ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΡΙΓΓΑ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ!!! ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΣΕΡΙΦΗΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ – ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ Λ@ΜΟΓΙΑ…

koronoios-live-i-enimerosi-xardalia-papaeyaggeloy

Το σημερινό απόγευμα κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό έκρυβε αυτό που τελευταία σιγοψυθίριζαν πολλοί. Ο σερίφης Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και τρίτη δόση από Σεπτέμβριο. Η υποδούλωση του λαού και η υπόκλιση σε μία… σύριγγα θα μας συμπορεύει για το υπόλοιπο της ζωής μας. Εκτός κι αν στις εκλογές, ο κόσμος τους στείλει εκεί που τους αξίζει.

Την ίδια ώρα, το λοκντάουν στη Μύκονο ήταν επιτυχές μόλις σε 1 εβδομάδα σύμφωνα με τη Κυβέρνηση που γελοιοποιείται αντί να παραδεχτεί ότι τα έχει κάνει μαντάρα. Αλήθεια, για τη χασούρα του νησιού με τις αμέτρητες ακυρώσεις στο νησί, ποιος θα τις πληρώσει;;;

Για να δικαιολογήσουν το επερχόμενο άνοιγμα της Μυκόνου (όχι ότι υπήρχε πραγματική αιτία για την επιβολή του lockdown) έφερε και την αναφορά της κατακόρυφης πτώσης των κρουσμάτων μέσα σε μία εβδομάδα.

Αν αυτό δεν είναι παγκόσμιο ρεκόρ καταπολέμησης του κορωνοϊού τότε τι είναι;

Η ενημέρωση στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και εκεί και τι δεν μάθαμε.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση αναφέρθηκε ουσιαστικά και στο “ρεκόρ καταπολέμησης του κορωνοϊού” καθώς ανέφερε πως καταγράφεται σημαντική ύφεση της κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων που είχε παρατηρηθεί την προηγούμενη εβδομάδα και έτσι βάζοντας στον “πάγο” την πλειοδοσία των ειδικών που διαγκωνίζονταν για το ποιος θα πει το πόσες χιλιάδες κρούσματα θα βλέπουμε την ημέρα.

Σημαντική είναι ωστόσο και η διασπορά της λοίμωξης covid-19 σε όλη την κοινωνία, με την διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων να είναι στα 26 χρόνια.

Ανησυχητική είναι η μετατόπιση της λοίμωξης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είπε η καθηγήτρια, τονίζοντας ότι εστίες μετάδοσης είναι η νυχτερινή διασκέδαση και το οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον. Είπε ότι ένας στους τρεις κινδυνεύει να νοσήσει και ο μέσος κυλιόμενος όρος του 7ημερου, είναι 2.568 κρούσματα.

Παρατηρήθηκε επίσης, αύξηση των εισαγωγών κατά 70%, αλλά δεν συνοδεύεται από αύξηση των διασωληνωμένων.

Για άλλη μια φορά η καθηγήτρια κάλεσε όλους να εμβολιαστούν και ειδικά αυτούς που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη, δηλαδή ηλικίας άνω των 40 ετών. Ολοι οι ανεμβολίαστοι νέοι να μην εφησυχάζουν από το αρνητικό self test και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για μία εβδομάδα τουλάχιστον.

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές περισσότερο μεταδοτική από την μετάλλαξη Άλφα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου. Ο ιός, τόνισε, είναι εδώ – και έδωσε έμφαση στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Αναφερόμενη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε ότι ο αριθμός κρουσμάτων στην Ιαπωνία, όπου χθες ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν υψηλότερος από την αρχή του χρόνου, και ερώτημα παραμένει αν οι διοργανωτές θα ελέγξουν τα κρούσματα.

Σε ερώτηση για την 3η δόση εμβολίου είναι κάτι που θα το δουν, που εξετάζεται και είναι πρώιμο, και το οποίο θα δει η επιστημονική κοινότητα για συγκεκριμένες ομάδες που το έχουν ανάγκη, όπως αυτοί με νοσήματα.

Εν συνεχεία ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι τα πρόσθετα μέτρα στη Μύκονο απέδωσαν! Παρατηρείται σταθεροποίηση της κατάστασης μικρή ταση μείωσης. Τα μέτρα αυτά ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα το πρωί. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα και θα ληφθεί απόφαση για παράτασή τους ή μη.

Επισήμανε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Από τη Δευτέρα θα υπάρχουν επίσης σαρωτικοί έλεγχοι σε όλες τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης για την τήρηση των μέτρων, τόσο στη Μύκονο όσο και στις άλλες περιοχές που προβληματίζουν.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση σε όλη την επικράτεια θα υποχρεούνται πλέον σε δύο τεστ την εβδομάδα: ένα rapid και ένα αυτοδιαγνωστικό.makeleio.gr/