Πέμπτη, Ιουλίου 29

Περισσότερο Έλληνας από αμερικανάκι και στις ΗΠΑ

Περισσότερο Έλληνας από αμερικανάκι και στις ΗΠΑ

Πομάκος από το χωριό Ωραίο της Ξάνθης ο μουσουλμάνος Χασάν Χαλίλοφ Ιμπραήμοφ. Μετανάστης μετά τον πόλεμο στην Αμερική, γνωρίζεται με την ορθόδοξη χριστιανή Δωροθέα Τσίγκου, Ελληνίδα από το χωριό Δρομόπολη της Αλβανίας. Να γίνει ο γάμος συμφωνεί η πλευρά της νύφης, αρκεί ο γαμπρός να βαπτιστεί χριστιανός. Ούτε που το σκέφτηκε ο Χασάν, καψούρης με την Ντόροθι.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε, ο Πομάκος άλλαξε το όνομά του, το έκανε Άλαν Ουίλσον. Και η κόρη της Δωροθέας από Μαργαρίτα Ιμπραίμοβα έγινε Ρίτα Ουίλσον, μεγάλωσε, σπούδασε, ασχολήθηκε με το σινεμά και παντρεύτηκε τον Αμερικανό Τον Χανκς, ο οποίος μετά την τελετή του δεύτερου γι' αυτόν γάμου βαπτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος. Δεν είχε άλλη επιλογή, διαφορετικά δεν θα έβαζε στεφάνι στο κεφάλι της η Ρίτα. Η συνομήλικη του Τομ Χανκς.

Όχι μόνο στα χαρτιά -αμερικάνικα και ελληνικά- αφού ο Χανκς έχει ήδη πάρει την ελληνική ιθαγένεια - και επί της ουσίας είναι ορθόδοξος ο δις βραβευμένος με Όσκαρ πρώτου ρόλου. Και το δείχνει στην πράξη ότι είναι περισσότερο Έλληνας, παρά Καλιφορνέζος. Γεννήθηκε το 1956, σαν σήμερα 9 Ιουλίου, στο Κόνκορντ της Καλιφόρνιας.

Απίθανο να μην είναι παρών κάθε Πάσχα στην περιφορά του Επιταφίου, στην Αγια-Σοφιά, στο Λος Άντζελες, στην ίδια την ελληνική εκκλησία όπου βαπτίστηκε χριστιανός. Και κάθε καλοκαίρι θα έρθει στο πετρόκτιστο σπίτι του στην Αντίπαρο, όπου δίνει δωρεάν μαθήματα της ιδεώδους συμπεριφοράς απλού ανθρώπου, αυτός μια φιρμάρα και δισεκατομμυριούχος.

Ο Tomas Hanks, το απόλυτο μοντέλο του αντιστάρ στον κινηματογράφο (δεν τον ευνοεί και η φάτσα του να πλασάρεται ως ζεν πρεμιέ), αλλά και στη ζωή του με την απλότητα και τους χαμηλούς τόνους, έχει αγαπηθεί στην Ελλάδα. Στη λατρεμένη του Ελλάδα, την οποία όλο και περισσότερο γνωρίζει στις βόλτες του με το ιδιωτικό σκάφος.

Το 1982 έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε ταινία. Μετά από δύο χρόνια, στα 28, έγινε γνωστός με τη «Γοργόνα» και καθιερώθηκε πρωταγωνιστής το 1988, με το «Big». Εξελίχθηκε σε ηθοποιό κολοσσό, σε ρόλους κάθε είδους και είναι η εγγύηση για τον σκηνοθέτη του. Είναι ο δεύτερος στην Ιστορία που κερδίζει το Όσκαρ δύο χρόνια σερί. Το 1993 για το «Φιλαδέλφεια» και το 1994 για το «Φόρεστ Γκαμπ». Ο άλλος είναι ο Σπένσερ Τρέισι (1900-1967).

Στη φώτο, ο Τόμας όταν τιμήθηκε στον Λευκό Οίκο από τον Μπαράκ Ομπάμα.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Ο Αλαφούζος να παραγγείλει γκαρνταρόμπα για... παλτά, διάβασε apodytiriakias.gr

https://www.apodytiriakias.gr/athlitika/2021/07/08/o-alafouzos-na-paraggeilei-gkarntarompes-gia-palta.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .