Πέμπτη, Ιουλίου 29

Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών

  Όλη η Ελλάδα ανήκει στους Μητσοτάκηδες...πως και τα κατάφεραν;;

Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα Πέμπτη οι δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών.

Πρόκειται για τις δηλώσεις που υπέβαλαν το 2020 πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές, εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι.

Οι δηλώσεις αφορούν στα στοιχεία για τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση κατά την οικονομική χρήση του 2019 και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Δείτε τις δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών πατώντας εδώ.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε:


Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα

Το πόθεν έσχες της Φώφης Γεννηματά

Το πόθεν έσχες του Δημήτρη Κουτσούμπα

Το πόθεν έσχες του Κυριάκου Βελόπουλου

Το πόθεν έσχες του Γιάνη Βαρουφάκη

Θ. Μπούρας: Οι παρατάξεις να αφήσουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης τη λειτουργία της Επιτροπής

Δηλώσεις για τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων πόθεν έσχες έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης Θανάσης Μπούρας με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής και το θέμα που δημιουργήθηκε με τους καταλόγους των 43 περιπτώσεων που επανελέγχθηκαν και τέθηκαν στο Αρχείο.

Ο κ. Μπούρας ανέφερε ότι η Επιτροπή βάσει του Συντάγματος λειτουργεί ως ειδικό όργανο στην οποία, εκτός των τριών μελών-βουλευτών, συμμετέχουν και 8 ανώτατοι δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί.

«Έχω τη θεσμική υποχρέωση να διαφυλάξω το κύρος της και να την κρατήσω μακριά από μικροπολιτικούς σχεδιασμούς και επιδιώξεις. Ως εκ τούτου, προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε απάντηση όσων αναληθών αναφορών φιλοξενούνται σήμερα από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου περί απόπειρας δήθεν "κουκουλώματος" από την Επιτροπή, ξεκαθαρίζω ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής της 23ης Ιουνίου 2021 αρχειοθετήθηκαν οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών που εξετάστηκαν κατά προτεραιότητα των χρήσεων 2015-2018 μεταξύ των οποίων και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

»Η απόφαση αρχειοθέτησης ήταν ομόφωνη, δηλαδή και σύμφωνη γνώμη του τακτικού μέλους της Επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρου Λάππα, ο οποίος χθες αντικαταστάθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλο Πολάκη.

»Η συζήτηση που προκλήθηκε μετά την αντικατάσταση του κ. Λάππα και τα όσα ο κ. Πολάκης υποστήριξε ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

»Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, από τεχνικό λάθος του υπηρεσιακού παράγοντα που επεξεργάστηκε τη λίστα με τις υπόλοιπες δηλώσεις υπόχρεων που ήταν προγραμματισμένες να εξεταστούν, υπήρξαν και 43 επαναλήψεις υπόχρεων που είχαν αρχειοθετηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου 2021.

»Μεταξύ αυτών των 43 επαναλήψεων ήταν και η δήλωση του προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και ενός ακόμη πολιτικού αρχηγού.

»Τέλος, θα ήθελα να παρακαλέσω τις πολιτικές παρατάξεις να αφήσουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης τη λειτουργία της Επιτροπής καθώς, πέραν του κύρους της, προσβάλλουν και τα μέλη της Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν βουλευτές και ανώτατοι δικαστικοί και κρατικοί λειτουργοί».

 

 https://www.zougla.gr/politiki/article/sti-dimosiotita-do8ikan-i-dilosis-po8en-esxes-ton-politikon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .