Καύσωνας μεν, πλήρης ειδήσεων δε…

Του Strange Attractor

Είθισται σε περιόδους διακοπών και καύσωνα να μην υπάρχουν πολλές ειδήσεις.

Και γενικώς έτσι είναι.

Έλα όμως που η μπανανία μας αποτελεί ιδιάζουσα περίπτωση, οπότε λίγο το φέσι μπουκ, λίγο το τουίτερ, λίγο τα «πετσωμένα» ΜΜΕ που ανταγωνίζονται το ένα το άλλο στο λιβάνισμα, λίγο η οικονομική ένδεια που δεν επιτρέπει διακοπές, και συνεχώς βλέπουμε την ειδησεογραφία να ανανεώνεται.

Όχι τίποτα σοβαρό δηλαδή, αλλά σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Γι’ αυτό, στη χώρα που ανέδειξε τον ΛεΠα ως σύμβολο του σεξ επί δεκαετίες, και έστειλε στην ευρωβουλή τον Βουσμάνο, ακόμη και το έλασσον μπορεί να γίνει ειδησάρα και να απασχολεί το πανελλήνιο.

Έτσι οι ειδήσεις που μονοπώλησαν τις ζεστές αυτές μέρες δεν ήταν τόσο η επέτειος νίκης του Κυριάκου, όσο π.χ. η αμέλεια της ΕΡΤ (εκείνης που είχε κλείσει ο ανάλγητος Σαμαράς, και για χάρη της οποίας παραιτήθηκε ο κυρ Φώτης από την συγκυβέρνηση) να καλύψει τις προσπάθειες του Πετρούνια.

Με τους αρμόδιους (λιβανιστές) να ρίχνουν το φταίξιμο στην «ανοργανωσιά» των… Ιαπώνων! Έτσι ακριβώς όπως το διαβάζετε.

Και με κάποιους αεί γκρινιάρηδες να θυμούνται την ΕΡΤ επί Μητσοτάκη του κανονικού, που δεν είχε δείξει το ’92 τον Πύρρο Δήμα.

Και με κάποιους πιο προχωρημένους και ψαγμένους να μας λένε πως αυτό έγινε επειδή και ο Πετρούνιας, και ο Δήμας δηλώνουν φανατικά Έλληνες, φορώντας μάλιστα και το εθνόσημο!

Κάτι που δεν είδαμε να συμβαίνει με τους Τσιτσιπά και Σάκκαρη.

Οι οποίοι ψέλλισαν κάτι δικαιολογίες για σπόνσορες κλπ, αλλά μετά τη γενική κατακραυγή όλως τυχαίως όλα λύθηκαν και τους είδαμε και αυτούς με το εθνόσημο στο στήθος.

Επιβεβαιώνοντας το «και ο Κυρι… άγιος, φοβέρα θέλει».

Βέβαια, να τα λέμε όλα, όπως ακούστηκε από γνώστες, η ΕΡΤ δεν μπόρεσε να καλύψει τον Πετρούνια διότι είχε κλείσει 6 κάμερες να παρακολουθούν συνεχώς την μελλοντική πρώτη κυρία τενίστρια, οπότε ο «κοντός» ξεχάστηκε και πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Αλήθεια; Ψέμα; Θα το βρει η επιτροπή, ή ο ιστορικός του μέλλοντος.

Πάντως εδώ που τα λέμε σημαίες και εθνικά σύμβολα δεν υπήρχαν ούτε στη μάζωξη των πολιτικών αρχηγών και της ΠτΔ στη δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας.

Ποιος ξέρει; Ίσως είναι μια νέα ντιρεκτίβα εκείνων που μας κυβερνάνε κρυφά να’ ουμ, με τους δικούς μας «εκπροσώπους» να μην είναι τίποτα άλλο από καλοκουρντισμένα automatons τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.

Και αυτό θα το βρει ο ιστορικός του μέλλοντος.

Αν υπάρξει μέλλον, ή τουλάχιστον όπως το φανταζόμαστε.

Πάντως η γιορτή της δημοκρατίας ήταν όντως φαντεζί, κι αυτό βγήκε προς τα έξω.

Με φανταχτερούς καλεσμένους, εκπρόσωπους του πολιτικού συστήματος, της διανόησης, του πνεύματος, αλλά και της οικονομίας.

Όπως π.χ. η Μπεκατώρου, η Ακρίτα, και η πανταχού παρούσα Γιάννα με την γνωστή φρεσκάδα της.

Δεν ξέρω αν ήταν καλεσμένος και ο Χαϊκάλης ή ο Κιάμος, αλλά δεν το αποκλείω.

Η μόνη παραφωνία ήταν ότι τελικά δεν βραβεύτηκε από την μαχητική μας ΠτΔ εκείνος ο επαγγελματίας αλληλέγγυος, διασώστης ΜΚΟτζής, επειδή κάποιοι κακότροποι πρόλαβαν και τον διέβαλλαν στην προεδρίνα.

Ίσως αν ξανάρθει στα πράγματα ο Αλέξης και η πλέρια δημοκρατία, ίσως λέμε να δικαιωθεί αναδρομικά.

Τόσους ταλαίπωρους ικέτες έσωσε από τα κύματα ο άνθρωπος αυτός με κεφαλαίο το Α, που θα ‘λεγε και η κυρά Τασία. Αλήθεια αυτή παρευρέθη στη δεξίωση;

Τσίμπησε σολομό με αφρό λάιμ παρέα με τη Σία ή όχι;

Και μιας και είπα ικέτες, αληθεύει αυτό που καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές των συνοριοφυλάκων; Ότι τάχα έχουν θεριέψει οι «εισροές» στον Έβρο;

Κάτι που κανένα συμβατικό μέσο ενημέρωσης δεν αναφέρει.

Λείπει και ο Κουμουτσάκος που θα έκανε τις καταγραφές…

Και εν πάση περιπτώσει, όσοι ικέτες μπαίνουν, τους γίνονται ράπιντ τεστ, ή αυτό ισχύει μόνο στα αεροδρόμια και στα λιμάνια;

Διότι δεν είδα κανένα κλιμάκιο του ΣΚΑΙ να τρέχει με το ματσούκι στο χέρι στα λαγκάδια του Έβρου να κάνει ελέγχους για πιστοποιητικά και μάσκες….

Σε άλλες ειδήσεις ακούμε πως η κυβέρνηση προανήγγειλε (συμβολική) αύξηση του κατώτατου μισθού, στον ιδιωτικό τομέα παρακαλώ. Από πού κι ως που;

Θυμίζοντάς μου τον πρώιμο Σύριζα που υπόσχονταν απαγόρευση των απολύσεων στον… ιδιωτικό τομέα!

Με ξένα κόλλυβα κλπ….

Πάμε παρακάτω.

Οι ανεμβολίαστοι «πσαικαζμένοι» (κατά τον Κυριάκο) αγρίεψαν και κάθε τόσο κάνουν πορείες και διαδηλώσεις.

Με τα ΜΜΕ που λέγαμε να τηρούν σιγήν ιχθύος, ασχολούμενα με άλλα καυτά ζητήματα, όπως π.χ. ο δημόσιος θηλασμός, ή η κορμάρα της Τατιάνας πάνω στο σκάφος της κάπου στο Αιγαίο.

Και τι κάνει η κυβέρνηση απέναντι στους αντιεμβολιαστές που ξεσαλώνουν;

Αμολάει το νέο μοντέρνο (άοπλο) αστυνομικό σώμα ΟΔΟΣ, που είναι αρμόδιο μόνο για διαδηλώσεις και πορείες;

Όχι. Τουναντίον αμολάει τα ΜΑΤ με χημικά, και τις … αύρες που ρίχνουν παγωμένο νερό στους διαδηλωτές.

Θα μου πείτε τι τιμωρία είναι αυτή εν μέσω καύσωνα; Και θα έχετε ένα δίκιο…

Κάτι που μου φέρνει στο νου το τι έχει να γίνει από Σεπτέμβριο στα ΑΕΙ, εκεί όπου όπως λένε θα περιπολεί το έτερο νέο (άοπλο) σώμα της αστυνομίας, τα νεοπροσληφθέντα στελέχη του οποίου έχουν μέχρι και διδακτορικό διαβάζω, και τα οποία όμως κατά την ποταπή μου άποψη θα γίνουν σάκοι του μποξ, και θα τρώνε το ξύλο του σταθμάρχη (αλήθεια τι έγινε το άλλο νέο άοπλο σώμα αστυνόμευσης του μετρό;) μέρα παρά μέρα, εκτός κι αν και εκεί παρεμβαίνουν τα ΜΑΤ και οι αύρες.

Πάλι, είπα μετρό και θυμήθηκα το περιβόητο μετρό Θεσσαλονίκης που έκλεισε αισίως τα 15-16 χρόνια κατασκευής του, κι ακόμη οι Θεσσαλονικείς στριμώχνονται στα αρχαία λεωφορεία που ο ΟΑΣΘ μίσθωσε από τη Λειψία, με κόστος μεγαλύτερο εκείνου για την αγορά νέων, και στα οποία θα μπουν λένε αιρκοντίσια κατά τον χειμώνα.

Προς το παρόν οι επιβάτες καίγονται από τη ζέστη, και τα υπερσύγχρονα αυτά λεωφορεία καίγονται κυριολεκτικά από βραχυκυκλώματα κλπ.

Αλλά όπως λένε οι διορισμένοι και μη χειροκροτητές: «κουράγιο αδέρφια, έχουμε μπόλικους ποδηλατόδρομους, και σε λίγο θα ‘χουμε και μετρό»!

Θα έχουμε και εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων μας έλεγαν αλλά πάπαλα.

Τέλος πάντων, ας μην μιζεριάζουμε.

Εδώ χτίζεται κοτζάμ ουρανοξύστης στο Ελληνικό, που όπως μας λένε οι εργολάβοι (και πολλά ανιδιοτελή ΜΜΕ) ο κοΖμάκης σπεύδει να αγοράσει διαμέρισμα ή γραφείο με κόστος μόλις τα 9.000 ανά τετρ. μέτρο.

Ανάπτυξη λαίμαι!

Θα γίνουμε Ντουμπάι, λένε.

Μπορεί να εγκατασταθεί εδώ για τις προπονήσεις του μέχρι και ο… Τσιτσιπάς.

Για μόνιμη έδρα δεν το σκέφτεται, αφού το Μονακό έχει πολύ πιο χαμηλή φορολογία, και καθόλου στρατιωτική θητεία.

Εξάλλου σύμφωνα με κάποιον ποταπό, πατρίδα είναι εκεί που έχεις τη φορολογική σου έδρα. Έτσι δεν είναι;

Πάντως, αυτός ο ζήλος, αυτή η σπουδή για αγορά διαμερίσματος στον ουρανοξύστη θα κοπάσει (λέω εγώ) μόλις γίνει ο πρώτος σεισμός, και μόλις πέσουν τα πρώτα ρίχτερ. Ή μόλις σκάσει η πρώτη πυρκαγιά στους τελευταίους ορόφους.

Εκτός κι αν η πυροσβεστική του Νικ Χαρντ αγοράσει νέες κλίμακες εκατοντάδων μέτρων (και έχουν εμβολιαστεί απαξάπαντες οι πυροσβέστες και οι ΕΚΑΜίτες).

Όσο για τους εμβολιασμούς, αυτοί συνεχίζονται απρόσκοπτα υπό την υψηλή επίβλεψη του Πορτοσάλτε, και μάλιστα άνοιξε λένε και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 12χρονων…

Πεδίο δόξης λαμπρό για τους κήρυκες των εμβολίων, αλλά και για νέο διχασμό.

Προς το παρόν, λείπει και ο λαλίστατος υπ. Υπανάπτυξης να μας πει τι πρέπει να κάνουμε, καθότι σε καραντίνα (αγρανάπαυση) ως μολυνθείς, αν και διπλοεμβολιασμένος.

Άκου να δεις…

ΥΓ- Τελευταία κόπασε το χειροκρότημα στο φέσι μπουκ που είναι και ο καθρέφτης της κοινωνίας.

Μόνο τα συγκεκριμένα πετσωμένα ΜΜΕ το συνεχίζουν.

Οι χειροκροτητές λιβανιστές αραίωσαν, παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν κυριαρχία του Κυριάκου.

Μήπως διορίστηκαν πλέον όλοι;

Μήπως είναι διακοπές;

Μήπως φταίει ο καύσωνας;

Μήπως πιάστηκε το χέρι τους;

Μήπως τελικά κατάλαβαν την πλάνη τους, και διαπίστωσαν τι είδους κυβέρνηση έχουμε στην πραγματικότητα;

Ποιος ξέρει;

 https://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/kausonas-men-pliris-eidiseon-de-/10.151928