα μετά το άλλο τα κρουαζιερόπλοια προσεγγίζουν το νησί ενώ εγκατέλειψαν τη Σαντορίνη γιατί εδώ οι επιχειρηματίες απέφυγαν να βάλουν Covid free ταμπέλα στις επιχειρήσεις τους. Κάποιοι Μυκονιάτες επιχειρηματίες λοιπόν έσπευσαν να ακολουθήσουν το σχετικό πρωτόκολλο και τα κοπάδια των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια

πηγαίνουν καρφί στα συγκεκριμένα καταστήματα.

Οι υπόλοιποι Μυκονιάτες επιχειρηματίες διαμαρτύρονται. Μιλάμε για καταστήματα που πουλάνε σουβενίρ, δώρα, κλπ. Κι ενώ η Μύκονος βουλιάζει από κόσμο στο Ισραήλ που έχουν για 2η συνεχόμενη μέρα κοντά στα 300 κρούσματα σκέφτονται να κλείσουν ξανά το σχεδόν κλειστό αεροδρόμιο της χώρας παρότι το ποσοστό των κρουσμάτων που προέρχεται από όσους έφθασαν στο Ισραήλ μέσω του Ben Gurion δεν ξεπερνά το 10%.

Την ώρα που οι αρχές του Ισραήλ σκέφτονται να κλείσουν το αεροδρόμιο επέτρεψαν πριν λίγες μέρες να πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ η ετήσια παρέλαση υπερηφάνιας με πάνω από 10.000 συμμετέχοντες.

Την ίδια ώρα τη Μεγάλη Βρετανία 32,872,450 που αντιστοιχούν στο 62,4% του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Στις ΗΠΑ το ποσοστό των πλήρως εμβολιασθέντων παραμένει στο 46%, στη Γερμανία βρίσκεται στο 37%, στη Γαλλία στο 30%, στην Ιταλία στο 31%, στο Ισραήλ στο 57%, Ελλάδα 35%.

Εάν τα κρούσματα αυξηθούν δραματικά, η πιθανότητα κλεισίματος του αεροδρομίου θα μπορούσε να είναι και πάλι στο τραπέζι, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Ayelet Shaked την Τετάρτη στο αεροδρόμιο Ben-Gurion, καθώς το Ισραήλ κατέγραψε σχεδόν 300 περιπτώσεις για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
«Η πραγματικότητα σήμερα είναι διαφορετική από αυτήν που ήταν πριν από λίγους μήνες και προσπαθούμε να κρατήσουμε τις πτήσεις ανοιχτές στους πολίτες», σημείωσε η Shaked κατά την επίσκεψή της στο Ben-Gurion. «Είναι πιθανό στο μέλλον, εάν αυξηθεί η νοσηρότητα, να σταματήσουν οι πτήσεις. Προς το παρόν προσπαθούμε να προστατεύσουμε την κανονική καθημερινή ζωή. ”
«Εάν υπάρχει σημαντική επιδημία, το κλείσιμο του αεροδρομίου είναι η λύση», πρόσθεσε.
Το αεροδρόμιο θεωρείται το αδύνατο σημείο του Ισραήλ στην καταπολέμηση της πανδημίας. Οι ταξιδιωτικοί κανονισμοί εφαρμόστηκαν τακτικά και παραβιάστηκαν.
Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της, η νέα κυβέρνηση ορκίστηκε να διορθώσει τα προβλήματα στο αεροδρόμιο (!!!)
Μεταξύ των πρώτων μέτρων που ελήφθησαν, εγκρίθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ΝΑΚ για όσους πετούν σε χώρες υπό απαγόρευση ταξιδιού – αυτή τη στιγμή Αργεντινή, Βραζιλία, Ινδία, Μεξικό, Ρωσία και Νότια Αφρική – χωρίς να λάβουν την απαιτούμενη άδεια από την ορισθείσα ειδική κυβερνητική επιτροπή.

292 νέες περιπτώσεις κοροναϊού εντοπίστηκαν στο Ισραήλ την Τρίτη, από περίπου 63.000 δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν. Και οι δύο αριθμοί είναι παρόμοιοι με αυτούς της προηγούμενης ημέρας, καθώς είναι και οι υψηλότεροι αριθμοί σε περίπου δύο μήνες. Ως τις 6 μ.μ. Τετάρτη, είχαν ήδη εντοπιστεί άλλες 224 περιπτώσεις.

Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση παρέμεινε σταθερός μεταξύ 20 και 25 – όσοι και το πρώτο εξάμηνο του Απριλίου, όταν ο αριθμός ενεργών περιπτώσεων, ήταν ακόμη περίπου 150.
Ταυτόχρονα, η εκστρατεία εμβολιασμού έχει επίσης ανακτήσει εκ νέου την ταχύτητα. Σχεδόν 20.000 λήψεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, επίσης οι υψηλότερες σε δύο μήνες. Πάνω από τα μισά από αυτά δόθηκαν σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, των οποίων ο εμβολιασμός θεωρείται από την κυβέρνηση υψηλή προτεραιότητα και σημαντικό εργαλείο για την πρόληψη περαιτέρω εστιών.
Μέχρι στιγμής, περίπου 77.000 έχουν λάβει την πρώτη τους δόση, από έναν πληθυσμό περίπου 550.000.

Το Ισραήλ έχει επί του παρόντος περίπου 1,4 εκατομμύρια εμβόλια Pfizer, αλλά δεδομένου ότι πρόκειται να λήξουν στα τέλη Ιουλίου, οι πρώτες δόσεις θα χορηγούνται μόνο έως τις 10 Ιουλίου. Σύμφωνα με το κανάλι 12, το Ισραήλ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη μεταφορά της προμήθειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, και θα λάβει ως αντάλλαγμα την προμήθεια που η Pfizer αναμένεται να παραδώσει στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο. Εναλλακτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, Ισραηλινοί αξιωματούχοι ρωτούν τη φαρμακευτική εταιρεία εάν θα ήταν δυνατόν να παραταθεί η ημερομηνία λήξης του προϊόντος (;;;;)

https://kourdistoportocali.com/news-desk/pagkosmio-pososto-emvoliasmoy-10-8-ipa-46-u-k-62-4-germania-37-gallia-30-italia-31-ellada-35/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .