Δευτέρα, Ιουλίου 19

Φολέγανδρος: Ο 30χρονος έσπρωξε την Γαρυφαλλιά στον γκρεμό – Τι είπε για τις τελευταίες 3 μέρες στο νησί

Συγκλονίζουν οι γονείς της 26χρονης - «Καταλαβαίνω την άλλη μάνα, έχει και αυτή τον πόνο της, αλλά δυστυχώς γέννησε έναν δολοφόνο»
Φολέγανδρος: Ο 30χρονος έσπρωξε την Γαρυφαλλιά στον γκρεμό – Τι είπε για τις τελευταίες 3 μέρες στο νησί

Στην εισαγγελία Νάξου βρίσκεται ο 30χρονος άνδρας που ομολόγησε ότι έσπρωξε στον θάνατο την 26χρονη σύντροφό του Γαρυφαλλιά, με την οποία βρίσκονταν για διακοπές στη Φολέγανδρο.

Όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, τσακώθηκαν, την έσπρωξε στον γκρεμό και εκείνη, αφού χτύπησε στα βράχια, κατέληξε στη θάλασσα, αφήνοντας την τελευταία της πνοή μέσα στο νερό.

«Ήταν η κακιά η ώρα. Μαλώσαμε, χάλασε η φάση» ανέφερε αρχικά ο 30χρονος στις αρχές.

Ο άνδρας που εντοπίστηκε το βράδυ του Σαββάτου έπειτα από πολύωρες αναζητήσεις ομολόγησε την πράξη του επικαλούμενος συχνούς τσακωμούς που είχε με την σύντροφο του. Όπως υποστήριξε βούτηξε στη θάλασσα και εκείνος για να τη βρει και όταν διαπίστωσε ότι ήταν αναίσθητη, εγκατέλειψε το σημείο.

Ειδικότερα ανέφερε πως τις 3 τελευταίες μέρες υπήρχαν έντονοι διαπληκτισμοί για ασήμαντες αφορμές και η τελευταία αυτή που οδήγησε στην δολοφονία της ήταν ο προορισμός τους. Ο ένας ήθελε να πάει για ορειβασία και ο άλλος για μπάνιο σε άλλη παραλία ή βόλτα στα νυχταρινά μαγαζιά του νησιού.

Φολέγανδρος: Το ιστορικό του φονικού που συγκλονίζει

Την Τρίτη 13 Ιουλίου ο 30χρονος μαζί με την Γαρυφαλλιά έφτασαν στη Φολέγανδρο. Το μεσημέρι της Παρασκευής ενώ κινούνται με το όχημα του καθομολογία δολοφόνου στο βόρειο μέρος του νησιού κοντά στην περιοχή Λυγαριά το ζευγάρι έχει ακόμη έναν έντονο τσακωμό.

Ο 30χρονος βγάζει το όχημα από το δρόμο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί στα βράχια λίγα μέτρα πριν τον γκρεμό.

Τρομοκρατημένη η 26χρονη βγαίνει από το αυτοκίνητο και προσπαθεί να φύγει από το σημείο. Ο 30χρονος όμως την ακολουθεί και με δυο δυνατές σπρωξιές την ρίχνει στο κενό.

Η Γαρυφαλλιά από ύψος που ξεπερνά τα 3 μέτρα πέφτει αρχικά στα βράχια και στη συνέχεια στη θάλασσα όπου αφήνει την τελευταία της πνοή.

Την στιγμή που συνελήφθη από τους αστυνομικούς φέρεται να είπε… «Γαμ…ε η κατάσταση».

Το ξέσπασμα των γονέων της 26χρονης

Ξέσπασαν οι γονείς της Γαρυφαλλιάς, η οποία δολοφονήθηκε με άνανδρο τρόπο από τον 30χρονο σύντροφό της κατά τις διακοπές τους στη Φολέγανδρο.

Σε δηλώσεις τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, οι γονείς της 26χρονης εκφράζουν τη θλίψη και την οργή τους για το γεγονός ότι έστειλαν το κοριτσάκι τους για διακοπές και αυτό δεν γύρισε ποτέ.

«Σπούδαζε τόσα χρόνια, πήγαινε για πρώτη φορά διακοπές μόνη της με έναν άντρα που γνώριζε λίγο και τη σκότωσε», είπε ο πατέρας της.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η Γαρυφαλλιά προσπάθησε να πάει στο λιμάνι του νησιού για να φύγει, αλλά ο φονιάς την πρόλαβε.

«Ήταν η πρώτη της σχέση, έμπλεξε χωρίς να καταλάβει. Αυτός ο άνδρας πρέπει να σαπίσει στη φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς μιλάει με τα καλύτερα λόγια για την κόρη της, ένα «αξιόλογο πλάσμα, δώρο για όλους γύρω της», όπως επισημαίνει. Μάλιστα, ραγίζει καρδιές λέγοντας πως δεν μίλησε στο τηλέφωνο την τελευταία μέρα με την 26χρονη, δεν πρόλαβε να της πει πόσο την αγαπά και τη θαυμάζει.

Η μάνα εκφράζει την οργή της για τον δολοφόνο: «Είναι άνανδρος και αλήτης, πήρε την κόρη μου. Δεν πιστεύω στην κακιά στιγμή αλλά στους κακούς ανθρώπους και τις κακές συμπεριφορές».

Και προσθέτει: «Πήρε ένα κορίτσι εκεί και δεν το προστάτευσε. Είναι άνανδρος».

«Καταλαβαίνω την άλλη μάνα, έχει και αυτή τον πόνο της, αλλά δυστυχώς γέννησε έναν δολοφόνο».

Για τη σχέση των δύο νεαρών παιδιών, είπε: «Δεν μιλούσε πολύ για τη σχέση της, δεν τον ήξερα ούτε φυσιογνωμικά. Μου έλεγα απλά πως όλα πάνε καλά».

Τέλος, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς αναφέρεται στην αναγκαιότητα να εκπαιδεύουν οι γονείς τα παιδιά τους – και ειδικά τους γιους τους.

Τα λόγια της είναι καθηλωτικά: «Πιστεύω στη Δικαιοσύνη, θα τιμωρηθεί. Γιατί να συμβαίνουν αυτά: μια άλλη Γαρυφαλλιά, η Καρολάιν, η οποιαδήποτε κοπέλα; Δεν μεγαλώνουμε αγόρια με ανδρισμό; Είναι άνδρες αυτοί; Ένα κορίτσι τι το έκανε; Πήγαν απλά διακοπές, τσακώθηκαν και την πέταξε από το γκρεμό;».

Πνιγμός η αιτία θανάτου

Όπως προκύπτει από την νεκροτομή ο θάνατος της νεαρής κοπέλας προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων.

Στο σώμα της εντοπίστηκαν τραύματα συμβατά με πτώση, σαν να κύλησε στα βράχια πριν καταλήξει στη θάλασσα.

Η 26χρονη ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα συνεπώς, είτε είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν έπεσε στο νερό, είτε να είχε τραύματα που την καθιστούσαν ανήμπορη να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα τον πνιγμό της.

«Την ημέρα που θα απολογηθεί θα είμαστε και εμείς εκεί για να πάρουμε αντίγραφα της απολογίας του αλλά κυρίως αντίγραφο της δικογραφίας. Για εμάς έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η ιατροδικαστική έκθεση, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η έκθεση αυτοψίας, γιατί εκεί απεικονίζονται οι συνθήκες του εγκλήματος.»

Σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ενώπιον του εισαγγελέα Νάξου ο 30χρονος δολοφόνος της Γαρυφαλλίας

O 30χρονος που δολοφόνησε τη σύντροφό του οδηγήθηκε με χειροπέδες στο λιμάνι της Φολέγανδρου όπου και επιβιβάστηκε σε πλωτό σκάφος του Λιμενικού με το οποίο και μεταφέρθηκε στη Νάξο.

Ο νεαρός άνδρας ομολόγησε ότι σκότωσε την 26χρονη Γαρυφαλιάς σπρώχνοντας την στα βράχια και αφήνοντας την αβοήθητη στη θάλασσα. Βρίσκεται, πλέον, αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Θα ζητήσει προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη.

O 30χρονος απέφυγε να κοιτάξει τις κάμερες και να πει το οτιδήποτε για το έγκλημα που ομολόγησε και συντάραξε τη χώρα.

 https://www.newsbeast.gr/society/astynomiko-deltio/arthro/7622103/folegandros-o-30chronos-esproxe-tin-garyfallia-ston-gkremo-ti-eipe-gia-tis-teleftaies-3-meres-sto-nisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .