Τρίτη, Ιουλίου 20

Μας αφορά και ας μην το γνωρίζουμε ακόμη.

 


Οι κάτοικοι των ορεινών της Ζακύνθου, ξύπνησαν μια μέρα και διαπίστωσαν ότι τα πατρογονικά χωράφια και οι περιουσίες τους ανήκουν πλέον σε μια πολυεθνική. Μαζί με τα χωράφια τους, άλλαξε ιδιοκτησία και η πασίγνωστη παραλία Ναυάγιο. Η ανακούφιση τους από το γεγονός ότι δεν ήταν οι μόνοι, αλλά αφορούσε ολόκληρα χωριά, γρήγορα μετατράπηκε σε ματαίωση καθώς αυτό δεν έκανε καμία διαφορά. Οι κυβερνήσεις εκθείαζαν την αγορά του 14% της Ζακύνθου από τον Εμίρη του Κατάρ.
Έφερα το θέμα στη Βουλή, καθώς η πρεσβεία του Κατάρ δήλωσε ότι ο Εμίρης δεν σχετίζεται με την εν λόγω εταιρία, ενώ το συμβούλιο πλημμελειοδικών είχε βγάλει βούλευμα για ποινικές ευθύνες όλων των δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων που σχετίζονταν με την αγοραπωλησία. Η ερώτησή μου έκανε τον κ. Γεωργιάδη να σταματήσει να μιλάει για το θέμα. Είπε μάλιστα πως αν δεν θέλουν τους επενδυτές, ας τρώνε βελανίδια οι Ζακυνθινοί, εγώ δεν ξαναασχολούμε.
Ήρθε όμως στη θέση του ο κ. Θεοχάρης. Αφού κατέθεσε το 2016 ως ανεξάρτητος βουλευτής ερώτηση ενάντια στην παρεμπόδιση της “επένδυσης” στην Ζάκυνθο, τώρα εκπροσωπεί την κυβέρνηση στην πρόσφατη προσπάθεια να ξεπεραστούν τα “νομικά εμπόδια” για την “επένδυση” λόγω της διαπιστωμένης παράβασης των νόμων. Νομοθετούν την Ναυάγιο Α.Ε. Δημόσιοι λειτουργοί που είχαν υπογράψει ότι όλα ανήκουν στον "Εμίρη", υπέγραψαν τώρα ότι όλα ανήκουν στο Δημόσιο, προκειμένου αυτό να τα δώσει όπου θέλει και αποφασίσει!
Η έκταση της Ναυάγιο Α.Ε., η οποία προβλέπουν ότι μπορεί να επεκτείνεται επ’αόριστον με απαλλοτριώσεις, είναι κηρυγμένη αναδασωτέα έκταση, ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών Νatura καθώς και προτεινόμενη, από την 20η Εφορεία Αρχαιοτήτων, ως Οριοθετημένη Ζώνη Αρχαιολογικών χώρων. Η διαχείριση όμως της περιοχής, με βάση τον νέο νόμο, θα γίνεται “κατά παρέκκλιση των διατάξεων περί αιγιαλού και της δασικής και πολεοδομικής νομοθεσίας”. Κοινώς, πετυχαίνουν με νόμο αυτό που δεν έγινε εφικτό με τις παραβιάσεις του κοινού ποινικού.
Γίνεται κατανοητό, ότι σχεδιάζουν να μας πουλήσουν κομμάτι κομμάτι, ανεξαρτήτως νόμων, ελληνικών ή ευρωπαϊκών. Θα μας πουλήσουν δε σε ανθρώπους του κοινού ποινικού. Συμβαίνει σήμερα στην Ζάκυνθο και αύριο στην δική μας γειτονιά. Είναι στιγμή για την καθεμιά και τον καθένα μας να επιλέξουμε τι μέλλον θέλουμε για τα παιδιά μας. Το μέλλον που διαλέγουν αυτοί για εμάς μας είναι πλέον γνωστό.
Προφανώς και κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα https://bit.ly/3B4rxqE και καλωσορίζω τις επιπρόσθετες καταγγελίες και πληροφορίες σας. Ο κ. Θεοχάρης θα υποχρεωθεί να δώσει απαντήσεις στην ολομέλεια της Βουλής. Επειδή όμως δεν θα μάθετε τίποτα για αυτές, δείτε τη συζήτηση ζωντανά αυτή τη Δευτέρα 19.7 στις 2 μ.μ.: https://parltv.live.grnet.gr/webtv ή αμέσως μετά στο κανάλι μου στο youtube: https://bit.ly/2RHVOtx. Για περισσότερες πληροφορίες για το θέμα: https://navagiogate.com


Κρίτων Αρσένης - Kriton Arsenis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .