Σάββατο, Ιουλίου 10

Πώς να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών

Πώς να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών

Εάν παίρνεις ή χάνεις δύο με τρία κιλά από τη μια μέρα στην άλλη, τότε πιθανόν τα περισσότερα από αυτά να οφείλονται στην κατακράτηση υγρών, δηλαδή στην υπερβολική συσσώρευση υγρών στους ιστούς σου και στο κυκλοφορικό σου σύστημα.

Που οφείλεται η κατακράτηση υγρών;

Τα αίτια ποικίλουν και συνδέονται με τις διατροφικές συνήθειες, το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας, με περιόδους όπως η εγκυμοσύνη και η έμμηνος ρύση στις γυναίκες, αλλά και με συγκεκριμένες καταστάσεις υγείας  ή και με τη λήψη φαρμάκων.

Η κακή διατροφή είναι από τα βασικότερα αίτια, αφού η υπερκατανάλωση νατριού και η χαμηλή πρόσληψη καλίου, διαταράσσουν την ισορροπία των υγρών στο σώμα. Ο περιορισμός της κατανάλωσης νερού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών.

Μικρές αλλαγές στη καθημερινή δίαιτα και στη σωματική δραστηριότητα μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε αποτελεσματικά από το πρήξιμο, σε συνδυασμό με φυσικές λύσεις από το φαρμακείο της φύσης.

Παρακάτω ακολουθούν 8 τρόποι για να μειώσεις την κατακράτηση υγρών:

Μείωσε την πρόσληψη αλατιού

Επίσης απέφυγε και τα τροφίμων που μπορεί να το περιέχουν (πχ επεξεργασμένα τρόφιμα). Το αλάτι ή το νάτριο παίζει βασικό ρόλο στην ισορροπία υγρών.

Αύξησε την κατανάλωση νερού

Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού. Φρόντισε να πίνεις την συνιστώμενη ποσότητα νερού μέσα στην ημέρα

Ασκήσου σε τακτική βάση

Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια φυσική ισορροπία των σωματικών υγρών.

Στόχευσε στην επαρκή πρόσληψη ηλεκτρολυτών

Όπως το κάλιο και το μαγνήσιο. Οι ηλεκτρολύτες ελέγχουν την ισορροπία των υγρών και την ενυδάτωση των κυττάρων. Ακόμα κάποιο συμπληρώμα ηλεκτρολυτών μπορεί να είναι χρήσιμο σε περίπτωση που γυμνάζεσαι έντονα.

Απόφυγε τα γλυκά

Επίσης απέφυγε γενικά του επεξεργασμένους υδατάνθρακες η αυξημένη συγκέντρωση σακχάρων στο αίμα μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα ινσουλίνης, η οποία μπορεί να μειώσει την ικανότητα του οργανισμού να αποβάλλει το πλεονάζον νάτριο και τα επιπλέον υγρά.

Κοιμήσου επαρκώς

Ένας ικανοποιητικός ύπνος το βράδυ μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να διαχειριστεί την ισορροπία υγρών και νατρίου και να οδηγήσει σε μειωμένο βάρος νερού μακροπρόθεσμα. Διάβασε τα μυστικά του αναζωογονητικού ύπνου.

Διαχειρίσου το άγχος σου

Μείωση των επιπέδων άγχους καθώς το άγχος μπορεί να προκαλέσει την αύξηση ορισμένων ορμονών που επηρεάζουν άμεσα την ισορροπία υγρών του σώματός σου.

Εκμεταλλεύσου τη δύναμη των βοτάνων

Επίσης πρόσθηκη ορισμένων βοτάνων (όπως η πικραλίδα) ή συμπληρωμάτων διατροφής (βιταμίνης Β6) στην διατροφή που φαίνεται να βοηθούν στην μείωση της κατακράτησης. Ίσως είναι η ώρα λοιπόν να αντικαταστήσεις τον καφέ σου με πιο στοχευμένο ρόφημα από βότανα.

  govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .