Για ποιους λόγους θα αποφύγω πάση θυσία τον εμβολιασμό

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ethnikosagwn.blogspot.com

Χωρίς να είμαι ο επαΐων περί του εμβολιασμού θα προσπαθήσω να καταγράψω κάποιες σκέψεις και προβληματισμούς επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Καταρχήν, γνωρίζουμε ότι για να κυκλοφορήσει κάποιο εμβόλιο στην αγορά επιβάλλεται να πραγματοποιηθούν αρκετά χρόνια κλινικών δοκιμών (περίπου 6 με 8 χρόνια) για να εξεταστεί αν το εκάστοτε εμβόλιο έχει παρενέργειες σε βάθος χρόνου σε αυτόν που το λαμβάνει. Τα συγκεκριμένα εμβόλια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού από ότι γνωρίζω δόθηκαν σε κυκλοφορία στην αγορά μετά από λίγους μήνες κλινικών δοκιμών! Επομένως τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

1. Ποιος επιστημών μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν υφίστανται παρενέργειες, τόσο βραχυχρόνιες, όσο και μακροχρόνιες; Ήδη τα περιστατικά που καταγράφονται με ανεπιθύμητες ενέργειες (θρομβώσεις, παράλυση κάτω άκρων) που φτάνουν έως και θανάτους από άτομα που εμβολιάστηκαν είναι αρκετά παγκοσμίως και στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας! Σύμφωνα με την Eudra Vigilance που είναι η ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τις αναφορές των παρενεργειών των φαρμάκων και των εμβολίων που χρηματοδοντούται και ελέγχονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) καταγράφονται, μέχρι τις 8 Μαΐου, στην Ευρώπη 10.570 θάνατοι και 405.259 παρενέργειες από τους εμβολισμούς με εμβόλια τωντεσσάρων εταιρειών (PFIZER/BioNTech, MODERNA, ASTRAZENECA/OXFORD και JOHNSON&JOHNSON)! (http://www.adrreports.eu/en/index.html)

Επίσης, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC, ο αριθμός των θανάτων από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 (ημέρα εισαγωγής του πρώτου πειραματικού «εμβολίου») μέχρι τις 10 Μαΐου 2021, δηλαδή μέσα σε 4 μήνες, ανέρχεται σε 4.434, ξεπερνώντας τον αριθμό των 4.394 θανάτων από ΟΛΑ τα εμβόλια που χορηγήθηκαν επί 21 χρόνια από 2000 έως 2020 (https://www.cdc.gov/vaccinesafety/ensuringsafety/monitoring/vaers/index.html).

Ειδικά στην Ελλάδα, οι θάνατοι και οι παρενέργειες από τους εμβολιασμούς συνεχίζονται! Πριν κάποιο χρονικό διάστημα σημειώθηκε νέος θάνατοι 44 χρονης στην Κρήτη και 63 χρονης στη Λέσβο ύστερα από τον εμβολιασμό τους με Astrazeneca, ενώ έχουν προηγηθεί οι θάνατοι μιας γυναίκας 44 χρονών στην Χαλάστρα 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με εμβόλιο της ίδιας εταιρείας και ενός 57χρονου στην Εύβοια! Ακόμη, προ μηνών δύο άτομα εκοιμήθηκαν μετά τον εμβολιασμό τους μια γυναίκα από την Πέλλα, μιας 65 χρονης από την Αθήνα και ενός άντρα από το Άργος Ορεστικό που πέθανε λίγες ώρες αφότου έλαβε τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer!! Επιπρόσθετα, πρόσφατα, γυναίκα 44 χρονών στην Κρήτη παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία σε συνέχεια σοβαρής θρόμβωσης που παρουσίασε λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της! Επιπλέον, δυο άτομα από την Κρήτη μετά τον εμβολιασμό τους παρουσίασαν θρομβώσεις! Αυτά είναι κάποια από τα περιστατικά που έγιναν ευρέως γνωστά, γιατί υφίστανται και άλλα που δεν είχαν επαρκή δημοσίευση (π.χ. θάνατος 50 χρονης στην Κατερίνη ύστερα από εμβολιασμό)

Ακόμη, μας προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Reuters, μία εκ των εταιρειών που είναι κατασκευαστής του εμβολίου για τον Covid-19, η AstraZeneca, είχε εξασφαλίσει, μέσω ειδικών νομικών ρητρών στα συμβόλαιά της με τις κυβερνήσεις που αγοράζουν τα εμβόλιά της, εξαίρεση από αποζημιώσεις για τυχόν παρενέργειες από αυτά στους πολίτες τους. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της νομοθέτησης από την κυβέρνηση της απαλλαγής από ποινικές ευθύνες της επιτροπής εμβολιασμών. Ποιοι οι λόγοι οδήγησαν στην κυβέρνηση να προβεί σε αυτήν την κίνηση; Mήπως γνώριζαν οι κυβερνώντες τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να προκαλούσαν οι εμβολιασμοί και φρόντισαν να λάβουν τα μέτρα τους; Δηλαδή με άλλα λόγια η Κυβέρνηση του Μητσοτάκη μη τυχόν εν γνώσει της μετέτρεψε τον ελληνικό πληθυσμό σε πειραματόζωο της Νέας Τάξης Πραγμάτων;

2. Επίσης, γιατί δεν παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό οι απόψεις επιστημόνων που δηλώνουν επιφυλακτικοί με το ποσό ασφαλές είναι τα εμβόλια, αλλά απομονώνονται;

3. Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι τα εμβόλια αυτά είναι αποτελεσματικά σε τωρινές (βρετανική, βραζιλιάνικη, νοτιοαφρικανική, ινδική) και σε μελλοντικές μεταλλάξεις του ιού; Επιπροσθέτως, εσχάτως, σε δηλώσεις τους, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι εμβολιασμένοι δεν έχουν 100% προστασία από τον ιό και θα χρειαστούν να κάνουν και άλλες δόσεις εμβολιασμού, χωρίς να διευκρινίζουν πόσους μήνες θα έχουν ανοσία και πόσες δόσεις θα χρειαστούν ακόμη; Όλα αυτά σου δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν πλήρη γνώση του θέματος και πειραματίζονται με ανθρώπινες ζωές (δηλαδή μαθαίνουν στου κασίδι το κεφάλι). Μόλις χθες έγινε ευρέως γνωστό ότι το 7% όσων νόσησαν βαριά στο Ισραήλ είχαν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου της Pfizer !

4. Για ποιο λόγο δεν τίθεται σε κυκλοφορία το φάρμακο μονοκλινικών αντισωμάτων- αντίσωμα που δεσμεύει και αδρανοποιεί τον ιό- για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που υφίσταται σύμφωνα με τον Καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Κούβελα Δημήτριο και κατά πάσα πιθανότητα χορηγήθηκε στον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο όταν νόσησαν από τον ιό και είχε ως αποτέλεσμα την αποθεράπευσή τους;

5. Aκόμη, μια παρατήρηση στην οπoία προβαίνω είναι η εξής: Aπό τη στιγμή που άρχισαν οι εμβολιασμοί και ειδικά όταν εμβολιάστηκε ένα ικανοποιητικό ποσοστό από το συνολικό πληθυσμό άρχισε να διογκώνεται το τρίτο επιδημιολογικό κύμα, καθώς και να σημειώνεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που μπορεί να οφείλεται σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες (π.χ. ιατρός Αντωνίου) στις μεταλλάξεις του ιού λόγω εμβολιασμών, γιατί ο ιός στην προσπάθειά του να διασωθεί μεταλλάσσεται και γίνεται πιο μεταδοτικός και πιο ανθεκτικός!

Προς επίρρωση των παραπάνω προβληματισμών λαμβάνω σοβαρά υπόψη την γνώμη κάποιων ειδημόνων επί του θέματος όπως ο κάτοχος του Νόμπελ Ιατρικής το 2008, που ανακάλυψε τον ιό του AIDS, Καθηγητής Ioλόγος Luc Montagnier που ισχυρίζεται ότι μεταλλάξεις του ιού προέρχονται από τους εμβολιασμούς! Παράλληλα, είναι κάθετα αντίθετος με τους εμβολιασμούς , καθότι υποστηρίζει θα έχουν βλαβερές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό όπως τα εμβόλια MRNA που θα προκαλέσουν καρκίνους! Επίσης, ο Γερμανο-Ταϊλανδός καθηγητής επιδημιολογίας, Δρ. Σουχαρίτ Μπάγκντι, είναι αντίθετος με τους εμβολισμούς καθώς υποστηρίζει θα έχουν πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες της τάξης του 1 με 2% σε αυτούς που θα εμβολιαστούν (θρομβώσεις, κτλ), ενώ ο Καθηγητής Ιατρικής Christian PERRONNE προειδοποιεί ‘ποιο είναι το συμφέρον για ένα γενικευμένο εμβολιασμό κατά μιας ασθένειας της οποίας η θνησιμότητα είναι περί το 0,05%’; Πλεόν, οι επίσημοι επιδημιολόγοι της κυβέρνησης κάνουν δεύτερες σκέψεις και υποστηρίζουν ότι το πολυπόθητο τείχος προστασίας από τον covid-19 θα κτιστεί όχι με τους εμβολιασμούς, αλλά με φυσικότητα! Επιπρόσθετα, ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τη νόσο Covid-19 σε άλλους

6. Για τα εμβόλια που αντιμετωπίζουν τον covid-19 χρησιμοποιήθηκαν κύτταρα από θανατωθέντα έμβρυα, τόσο το στάδιο του σχεδιασμού όπου γίνονται τα αρχικά πειράματα, όσο και στο στάδιο της τελικής παραγωγής πράγμα ηθικά μη αποδεκτό που δε συνάδει με τις διδαχές της ορθόδοξης εκκλησίας που θεωρεί τις εκτρώσεις φόνο!

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι ο κορωνοϊός, είτε ενυπάρχει ως μέγιστη απειλή για την ανθρωπότητα όπως παρουσιάζεται ειδικά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε όχι χρησιμοποιήθηκε από τα σκοτεινά εωσφορικά κέντρα αποφάσεων ως εργαλείο διαμόρφωσης μιας νέας κανονικότητας, κοινωνικής κατάστασης και διακυβέρνησης που στηρίζεται στην κατατρομοκράτηση του κόσμου, στην αστυνομοκρατία, στον περιορισμό των ατομικών και θρησκευτικών ελευθεριών, στην επιβολή παράλογων κρατικών αποφάσεων που να δέχεται αδιαμαρτύρητα ο κόσμος, -π.χ. αλλαγή της ώρας του εορτασμού της Αναστάσεως, απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 18 ή στις 21, ιδιαίτερα το Χειμώνα, με καταστήματα κλειστά και καιρικές συνθήκες δύσκολες που ούτως οι άλλως αποτελούσαν αποτρεπτικοί λόγοι για μάζωξη του κόσμου, χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όταν κάποιοι επαΐοντες επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό έξω είναι μηδενική, απαγόρευση μουσικής), στην υποχρεωτικότητα, ίσως, αργότερα του εμβολιασμού, στην απαξίωση, με χαρακτηρισμούς ψεκασμένοι και συνωμοσιολόγοι, καθώς και φίμωση των φωνών που παρουσιάζουν μια διαφορετική άποψη επί της επίσημης κρατικής γραμμής σε αυτά τα ζητήματα, με απώτερο σκοπό την ολοκλήρωση του σχεδίου της νέας τάξης πραγμάτων!

Αυτό το σχέδιο είναι η εφαρμογή της παγκόσμιας Ατζέντας 2030 παραφυάδα της οποίας είναι η Μεγάλη Επανεκκίνηση που αναλυτικά περιγράφεται στο βιβλίο, των Klaus Schwab και Thierry Malleret ανώτερων στελεχών του διεθνιστικού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και μπορεί όποιος επιθυμεί να το κατεβάσει από τον εξής σύνδεσμο: https://straight2point.info/wp-content/uploads/2020/08/COVID-19_-The-Great-Reset-Klaus-Schwab.pdf, που προ μηνών εθεάθη στο γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!! Δηλαδή η εγκαθίδρυση της παγκόσμιας διακυβέρνησης του Αντιχρίστου! Και δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι θιασώτες, εν αγνοία της ή μη, αυτού του σχεδίου με την πολιτική που ακολουθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα με το πρόσχημα της δήθεν υγειονομικής προστασίας των πολιτών!

Εσχάτως λόγω της απροθυμίας σημαντικής μερίδας πολιτών να εμβολιαστούν ανακοινώνουν ότι θα εξετάσουν να παραχωρηθούν προνόμια στους εμβολιασθέντες, διχάζοντας τους πολίτες, και προειδοποιούν ότι όσοι δεν εμβολιαστούν τον χειμώνα δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά (τάδε έφη η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Παγώνη) και θέτουν σε δημόσιο διάλογο το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού από Σεπτέμβριο αρχικά με τους υγειονομικούς (κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη) και στη συνέχεια στο σύνολο του πληθυσμού (κ. Καπραβέλος, κ. Βασιλάκοπουλος και ο κ. Γώγος που είναι μέλος της επιτροπής λοιμοξιολόγων)! Δημιουργούνται οι συνθήκες δηλαδή διαμόρφωσης μιας μεταδημοκρατικής, δυστοπικής και οργουελικής κοινωνίας! Επιπρόσθετα, σε ομιλία του στη Βουλή ο κ. Πρωθυπουργός αλγεινή εντύπωση προκάλεσε οι δηλώσεις του ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δύσπιστοι απέναντι στον εμβολιασμό και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένες ομάδες φανερώνοντας τις πραγματικές προθέσεις του Πρωθυπουργού που ρέπει σε συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν διδακτορικά καθεστώτα! Κύριε Μητσοτάκη αντιλαμβάνεστε ότι η Δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την ελευθερία χειρισμού των αποφάσεων των ατόμων, τις αντιθέσεις και τον πλουραλισμό των απόψεων; Πραγματικά έχετε παρεκτραπεί τελείως !Αυτά που αναφέρατε στη Βουλή δεν τολμούσαν να τα αναφέρουν ευθέως σε, δημόσιο λόγο, ούτε στυγνοί δικτάτορες διαχρονικά στην ιστορία (π.χ. Σταλιν, Χίτλερ, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ελπίζω αυτά που δηλώσατε να ήταν μια ατυχής εκφορά στο λόγο σας!

Επιπρόσθετα, αναρωτιέμαι από πότε σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία αποφασίζει αρχικά η κυβέρνηση να παρέχει προνόμια- που είναι απαραίτητα για τη διευκόλυνσης της ζωή κάποιου- σε αυτούς που εμβολιάζονται και μεταγενέστερα καθιστά υποχρεωτικό το μέτρο του εμβολιασμού όλων των πολιτών στο όνομα δήθεν της προστασίας του κοινωνικού συνόλου; Aυτό δεν αντίκειται στον Κώδικα της Νυρεμβέργης που αναφέρει ότι κάθε άτομο είναι ελεύθερο να αποφασίσει αν θα συμμετέχει στο πείραμα του εμβολιασμού και ειδικά από τη στιγμή που υφίστανται αρκετοί θάνατοι και σοβαρές παρενέργειες από τους εμβολιασμούς; Και με ποιο δικαίωμα κατηγορείς αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν καταθέτοντας σοβαρά επιχειρήματα και τους προσδίδεις τους χαρακτηρισμούς ψεκασμένους και συνομοσιολόγους; Aυτό υπαγορεύει το δημοκρατικό πνεύμα που πρέπει να ενυπάρχει σε μια σύγχρονη πολιτισμένη κοινωνία ή είναι η λογική της άκριτης υιοθέτησης των πάντων και της ισοπέδωσης της αντίθετης γνώμης που πρεσβεύουν τα διδακτορικά καθεστώτα;

Επίσης, ως άτομα που πιστεύουμε στον τριαδικό Θεό λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη και το λόγο κάποιων φωτισμένων γερόντων και εκκλησιαστικών αχράντων που προτρέπουν να μην προβούμε στον εμβολιασμό (ο γέροντας Ευθύμιος στην Καψάλα, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου στο Άγιο Όρος Παρθένιος).

Επιπρόσθετα, θα μας βοηθήσει να προφυλαχθούμε από τον κορωνοϊό η προσευχή στον τριαδικό Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους Νικηφόρο το Λεπρό, Χαράλαμπο και Κορόνα. Οι τρεις αυτοί Άγιοι προστατεύουν από τις επιδημίες! Eιρήσθω εν παρόδω, δεν πρέπει, σύμφωνα με φωτισμένους γέροντες (π.χ. πατρός Σάββα Αγιορείτη) της εκκλησίας μας, να προβαίνουμε σε χρήση της μάσκας εντός των Ιερών Ναών κατά την Θεία λειτουργία, γιατί αποτελεί βλασφημία προς το Άγιο Πνεύμα! Ακόμη, το καλύτερο φάρμακο για την προστασία μας από τον Covid-19 είναι η πίστη μας προς τον Θεό, η προσευχή και η Θεία Κοινωνία κατόπιν Θείας Εξομολόγησης! Δεν πρέπει να κοινωνούμε αν δεν εξομολογούμαστε, αλλιώς δεν υφίσταται όφελος για μας, αλλά αντιθέτως διαπράττουμε αμαρτία και είναι σαν να λαμβάνουμε ένα φάρμακο χωρίς χρησιμότητα ή όταν προβαίνουμε σε Μετάληψη των Αχράντων του Χριστού Μυστηρίων, αναξίως, κάποιες φορές γίνεται και φωτιά που καίει τα σωθικά από παραχώρηση του Θεού μας για παραδειγματισμό! Για περισσότερες διευκρινιστικές πληροφορίες επί του θέματος παραθέτουμε σύνδεσμο με καταγραφή πραγματικού περιστατικού (https://www.hristospanagia.gr/%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BD-%E1%BC%95%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%E1%BC%A1-%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%86/)

Ειδικά, η Θεία εξομολόγηση είναι απαραίτητη για να σωθούν οι ψυχές μας! Δεν πρέπει να διστάζουμε να εξομολογούμαστε! Τα οφέλη που μας προσφέρει επί Γης και στην επουράνια ζωή είναι σημαντικότατα μπροστά στον ενδοιασμό που τυχόν νιώθουμε λόγω ντροπής. Αν γνωρίζαμε τι μεγάλη αξία έχει θα σπεύδαμε μαζικά να εξομολογηθούμε! Είναι χρυσός που μας παρέχει ο Θεός! Ο ιερέας που μας εξομολογεί είναι ο πρεσβευτής μας προς τον Θεό! Σε όποιες αμαρτίες και να υποπέσουμε, ακόμα και τις μεγαλύτερες (π.χ. εκτρώσεις, πορνεία, μοιχεία), αν υπάρχει ειλικρινή μετάνοια και τις εξομολογηθούμε ο φιλεύσπλαχνος Θεός μας συγχωρεί! Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι εκτρώσεις ισοδυναμούν με δολοφονία ανθρώπου και θα πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία ακόμα και για ιατρικούς λόγους καθότι το έμβρυο έχει ψυχή! Κάποιοι αντιτείνουν ότι κάναμε έκτρωση σε ένα έμβρυο γιατί γνωρίζαμε ότι θα εξέλθει προβληματικό από τη γέννα ή υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να κινδυνεύσει η έγκυος.

Πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι με νοερά προσευχή ο Δημιουργός μας προνοεί για τα πάντα και αν επιτρέψει να συμβεί κάτι ανεπιθύμητο θα συμβεί για το καλό μας που συνδέεται με την κατάκτηση της αιώνιας βασιλείας που πρέπει να είναι σκοπός της ζωής του κάθε ατόμου! Εξάλλου ο Κύριός μας Ιησούς Χριστὸς κηρύττει «Τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον, ἐὰν κερδίση τὸν κόσμον ὅλον καὶ ζημιωθῆ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; Δηλαδή, τί θὰ ὠφελήσει τὸν ἄνθρωπο, ἂν κερδίσει ὅλο τὸν κόσμο καὶ χάσει τὴν ψυχή του; Γι’ αυτό και οι πρώτοι μάρτυρες Χριστιανοί στη Ρωμαϊκή εποχή και σύγχρονοι Μάρτυρες (ΕΣΣΔ, Κίνα) δεν ολιγοπίστησαν και υπέμεναν με καρτερικότητα φρικτά βασανιστήρια, ενώ παράλληλα δεν δίστασαν να θυσιάσουν την ίδια τους τη ζωή μπροστά στην αγάπη τους για το Χριστό! Εξάλλου όπως είπε ο Χριστός η ” η πίστις σου σέσωκέ σε”!

Πρέπει πριν κοινωνήσουμε να έχουμε καθαρή καρδιά με συγχωρητική διάθεση για όλους ακόμα και αυτούς που μας έβλαψαν! Η εξομολόγηση έχει διττό ρόλο, καθώς μας ταπεινώνει γιατί ο θεός απεχθάνεται την αλαζονεία και την εωσφορική υπερηφάνεια και μας συνετίζει, ώστε να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τις ίδιες αμαρτίες! Επίσης, στη φαρέτρα μας πρέπει να υφίστανται η προσευχή με το κομποσχοίνι, η ειλικρινής μετάνοια, ο εκκλησιασμός, η ταπεινότητα, η φιλανθρωπία, η νηστεία την περίοδο που διανύουμε, το διάβασμα του Ψαλτηρίου του Δαβίδ μαζί με το Μικρό και Μεγάλο Απόδειπνο, την Μικρή Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, το Θεοτοκάριο, καθώς και Παρακλήσεις προς τους Αγίους!
Επανερχόμενοι στο ζήτημα των εμβολιασμών διαφαίνεται ότι το πολυπόθητο τείχος της ανοσίας θα επιτευχθεί με φυσικό τρόπο σε κάποιους μήνες όπως δήλωσε ο διακεκριμένος Καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του «Stanford» κ. Ιωαννίδης. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι η πλειάδα των ατόμων που εκφράζουμε έντονες αμφιβολίες για τους εμβολιασμούς, που πραγματοποιούνται για την προστασία από τον covid-19, δεν είμαστε αντίθετοι με τους εμβολιασμούς για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών, αλλά αντιθέτως πιστεύουμε ότι ωφελούν το κοινωνικό σύνολο. Απλώς εκφράζουμε τις έντονες αμφιβολίες για το πόσο ασφαλή είναι τα συγκεκριμένα εμβόλια!

Πάντως αυτό που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος είναι ότι ποτέ στην ιστορία των εμβολιασμών για την αντιμετώπιση ασθενειών δεν παρατηρήθηκε τόσο μεγάλος αριθμός απροθύμων να εμβολιαστούν, δεν ασκήθηκε τόσο μεγάλη ψυχολογική πίεση από το σύνολο των κυβερνώντων και των Μέσων μαζικής Ενημέρωσης υπέρ της ανάγκης εμβολιασμού και δεν ελεγχθεί να παραχωρηθούν προνόμια στους εμβολιασθέντες και να αποκτήσει χαρακτήρα υποχρεωτικότητας ο εμβολιασμός, όπως συμβαίνει τώρα με τον εμβολιασμό για την αντιμετώπιση του covid-19!

Όλα αυτά μας οδηγούν σε βαθύ προβληματισμό γιατί δεν δικαιολογούνται από την ένταση της ασθένειας του κορωνοϊός, που είναι ένα πρόβλημα το οποίο, κατά τα φαινόμενα, μεγεθύνθηκε σκοπίμως υπέρμετρα! Και πως μπορεί να είναι διαφορετικά όταν ιστορικά στις πανδημίες σημειώθηκαν εκατόμβες νεκρών εν συγκρίσει με τον covid-19. Χαρακτηριστικά η πιο πρόσφατη πανδημία της ισπανικής γρίπης στοίχισε τη ζωή σε 50 εκατομμύρια άτομα ενώ στη μαύρη πανώλη, τον 14ο αιώνα στην Ευρώπη ,υπολογίζεται ότι οι νεκροί έφτασαν τα 75 εκατομμύρια όταν ο συνολικός πληθυσμός ήταν πάρα πολύ μικρότερος από σήμερα! Άρα η ασθένεια του covid-19 κακώς χαρακτηρίστηκε πανδημία καθότι μέχρι σήμερα πέθαναν 3.764.250 άνθρωποι! Επίσης, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, για το οποίο ο Πρωθυπουργός επαίρεται ότι ήταν αυτός που το πρότεινε να εφαρμοστεί, μας εισάγει στην τέταρτη βιομηχανική εποχή της επανάστασης, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, που ευαγγελίζονται οι επικυρίαρχοι της οικουμένης, όπου ο κάθε άνθρωπος θα σταματήσει να είναι μια φυσική αυτόνομη οντότητα, αλλά ένα νούμερο στο χωνευτήρι του παγκοσμίου πληθυσμού !

Εν κατακλείδι, για όλους τους παραπάνω λόγους εκφράζω τις σοβαρές επιφυλάξεις μου για τον εμβολιασμό και προσωπικά θα αποφύγω, πάση θυσία, να εμβολιαστώ!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στην μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Αποστόλων Παύλου και Πέτρου, των δώδεκα Αποστόλων, των Εβδομήκοντα Αποστόλων, των Ευαγγελιστών, των Δικαίων Νώε και Έσδρα, των προφητών Ηλία, Ιωήλ, Μωυσή, Eνώχ, Ααρών, Σαμουήλ, Ησαΐα, Δαβίδ, Ζαχαρία και Αβραάμ, των Αγίων του Θεού Πάντων, Δικαίων, Αποστόλων, Αποστολικών Πατέρων, Μεγαλομαρτύρων, Ιερομαρτύρων, Οσιομαρτύρων, Πατέρων της Εκκλησίας, Απολογητών, Ισιδώρου του εν Χίω, Φανουρίου, Ιωσήφ, Ιωάννη Προδρόμου, Λαζάρου, Ελευθερίου, Παντελεήμων, Ευστρατίου, Πελαγίας της Τήνου, Πελαγίας της ΙβάνοβναΜακρίνας, Κλεοπάτρας, Ανδρέα του δια Χριστόν Σαλού, Ρηγίνου, Πρθενίου, Μελετ’ιου Επισκόπου Κίτρους, Σωφρονίου του Αθωνίτη, Χριστοφόρου, Χαραλάμπους, Σοφίας, Χριστοδούλου, Κλήμη, Στάρετς Σάββα του Παρηγορητή, Ιωσήφ του Μνήστωρος, Εφραίμ του Σύρου, Γρηγορίου του Θεολόγου, Ιωάννη του Θεολόγου, Συμεών του νέου Θεολόγου, Ιωάννη Ναζιανζηνού, Γαβριήλ του Ομολογητή, Τίτου, Γρηγορίου Παλαμά, Ιωάννη Καλέκα, Μάρκου του Ευγενικού, Μητροφάνη, Μαξίμου του Ομολογητή, Κυρίλλου, Νεστορίου, Τιμόθεου, Σίλα,, Όλγα εκ Ρωσίας, Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Δημητρίου, Κυπριανού, Λουκά, Ιουστίνης, Νικηφόρου του Λεπρού, Πορφυρίου, Παϊσίου, Σπυρίδωνα του θαυματουργού, Ισαάκ του Σύρου, Βασιλείου, Αικατερίνης, Παρασκευής, Διονυσίου εν Ολύμπω, Κόρης, Αλεξάνδρου του Σβιρ, Αλεξάνδρου εν Πύδνης, Αλεξάνδρου, Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, Εφραίμ Νέας Μάκρης, Αποστόλου Ματθία και Θωμά, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Όλγας, Νικολάου, Παϊσίου, Πορφυρίου, Ευγενίου Ροντιόνωφ, Πέτρου της Ατρώας, Ιωάννη του Σιναΐτης, Ζαφειρίου του Νεομάρτυρα, Μητροφάνη Τσί-Σούνγκ και οι μαζί μ' αυτόν μαρτυρήσαντες: Τατιανή η Πρεσβυτέρα του, Ησαΐα και Ιωάννη οι γιοι του, Μαρία η νύφη του, Ία (ή Ίγια) η διδασκάλισσα και άλλοι 222 Κινέζοι Μάρτυρες, Βαρθολομαίου, Βαρνάβα, Αγαθονίκου, Ταξιάρχη Μανταμάδου, Πάντων Μαρτύρων από τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο μέχρι σήμερα, Φωτεινής, Νεκταρίου, Βασιλέιου, Ιούδα του Θαδδαίου, Γεωργίου, Νικολάου, Θεοφάνη Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Αναργύρων, Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτη, Σίμωνα του Αθωνίτη, Θεοδώρων, πάντων των εν Σιβηρία Αγίων, Ιωάννoυ Μαξίμοβιτς, Ιωάννου της Κροστάνδης, Γερασίμου του Μεγαλοχωρίτου, Ἀθανασίου του Ἀθωνίτη, Λαμπαδού, Στεφάνου Μητροπολίτης Ρηγίου της Καλαβρίας, Κυπριανού του νέου Οσιομάρτυρα, Σεργίου Ἡγουμένου Ραδονεξίας τοῦ Θαυματουργοῦ (Ρῶσος), Modwena, Palladius, Κυρίλλου και Μεθοδίου,
Νικολάου του Νέου, Νικολάου Πλανά, Θεοφάνη του νέου εν Ναούσης, Δομιτίλλας της Μάρτυρας, Νεανίσκου του σοφότατου Μάρτυρα, Αλεξάνδρου και Αντωνίνας, των Οσίων του Θεού Θεοφάνη και Πανσέμνης, Κανίδη, Σιλουανού, Θωμά του δια Χριστόν Σαλού, Θεοφίλου Αγιορείτη, Θεοφίλου του Ερημίτη, Θεοφίλου του Ομολογητή, της Λαύρας Κιέβου, πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων, Νεκταρίου του Αγιορείτη, Μαξίμου του Καυσοκαλυβίτη, Νικοδήμου του Νέου, πάντων των εν τη πόλει των Αθηνών και των περιχώρων διαπρεψάντων Αγίων Αποστόλων, ιεραρχών και οσίων, πάντων των εν Βοιωτίᾳ διαλαμψάντων Αγίων, πάντων των εν Χίω Αγίων, πάντων των εν Λέσβω Αγίων, πάντων των εν Κρήτη διαλαμψάντων Αγίων, πάντων των εν Σάμω Αγίων, πάντων των εν Δωδεκανήσω Αγίων, πάντων των εν Πάτμω Αγίων, πάντων των Αγίων της Λήμνου, Πάντων των Ελλήνων, Ρώσων, Σέρβων, Βουλγάρων και Ρουμάνων Αγίων, Πάνττων Αγίων του Θεού Κηρύκου, Θεοφάνη Παρθενομάρτυρα, Θεοφάνη, Θεοφανώς της βασίλισσας, Θεοφάνη Επισκόπου Κύπρου, Στάρετς Αντωνίου της Όπτινα, Στάρετς Μωϋσή της 'Οπτινα, Θεοφάνη Επισκόπου Σολέα, Θεοφάνη Εγκλείστου του Ρώσου, Θεοφάνη του Νεομάρτυρα,, Θεοφάνη του Ομολογητή, Θεοφάνη του ομολογητή του Κουκιλαρίου, των Οσίων του Θεού Θεοφάνη, Θεοφάνη, Θεοφάνη του Γραπτού, Ηλία το Νέο, Θεοφάνη του νέου και θαυματουργού, Στάρετς του Παρθενίου, Θεοφάνη του ομολογητή, Θεοφίλου του μάρτυρα, πάντων των εν τω Αγιωνύμω Όρει του Άθω διαλαμψάντων Αγίων, Θεοφίλου του δια Χριστόν Σαλού, Θεοφίλου του μάρτυρα, Θεοφίλου του Νεομάρτυρα, των τέκνων της Αγίας Σοφίας, η Πίστις, η Ελπίς και η Αγάπη, πάντων των εν Λαρίση Αγίων, πάντων των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, των Οσίων του Θεού Αμβροσίου της Όπτινα, Γεωργίου του Χοζεβίτη, Νίκων, Προκοπίου του Μεγαλομάρτυρα, Θεοφίλου του Αγιορείτη, Αναστασίου του εξ Αγίου Βλασίου του Γουναρά, Θεοδοσίας μητέρα του Αγίου Προκοπίου, Δώδεκα Γυναικών Συγκλητικών, Αντιόχου και Νικοστράτου των Τριβουνίων, Αβδά, Σάββα, Προκόπιος του δια Χριστόν σαλού ο εν Ουστούζη, του θαυματουργού, Προκοπίου του Ούσια Βόλογκντα, Προκοπίου του εφορκιστή, πάντων των Στρατιωτικών Αγίων, Κυριακής της Μεγαλομάρτυς, Βλασίου του ιερομάρτυρα εξ Ακαρνανίας, Ευσταθίου του Ιερομάρτυρα, Πολυκάρπου του νέου, Ευαγγέλου, Περεγρίνου, Λουκιανού, Πομπηίου, Ησυχίου, Παππία, Σατορνίνου και Γερμανού, Απολλωνίου, Οδυσσέα του Νεομάρτυρα, Θωμά του εν Μαλεώ, του Ραντονέζ, Σισώη του μεγάλου, Λουκία της παρθενομάρτυς, Ρήξος Βικαρίου και πολλών άλλων που μαρτύρησαν στην Κομπανία, Εικοσιτεσσάρων Μαρτύρων, Αστείου επισκόπου Δυρραχίου, Φιλήμων, Αρχίππου και Ονησίμου, Απολλωνίου, Αλεξανδρίων, Επιμάχου, Ευδοκίμου, Σισινίου, Κυρίλλου του οσιομάρτυρας από τη Θεσσαλονίκη, Palladiu αποστόλου της Σκωτίας, Ιουλιανής της Παρθένου, Σισώη, Παγκρατίου Ιερομάρτυρα επισκόπου Ταυρομενίας, Μιχαήλ, Πακνανά του κηπουρού, Φωτίου κτήτορας της Μονής Ακαπνίου στη Θεσσαλονίκη, Ανδρέα και Πρόβου, Διονυσίου «του ρήτωρα», Μητροφάνη του πνευματικού, πάντων των Βατοπαιδινών Αγίων, Γεωργίου του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης του Γλυκύ, Τιθόη του Μάρτυρα, Παρθενίου και Ευμενίου του εν Γορτύνη της Νήσου Κρήτης, Αμαλίας, Αθανασίου του Πεντασχοινίτη, Μυρίων, Απολλωνίου από τις Σάρδεις, Βιάνωρ και Σιλουανού, Γρηγορίου επισκόπου Άσσου εν Γέρα Λέσβου, Ιωάννου του Θεολόγου εν τοις Βιάτου ή Βεώτου, Τιθόη του Μάρτυρα, Bλασίου Επισκόπου Σεβαστείας, Θεράποντα, στα εννέα Αγγελικά τάγματα (Άγγελοι, Αρχάγγελοι, Αρχές, Εξουσίες, Δυνάμεις, Θρόνοι, Κυριότητες, Χερουβείμ και Σεραφείμ),

Επίσης, τα αφιερώνω στην μνήμη των γερόντων Ευμενίου Σαριδάκη, Τύχωνα, Εφραίμ, Αμβροσίου, Κωνσταντίνο, Λαζάρου, Κορνηλίου Μαρμαρινού, Χρυσοστόμου του σταυρονικητιανού, Αθανασίου Χαμακιώτη, Κοδράτου του Καρακαλληνού, Ιλαρίου Τρότσκυ, Ραφαήλ της Όπτινα, Κορνηλίου Μαρμαρινού, Υάκινθου του Ουντσιουλεάκ, Γερβεσίου Παρασκευοπούλου, Ανθίμου Αγιαννανίτη, Φωτίου, Ευσεβίου Γιαννακάκη, Ευσεβίου Κεγχριαίου Μοναχού, Φιλοθέου της Λογγοβάρδας, των ιερέων Επιφαίου Θεοδωροπούλου, Ευσεβίου Γιαννακάκη και Σεραφείμ Δημόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, των Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Αντωνίου Κόμπου και Παύλου, του Αρχιμανδρίτη Ευσεβίου Ματαθαιόπουλου, της Ηγουμένης Ευγενίας Κλειδαράς, Ταξιαρχίας, Ταξιαρχίας και Παρθενίας, των γεροντισσών Λαμπρινής Βέτσου, Ευφροσύνης Κατσαράς, και Θεοσέμνης, του ιερέα Γεωργίου Μεταλληνού, του Μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνου Καντιώτη, του ιερέα Αθανασίου Μυτιληναίου, Μακάριο, Αβράμιο, Ιωασάφ, Γεδεών, Δανιήλ, Γεράσιμο, Διονύσιο, Ιλαρίων, Ευστράτιο, Γαβριήλ, Χαρίτων, Ιγνάτιο, Ιάκωβο, Εφραίμ Κατουνακιώτη, Θεοδόσιο, Χατζη- Γεώργη, Θεόφιλο, Γρηγόριο, Τιμόθεο, Παϊσιο, Αρσένιο τον Σπηλαιώτη, Ιωσήφ τον Διονυσιάτη, Φιλόθεο Ζερβάκο, Αμβρόσιο Λάζαρη, Βησσαρίωνα, στην Ηγουμένη

Μαρία, στον κρυμμένο γέροντα, τον άγνωστο Σπηλαιώτη, στον Επίσκοπο, Αντώνιο, στους ιερείς Φώτιο τον Λαυρεώτη, Βασίλειο τον Θαυματουργό, Δανιήλ Γούβαλη, Χριστόφορο Παπουλάκο, Ηλία Διαμαντίδη τον μυροβλήτη, Τσετε-Ππαπά, Γιάννη τον εξορκιστή, Βασίλειο Τρομπούκη, Ευστράτιο Παπαχρήστο, Φώτιο Λαυριώτη, Σοφιανό Τσαντσαρίδη, Ιωάννη Καλαΐδη, στον ιερομάρτυρα Ανδρόνικο,στους ασκητές μέσα στον κόσμο Ιωάννη Παχουλίδη τον ερημίτη, Σπυρίδωνα του Μηνεττού του κοσμοκαλόγηρου, Κωνσταντίνο το Μικρό τον ευλαβή νεωκόρο, Μαρία Μιχαήλ, Κυράκο τον παράλυτο, Παπα- Παναή Θεωδωρακοπούλου, Αλεξάνδρας Σκόντζου, Σοφίας Παναγιωτίδου, Λωξάνδρας Κωμοδρόμου, Ζωής Δεμιρτζιδάκη, Θωμά Γκαϊτατζή, Μυροφόρας Ευθυμίου, Δήμητρας και Εύας Σαουλίδου, Νικόλαο Νεοκάζη, Απάστολο Τσαλαπάτα, Αικατερίνης Δέρβας, Βασιλικής Κουζάρης, Δημητρίου Αργυροπούλου, Χριστοφόρου Βαφειάδη, Ελπίδας Ξανθοπούλου, Ευθαλίας Πατέρας, Γεωργίου Ιλανίδη, Παναγιώτας Χατζηκτωρής, Ελένης Πολυβίου, Αναστασίου Μαλαμά, Χαρίκλειας Πουρσανίδου, στους ιερείς Γεώργιο Χαραλαμπίδη, Ευστάθιο Γιαννακίδη, Σεραφείμ Ρόουζ, Ευάγγελο Χαλκίδη, Βασίλειο Πραβήτα, στις Πρεσβυτέρες Κυριακή Γ. Τσιτουρίδου και Πολυξένη, στους ιερείς Λάζαρο Αμβροσιάδη, Ιωάννη Σγούρα, Παύλου Φλωρένσκυ, Δημητρίου Παπαδημητρίου, Σάββα Ζαράρη, στον πατέρα Θεόκλητο του Γκάλβεστον, στις γερόντισσες Λαμπρινή Βέτσου, Ταξιαρχία, Παρθενία, Άννα, στο Σωφρόνιο του Έσεξ, στον Αρχιμανδρίτη Ευσέβιο Ματαθαιόπουλο, στην Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά, στον Ιερομόναχο Σεραφείμ Δημόπούλο, στις γερόντισσες Γαλακτία και Μητροδώρα την Έγκλειστη, στην Ηγουμένη Ταξιαρχία, στον ιερέα Γεώργιο Μεταλληνό, στον Μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνο Καντιώτη, στις ασκήτριες μέσα στον κόσμο Κέτη Πατέρα, Γιαννούλα Θάνου, Τατιανή Σαββίδου, Σοφία Σαμαράς, Αθηνά Σγούρου, Βαΐα Γεργιαννάκη- Κωστούλα, «Ελέναμπα» η προορατική, στους ασκητές

μέσα στον κόσμο Κωνσταντίνο Σωτηρίου, Σωτήριο Βακουφτσή και Νικόλαο Σαββούδη. και σε όλους τους κεκοιμημένους από αρχής κόσμου!
Ακόμη, το αφιερώνω στον φύλακα Άγγελο το δικό μου, της μητέρας μου, της αδερφής μου, του πατέρα μου, των παππούδων και των γιαγιάδων μου, καθώς και όλων των προγόνων και συγγενών μου,
στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά, στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στους αόρατους ασκητές του Αγίου Όρους, στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ), στη Χαρίκλεια, Πολυξένη, Μαρία και Μαρία, στο γέροντα Γαβριήλ, στο γιατρό Δρ Ντιντιέ Ραούλ, στο Νομπελίστα Καθηγητή Λουκ Μοντανιέ, στον καθηγητή Σουχαρίτ Μπάγκντι, στο Δρ. Michael Yeadon, στους ιατρούς Αντωνίου, Γάκη και Αρβανίτη, στους ιερείς Γεώργιο και Χρήστο, στον ιερέα Βασίλειο Βολουδάκη, στον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, στο θείο μου Ευάγγελο, στον Αρχιμανδρίτη Σάββα τον Αγιορείτη, στο γέροντα Ευθύμιο, στον πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, στον Ηλία Καλλιώρρα, στον ιερέα Βασίλειο Βολουδάκη, στους Ηγουμένους των Ιερών Μονών Παύλου και Καρακάλλου του Αγίου Όρους Γερόντων Παρθενίου και Φιλοθέου, τον θείο μου Ευάγγελο, στον Αρχιμανδρίτη Σάββα τον Αγιορείτη, στους ιερείς Βασίλειο Βολουδάκη, Στυλιανό Καρπαθίου, στους γέροντες Ευθύμιο και Γαβριήλ, στο γέροντα Παρθένιο (Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου) και σε όλους του ασθενούντες και μη του κόσμου,

των κάτωθι αποθανουσών και αποθανόντων γιαγιάδων μου Φανής Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανής Γκατζή, των παππούδων μου Βασιλείου Γκατζή (αναπήρου στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941), Βασιλείου Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα), των προπαππούδων μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), Δημητρίου Γκατζή, Σπυρίδωνος Μακρυγιάννη, Αθανασίου Σάββα και Θωμά, των προγιαγιάδων μου Μαρίας Μακρυγιάννης, Βασιλικής Σάββα, Ευανθίας Γκατζή και Φωτεινής, της νονάς μου Ελβίρας και του νονού μου Νικολάου, πάππου προς πάππου, των κεκοιμημένων προγόνων, συγγενών και φίλων μου των πεσόντων ηρώων υπέρ της πατρίδας μας από αρχαιοτάτων χρόνων, Επίσης, το αφιερώνω στην μνήμη όλων των αγωνιστών του 1821, σε όλους που αγωνίστηκαν για τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους, του θείου μου Δημητρίου, της θείας μου Ηλιάδος, του Ηλία, της Φανής, της Μαρίας, του Αποστόλου, του Αριστείδου, του Ευαγγέλου, της Ευαγγελίας, του Γεωργίου, της Γαρουφαλιάς, της Ευτυχίας, του πνευματικού μου πατέρα Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Παπαθανασίου, του πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου, Γεναδίου Σχολάριου, Σαράντου Καργάκου, του θεολόγου Δημητρίου Σωτηρόπουλου, των ιερέων Δημητρίου Σαμαριναίου, Θύμιου Βλαχάβα, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Πατριαρχών Γρηγορίου του Ε και Κυρίλλου του ΣΤ’, Αθανασίου Διάκου, Παπαφλέσσα, Ανθίμου Γαζή, Νικηφόρου Θεοτόκη και σε όλους του ασθενούντες και μη του κόσμου,!

Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσε τας ψυχάς των κεκοιμημένων δούυλων σου από αρχής κόσμου και ελέησον ημάς! Υπεραγία Θεοτόκε και πάντες Άγιοι πρεσβέυετε υπέρ της αναπάύσεως των κεκοιμημένων από αρχής του κόσμου και υπέρ υγείας όλων των ασθενούντων και μη του παρόντος κόσμου.

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες!