Δευτέρα, Ιουλίου 19

Πώς να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι


Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε το δικό σας γάλα αμυγδάλου. Τόσο απλό για την ακρίβεια, που μάλλον δεν θα αγοράσετε ποτέ ξανά έτοιμο!

Θα χρειαστείτε μόνο αμύγδαλα και νερό, ελάχιστη προσπάθεια και λίγη υπομονή και θα έχετε στο ψυγείο σας το δικό σας φυτικό γάλα, χωρίς καθόλου συντηρητικά!

Βέβαια, ακριβώς επειδή δεν έχει συντηρητικά, διατηρείται στο ψυγείο για λίγες μέρες και γι αυτό καλό είναι να μην φτιάχνετε μεγάλες ποσότητες. Η δοσολογία που σας δίνουμε εμείς, για παράδειγμα, είναι για 2 φλιτζάνια γάλα.

Υλικά
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά
2 φλιτζάνια νερό

Διαδικασία
Βάζετε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτετε νερό, να τα καλύπτει (προσοχή, όχι τα 2 φλιτζάνια νερό της συνταγής, αυτά θα τα χρειαστείτε αργότερα). Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν στο νερό αποβραδίς και για τουλάχιστον 12 ώρες.

Την επόμενη μέρα σουρώνετε τα αμύγδαλα, πετάτε το νερό που μούλιασαν και τα ξεπλένετε καλά μέσα στο σουρωτήρι, κάτω από τρεχούμενο νερό.

Ρίχνετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, προσθέτετε τα 2 φλιτζάνια νερό και χτυπάτε πολύ καλά για 2-3 λεπτά, να γίνουν σαν πολτός. Στη συνέχεια σουρώνετε μέσα σε κανάτα, χρησιμοποιώντας τουλπάνι για να μην πέσουν μέσα στο γάλα κομματάκια από τα αμύγδαλα. Στίβετε καλά τα αμύγδαλα μέσα στο τουλπάνι με τα χέρια, για να βγάλουν όλα τα υγρά τους και έτοιμο το γάλα σας!

Extra tip
Αν προτιμάτε το γάλα αμυγδάλου σας γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε μέλι, σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου.


Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .