Δευτέρα, Ιουλίου 19

BΟΜΒΑ από Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια> Εμβολιασθείτε για να σας δεχθούμε!

Τι μπορει να καταφερει μια κινεζικη νυχτεριδα!

Οι φοιτητές μπορούν να αρνηθούν τον εμβολιασμό αλλά τα πανεπιστήμια δεν είναι υποχρεωμένα να τους φιλοξενήσουν γιατί η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική

Ενα τεράστιο ζήτημα άνοιξε αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ και αφορά τους εμβολιασμούς των φοιτητών σαν απαραίτητη προυπόθεση να φοιτήσουν στα Πανεπιστήμια και να παρακολουθήσουν τις σπουδές τους.

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα απαιτηθούν εμβολιασμοί COVID-19 πριν από την έναρξη του φθινοπώρου για όλους τους φοιτητές, τους καθηγητές και άλλους, καθιστώντας το μεγαλύτερο δημόσιο πανεπιστημιακό σύστημα της χώρας που θα δώσει εντολή εμβολιασμού παρόλο που αυτά δεν έχουν πλήρη ομοσπονδιακή έγκριση-τονίζουν στο ρεπορτάζ των Los Angeles Times oι Teresa Watanabe και Colleen Shalby.


Καθώς η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Delta εξαπλώνεται μεταξύ των νεότερων ατόμων, οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές χωρίς εγκεκριμένες εξαιρέσεις, δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα στις αίθουσες, δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου και το ποιο σημαντικό δεν θα έχουν το δικαίωμα στέγασης εντός του Πανεπιστημίου. Στους ανεμβολίαστους μαθητές δεν θα προσφέρονται όλα τα μαθήματα δια μέσω διαδικτύου ενώ θα παραμένει η χρήση της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στους εμβολιασθέντες σύμφωνα με την οδηγία.

Το ρεπορτάζ τους Los Angeles Times εκδηλώσεις και εγκαταστάσεις πανεπιστημίων, συμπεριλαμβανομένης της στέγασης – και δεν θα προσφέρονται όλα τα μαθήματα στο διαδίκτυο, ένα σημείωμα του UC που περιγράφει. είπε η εντολή. Η φυσική απόσταση και η φθορά της μάσκας αναμένεται να συνεχιστούν.

«Ο εμβολιασμός είναι μακράν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη σοβαρής νόσου και θανάτου μετά από έκθεση στον ιό και για τη μείωση της εξάπλωσης της νόσου σε όσους δεν είναι σε θέση, ή δεν είναι ακόμη επιλέξιμοι, να λάβουν το εμβόλιο», δήλωσε ο Dr. Michael V. Drake o oποίος ανέλαβε τον Αύγουστο του 2020 (σαν έτοιμος από καιρό) ως 21ος Πρόεδρος του University of California έχοντας μάλιστα σπουδές ιατρικής στο βιογραφικό του-πλήρες βιογραφικό στο τέλος του άρθρου.

Είπε ότι η τελική πολιτική ήταν το προϊόν της διαβούλευσης με εμπειρογνώμονες μολυσματικών ασθενειών και της συνεχιζόμενης ανασκόπηση στοιχείων από ιατρικές μελέτες σχετικά με τους κινδύνους της COVID-19 και των αναδυόμενων παραλλαγών. Οι αξιωματούχοι του University of California αξιολόγησαν επίσης την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για την πρόληψη μόλυνσης, νοσηλείας και θανάτων από το COVID-19 και για τη μείωση της εξάπλωσής της.

Το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο (California State University) της Καλιφόρνιας εξακολουθεί να πληροί τις απαιτήσεις του και επί του παρόντος σχεδιάζει να επιβάλει εμβολιασμούς μόνο αφού η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (U.S. Food and Drug Administration) δώσει πλήρη έγκριση σε τουλάχιστον ένα από τα εμβόλια.

Το Los Angeles Community College District είναι επίσης ενθαρρυντικό για τους εμβολιασμούς, αλλά δεν απαιτεί εμβολιασμούς για φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό.

Οι διαφορετικές πολιτικές μεταξύ τριών δημόσιων συστημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Καλιφόρνιας, τα οποία εκπαιδεύουν συλλογικά περισσότερους από 1 εκατομμύριο φοιτητές, υπογραμμίζουν τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας των πανεπιστημίων σε κολέγια σε ολόκληρη τη χώρα. Επιπλέον, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το εάν τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν το νόμιμο δικαίωμα να απαιτούν εμβολιασμούς εμβολίων που δεν έχουν λάβει πλήρη ομοσπονδιακή έγκριση.

Η συζήτηση έχει διεξαχθεί σε όλη την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε εθνικό επίπεδο, καθώς οι πανεπιστημιουπόλεις έχουν διαφορετική θέση σε αυτά τα νομικά ζητήματα και ορισμένοι φοιτητές έχουν υποβάλει αγωγές. Περισσότερα από 580 ιδρύματα έχουν ανακοινώσει εντολές εμβολιασμού, σύμφωνα με ένα πρόγραμμα παρακολούθησης του Chronicle of Higher Education, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 60 στην Καλιφόρνια, όπως των USC, Caltech, Stanford, Occidental, Chapman, Pepperdine και τα Claremont Colleges.

Ωστόσο, η UC είναι ένα από τα λίγα δημόσια πανεπιστημιακά συστήματα που ανακοινώνουν ότι θα επιβάλει τον εμβολιασμό, ακόμη και αν τα εμβόλια παραμένουν υπό την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης. Η UC είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα απαιτούσε εμβολιασμούς μόνο μετά την πλήρη έγκριση από τα εμβόλια. Αλλά μετά από πρόσθετες ιατρικές μελέτες τεκμηρίωσαν περαιτέρω την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και η σχολή UC, το προσωπικό και οι φοιτητές εξέφρασαν την ισχυρή υποστήριξή τους, έτσι το University of California  προχώρησε στην απαίτηση του εμβολιασμού.

Κάποιες εξαιρέσεις θα επιτρέπονται με βάση ιατρικούς, θρησκευτικούς λόγους και λόγους αναπηρίας, καθώς και αναβολές λόγω εγκυμοσύνης. Η απόδειξη του εμβολιασμού ή οι αιτήσεις για εξαιρέσεις πρέπει να υποβάλλονται το αργότερο δύο εβδομάδες πριν από την πρώτη ημέρα έναρξης της περιόδου. Τα UC Berkeley και UC Merced ξεκινούν τον Αύγουστο, ενώ οι άλλες πανεπιστημιουπόλεις είναι σε συστήματα τριμήνου και ξεκινούν τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, παραμένουν νομικά ζητήματα. Στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, ο κυβερνήτης Andrew Cuomo είπε ότι οι εντολές πρέπει να περιμένουν την πλήρη έγκριση του FDA, μια θέση που υιοθετήθηκε τόσο από τα κρατικά όσο και από τα πανεπιστημιακά συστήματα της πόλης. Το Los Angeles Community College District κατέληξε σε παρόμοιο συμπέρασμα.

«Δεν μπορείτε νόμιμα να κάνετε τους ανθρώπους να λαμβάνουν ένα« εμβόλιο έκτακτης ανάγκης», γι ‘αυτό δεν υπάρχουν νόμοι που να ψηφίζονται σε ομοσπονδιακό ή πολιτειακό επίπεδο για να υποχρεώσετε τα εμβόλια COVID-19», δήλωσε ο William Boyer, εκπρόσωπος της περιοχής.

Αξιωματούχοι του University of California  ισχυρίζονται ότι πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν τους εμβολιασμούς.

«Το Πανεπιστήμιο πίστευε πάντοτε και εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι νομικά επιτρεπτό να επιβάλλει εντολή εμβολιασμού κατά τη διάρκεια της Άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης και η Επιτροπή Ίσης Ευκαιρίας Απασχόλησης έχει επίσης εκδώσει οδηγία σύμφωνα με την οποία οι εργοδότες ενδέχεται να απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν κατά του COVID-19 (υπόκειται σε ορισμένες εξαιρέσεις) ως προϋπόθεση φυσικής πρόσβασης », δήλωσε η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

«Το πιο σημαντικό ζήτημα είναι να εμβολιαστούν οι άνθρωποι για να υποστηρίξουν τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των κοινοτήτων μας».

Μερικοί υποστηρίζουν ότι οι μαθητές είναι ελεύθεροι να αρνηθούν τους εμβολιασμούς – αν και, σύμφωνα με την πολιτική του Πανεπιστημίου τότε θα τους απαγορευτεί η είσοδος σε οποιαδήποτε εγκατάσταση πανεπιστημιούπολης, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών και των τάξεων, εκτός εάν έχουν εγκρίνει εξαιρέσεις.

Μια εντολή εμβολίου με άδεια έκτακτης ανάγκης θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ότι υπονομεύει το ομοσπονδιακό δικαίωμα άρνησης ενός ατόμου, εάν τα εκπαιδευτικά οφέλη ή τα δικαιώματα απασχόλησης θα επηρεαστούν αρνητικά και θα μπορούσε να προκαλέσει δικαστικές διαφορές με τον ισχυρισμό ότι τα ιδρύματα διευκολύνουν τον παράνομο πειραματισμό στον άνθρωπο, σύμφωνα με νόμο που πέρασε τον Μάιο ο Mark LeForestier, γενικός σύμβουλο των Κοινοτικών Κολλεγίων της Καλιφόρνια-California Community Colleges general counsel.

Οι Ρεπουμπλικάνοι του California College, για παράδειγμα, «διερευνούν ενεργά τις νομικές επιλογές», δήλωσε εκπρόσωπος. Τόσο η εκτελεστική επιτροπή της ομάδας όσο και η California Federation of College Republicans  έχουν καταδικάσει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς χωρίς την πλήρη έγκριση του FDA. «Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι οι μαθητές δεν θα υποχρεωθούν να λάβουν πειραματικά εμβόλια για να συνεχίσουν να παρακολουθούν εκπαίδευση», δήλωσε ο Dylan Martin, εκπρόσωπος της ομάδας και απόφοιτος του UC San Diego.

Τρεις φοιτητές του Chico State (Το Chico State Wildcats είναι οι αθλητικές ομάδες που εκπροσωπούν το California State University, Chico, που βρίσκεται στο Chico της Καλιφόρνια) μήνυσαν το σύστημα CSU, υποστηρίζοντας ότι μια πιθανή εντολή εμβολίου θα παραβιάσει τα συνταγματικά τους δικαιώματα στην ελευθερία στερώντας τους τη «σωματική αυτονομία» για να αρνηθούν ένα εμβόλιο που θεωρούν επικίνδυνο.

Σε μια δήλωση, η CSU είπε ότι οποιαδήποτε μελλοντική απόφαση σχετικά με τις εντολές θα ληφθεί «προς το συμφέρον των κοινοτήτων της πανεπιστημιούπολης μας και θα βοηθήσει στην προστασία των φοιτητών, της σχολής, του προσωπικού και των οικογενειών τους».

Τουλάχιστον δύο συνδικάτα εργαζομένων της UC υποστηρίζουν ότι η UC δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει την εντολή χωρίς συμφωνία με διαπραγμάτευση σχετικά με την πολιτική εμβολιασμού.

Το Αμερικανικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερα από 1.700 κολέγια και πανεπιστήμια, εξέδωσε μια ανακοίνωση τον Μάρτιο λέγοντας ότι τα δικαστήρια πιθανότατα θα διατηρήσουν το δικαίωμα των ιδρυμάτων να εξουσιοδοτήσουν τους εμβολιασμούς COVID-19 σύμφωνα με τις υπάρχουσες απαιτήσεις εμβολιασμού κατά της γρίπης. Ένα δικαστήριο της Καλιφόρνιας αρνήθηκε πέρυσι να σταματήσει την εντολή εμβολιασμού της γρίπης του UC, λέγοντας ότι ένας μακρύς κατάλογος προηγούμενων περιπτώσεων είχε τηρήσει τέτοιες απαιτήσεις.

Ο Dorit Rubinstein Reiss, καθηγητής στο UC Hastings College of the Law, σημείωσε ότι οι φοιτητές μπορούν να αρνηθούν τον εμβολιασμό και ότι τα πανεπιστήμια δεν είναι υποχρεωμένα να τους φιλοξενήσουν επειδή η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι δικαίωμα, σε αντίθεση με την εκπαίδευση K-12.

«Είναι καθήκον του πανεπιστημίου να παρέχει μια ασφαλή πανεπιστημιούπολη και μια εντολή εμβολίου θα αυξήσει την ασφάλεια των πανεπιστημίων», είπε. “Είναι το σωστό να κάνεις.”

(Είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για να εξοντωθούν οι αιώνιοι φοιτητές στην Ελλάδα εάν τους εμβολιάζουμε κάθε εξάμηνο-χα,χα,χα)

Και οι δύο φοιτητικές ενώσεις του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια  καθώς και η Ακαδημαϊκή Γερουσία του Πανεπιστημίου  υποστηρίζει σθεναρά την απαίτηση εμβολίου. Τα μέλη της Ακαδημαϊκής Γερουσίας θέλουν μια ισχυρή πολιτική που απαγορεύει σαφώς την πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη σε μη εμβολιασμένα άτομα και δηλώνει ότι η σχολή UC δεν θα είναι υποχρεωμένη να τους φιλοξενήσει με ειδικές απομακρυσμένες οδηγίες, είτε έχουν εξαίρεση είτε όχι, έγραψε η πρόεδρος της Γερουσίας Mary Gauvain σε επιστολή της 28ης Μαΐου στην Αντιπρόεδρο  Susan Carlson.

Οι μαθητές θα πρέπει να εισάγουν ημερομηνίες εμβολιασμού και να ανεβάζουν μια εικόνα της κάρτας εμβολιασμού COVID-19 μέσω των ιστοτόπων των Υπηρεσιών Φοιτητικής Υγείας. Το προσωπικό της UC θα επανεξετάζει και θα επαληθεύει τις πληροφορίες, λέει το σημείωμα.

Στο Cal State, φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό μπορεί να είναι σε θέση να βεβαιώσουν ότι έχουν εμβολιαστεί πριν από το φθινόπωρο του εξαμήνου, αλλά το πανεπιστήμιο ολοκληρώνει ακόμη μια πολιτική, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης ιατρικές και θρησκευτικές εξαιρέσεις και θα διαπραγματευτεί με διάφορα συνδικάτα.

«Μιλώντας με τους ηγέτες των συνδικάτων και των φοιτητών, νομίζω ότι έχουμε απόλυτη συμφωνία να συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι έρχονται στην πανεπιστημιούπολη είναι ασφαλείς», δήλωσε ο Καγκελάριος της CSU Joseph I. Castro στους The Times

Ο Καγκελάριος Francisco Rodriguez του Los Angeles Community College District  επανέλαβε πρόσφατα στους διαχειριστές ότι το προσωπικό εξέτασε το ζήτημα του εμβολιασμού και συνέστησε «να μην δώσει εντολή αλλά να ενθαρρύνει, να διευκολύνει και να παρέχει κίνητρα – και πράγματι το κάνουμε».

Το περασμένο φθινόπωρο, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αγωνίστηκαν για να αποτρέψουν πιθανές εστίες καθώς οι πανεπιστημιουπόλεις άνοιξαν ξανά, ενώ οι περιπτώσεις COVID-19 αυξήθηκαν σε ολόκληρη την πολιτεία. Οι περιπτώσεις αυξάνονται και πάλι καθώς οι πανεπιστημιουπόλεις ετοιμάζονται να ανοίξουν για τη φθινοπωρινή περίοδο με προσωπικές τάξεις, πλήρεις κοιτώνες και επιστροφή στην κανονική ζωή στο κολέγιο.

Ο αριθμός των νεότερων ατόμων που έχουν παραμείνει χωρίς εμβολιασμό προκαλεί ανησυχία στην Καλιφόρνια και σε ολόκληρη τη χώρα. Στην κομητεία του Λος Άντζελες, αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν το Σάββατο ότι το 83% των 1.094 πρόσφατα αναφερόμενων κρουσμάτων ήταν μεταξύ ατόμων κάτω των 50 ετών. Οι κάτοικοι ηλικίας 18 έως 49 ετών αντιπροσωπεύουν το 70% αυτών των περιπτώσεων.

Οι κρατικοί αξιωματούχοι υγείας δεν μπορούσαν να πουν αμέσως πόσα άτομα 18 έως 22 ετών εμβολιάστηκαν. Όμως, προγράμματα παροχής κινήτρων στην πανεπιστημιούπολη που στοχεύουν οι φοιτητές να κάνουν το εμβόλιο έχουν ξεκινήσει σε όλη την πολιτεία. Η αυξανόμενη ανάγκη ώθησε ακόμη και τη διοίκηση του Biden να στραφεί σε 18χρονη τραγουδίστρια και ηθοποιό Olivia Rodrigo για να βοηθήσει να παροτρύνει τους νεότερους να εμβολιαστούν μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Οι μαθητές κινδυνεύουν επίσης από την διασπορά της Covid ανάμεσα στις πανεπιστημιούπολεις τους, δήλωσε ο επιδημιολόγος του UC San Francisco Dr. George Rutherford. Τα Commuter schools, όπου οι μαθητές έρχονται και πηγαίνουν χωρίς να παραμένουν εντός των ιδρυμάτων για εστίαση και στέγαση ενδέχεται να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εξάπλωσης από τις πανεπιστημιουπόλεις όπου η κοινότητα είναι εσωτερική.

“Εάν ένας σημαντικός αριθμός δεν είναι εμβολιασμένος ή μη ανοσοποιημένος όπως το 15%, τότε θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Εάν τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλότερα από αυτό, τότε νομίζω ότι θα είμαστε εντάξει “, δήλωσε ο Rutherford.

>

Δείτε το βιογραφικό του 21ου Προέδρου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ο οποίος ανέλαβε δράση τον Αύγουστο του 2020 εν μέσω πανδημίας.

In August 2020, Michael V. Drake, M.D. became the 21st president of UC’s world-renowned system of 10 campuses, five medical centers, three nationally affiliated labs, more than 280,000 students and 230,000 faculty and staff.

Dr. Drake previously served as president of The Ohio State University (OSU) from 2014 through June 2020. Prior to his six years at OSU, his entire academic career has been at UC, including as chancellor of UC Irvine for nine years from 2005 to 2014 and as the systemwide vice president for health affairs from 2000 to 2005.

Drake received his A.B. from Stanford University and his residency, M.D., and fellowship in ophthalmology from UCSF. He subsequently spent more than two decades on the faculty of the UCSF School of Medicine, including as the Steven P. Shearing Professor of Ophthalmology.

Under his leadership, Drake greatly enhanced UC Irvine’s reputation as a premier university. UC Irvine rose to join the top 10 public universities in U.S. News & World Report’s annual list and was ranked by Times Higher Education as the No. 1 university in the U.S. under 50 years old. During his tenure at the campus, the four-year graduation rate increased by more than 18 percent, while undergraduate enrollment and diversity significantly increased. In addition, Drake oversaw the establishment of new schools of law and education as well as programs in public health, nursing and pharmacy.

Drake has published numerous articles and co-authored six books. He served as a reviewer for several medical journals, including the Journal of the American Medical Association, Investigative Ophthalmology and Visual Science and the American Journal of Ophthalmology. Drake is a member of several national scientific and scholarly societies, and has received various awards for teaching, public service, mentoring and research. He is a member of the National Academy of Medicine and the American Academy of Arts and Sciences. He received the UCSF School of Medicine’s Clinical Teaching Award, the Hogan Award for Laboratory Research, the Chancellor’s Award for Public Service, the Martin Luther King Jr. Award for University Service, the UC Irvine Medal, and the University of California Presidential Medal in recognition of his exemplary service to the University.

Drake’s extensive public service experience includes various roles for the American Medical Association, the National Eye Institute, the Association of American Medical Colleges, and multiple commissions on health in the state of California. He is a former chair of the board of directors of the Association of American Universities and currently serves as a member of the board of directors for the Association of Public and Land-grant Universities. He is also the chair of the board of governors of the National Collegiate Athletic Association, a member of the American Talent Initiative Steering Committee, and a member of the board of directors of the Rock and Roll Hall of Fame.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/bomva-apo-panepistimio-tis-kalifornia-gt-emvoliastheite-gia-na-sas-dechthoyme/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .