Τρίτη, Ιουλίου 27

Συμφωνία στο 1,20 ευρώ για πρόβειο γάλα έκλεισαν κτηνοτρόφοι με την εταιρεία Κολιός

Συμφωνία για όλο το πρόβειο γάλα που θα παραχθεί στις μονάδες των 65 μελών του, 4 εκατ. κιλά περίπου με την γαλακτοβιομηχανία Κολιός έκλεισε ο κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Φάρμες Λιβαδιού Ολύμπου με τιμή στα 1,20 ευρώ το κιλό.

Η συμφωνία, με την οποία εγκαινιάζεται η περίοδος διαμόρφωσης συμβολαίων για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο 2021/22 που ξεκινά τον προσεχή Σεπτέμβριο, επιφυλάσσει τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής τιμή στην αγορά, με μια αύξηση 10 λεπτά το κιλό, συγκριτικά με τα επίπεδα τιμών που συμφώνησε πέρυσι ο συνεταιρισμός. Για το κατσικίσιο γάλα η τιμή ανέρχεται στα 0,75 ευρώ το κιλό.

 «Πολλά χρόνια είχε να γίνει κλείσιμο συμβολαίου τόσο νωρίς» σχολίασε από την πλευρά ο επικεφαλής των συνεταιριστών Κώστας Τσανούσας, ικανοποιημένος για το deal, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στην πολυετή συνεργασία, 14 ετών με την γαλακτοβιομηχανία Κολιός.

H προοπτική κατάκτησης νέων κορυφών ήταν έκδηλη από νωρίς φέτος, κάτι που είχε 
αναδείξει η  Agrenda ήδη από τις αρχές του Ιουλίου, κάνοντας λόγο για ενίσχυση των τιμών παραγωγού στο πρόβειο γάλα κατά τουλάχιστον 10 λεπτά το κιλό, με δυναμική ακόμα και για τα 1,30 ευρώ. 

Μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο οπότε και ανανεώνονται τα συμβόλαια για την γαλακτοκομική περίοδο 2021/22, αρκετοί εκτιμούν πως η μπίλια θα καθίσει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Άλλωστε, ο ανταγωνισμός και οι ανακατατάξεις ανάμεσα στις γαλακτοβιομηχανίες, όχι μόνο δεν ξεθύμαναν, αλλά εξακολουθούν να εντείνονται. «Οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν ολοκληρώσει μεγάλες επενδύσεις, έχουν εκσυγχρονίσει τις μονάδες τους με στόχο να παράγουν περισσότερη φέτα» μεταφέρει στην Agrenda άνθρωπος της αγοράς.

https://www.agronews.gr

 http://romiazirou.blogspot.com/2021/07/8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .