Από τους προβολείς στη φυλακή--ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΝΥΧΤΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ

Από τους προβολείς στη φυλακή

Την πρώτη του νύχτα ως κρατούμενος πέρασε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακιστεί αφού απολογήθηκε για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο γνωστός ηθοποιός προσήλθε χθες Τρίτη υπό άκρα μυστικότητα στην ανακρίτρια και έδωσε εξηγήσεις για όσα του προσάπτουν τρεις συναδέλφισσες του. Οι εξηγήσεις του ωστόσο δεν έπεισαν με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προφυλάκισή του.

Πριν την κλήτευσή του από την ανακρίτρια, ο συνήγορός του είχε καταθέσει αίτημα να μην γνωστοποιηθεί η ημέρα προσέλευσης του πελάτη του στην πρώην Σχολή Ευελπίδων λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης του και επειδή είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Αίτημα το οποίο έγινε δεκτό.

Σήμερα το πρωί ο γνωστός ηθοποιός  ενδέχεται να μεταχθεί από την ΓΑΔΑ που διανυκτέρευσε στην πρώην Σχολή Ευελπίδων για να πάρει από τον εισαγγελέα εκτέλεσης των ποινών το φυλακιστήριο.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. 

Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις. Ο γνωστός ηθοποιός, στις έγγραφες εξηγήσεις του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος σχετικά με τη γυναίκα που καταγγέλλει τον βιασμό, ότι ήταν εκείνη που προκαλούσε προβλήματα στη ζωή του.

«Είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική. Φυσικά ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά, δε της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμα και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση, τόσο εμένα όσο και τη σύζυγό μου» ανέφερε στο απολογητικό του υπόμνημα.

Στις καταθέσεις τους, οι  καταγγέλλουσες έχουν αναφερθεί στη συμπεριφορά του ηθοποιού απέναντί τους, μιλώντας για μία χυδαία και προσβλητική προσπάθειά του να τους επιβληθεί  σεξουαλικά παρά τη θέλησή τους.

Ο ίδιος πάντως ο Π. Φιλιππίδης έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως  «θύμα μιας αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι».

«Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και τη γενετήσια ελευθερία», σημείωνε στις έγγραφες εξηγήσεις του.