Δευτέρα, Ιουλίου 5

Ο Μ.Τζόνσον βάζει «φρένο» στην παράνοια: «Θα αντιμετωπίζουμε τον κορωνοϊό όπως τη γρίπη» - Τέλος και τα πιστοποιητικά

Τι θα ανακοινώσει σήμερα στους Βρετανούς ο Μ.Τζόνσον

Ο Μ.Τζόνσον βάζει «φρένο» στην παράνοια: «Θα αντιμετωπίζουμε τον κορωνοϊό όπως τη γρίπη» - Τέλος και τα πιστοποιητικά

Τέλος στην παράνοια που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες βάζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος θα παρουσιάσει σήμερα το σχέδιο για την χαλάρωση του lockdown στην Βρετανία. 

Ο Μ.Τζόνσον θα ανακοινώσει οδηγίες για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, την προσωπική προστασία, αλλά και την εργασία από το σπίτι, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, ενώ όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ θα ανακοινώσει πως πλέον ο κορωνοϊός θα αντιμετωπίζεται όπως η γρίπη.


Οι νομικοί περιορισμοί που εφαρμόζονται για την πρόληψη της εξάπλωσης της COVID-19 αναμένεται να αρθούν τη 19η Ιουλίου, με την απόφαση για το αν το Λονδίνο θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή να έχει προγραμματιστεί να ληφθεί στις 12 Ιουλίου.

Τα δεδομένα αφήνουν να εννοηθεί ότι τα περιστατικά μόλυνσης από την πανδημία θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν, αλλά η σύνδεση των νοσηλειών και των θανάτων έχει αποδυναμωθεί από το πρόγραμμα εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση. Οι άνθρωποι θα μάθουν να ζουν με την COVID, όπως κάνουν ήδη με τη γρίπη, αναμένεται ότι θα πει ο Τζόνσον, εννοώντας ότι οι νοσηλείες, τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι θα συνεχιστούν, αλλά σε ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με αυτό πριν από τον διαδεδομένο εμβολιασμό.

«Χάρη στην επιτυχημένη προώθηση του προγράμματος εμβολιασμού, βαδίζουμε σταδιακά στον οδικό μας χάρτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζόνσον. «Αλλά θα πρέπει να τονίσω ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ότι τα περιστατικά θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες», παρατήρησε ο ίδιος.

«Καθώς αρχίζουμε να μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό, θα πρέπει να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε προσεκτικά τους κινδύνους από την COVID και να αποφασίζουμε με κρίση σχετικά με τις ζωές μας», πρόσθεσε.

Τέλος η συζήτηση για πιστοποιητικά εμβολιασμού 

Όπως αναφέρει η Daily Mail δεν θα υιοθετηθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην Βρετανία και δεν θα χρειάζεται να δείχνει κάποιος πιστοποιητικό για να παρακολουθήσει κάποια εκδήλωση. 

Συγκεκριμένα τα πιστοποιητικά Covid  δεν θα είναι υποχρεωτικά σε μουσικά φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις και άλλες μαζικές συγκεντρώσεις όταν αρθούν οι περιορισμοί του lockdown. 

Το αρχικό σχέδιο ήταν να απαιτείται κάποιο πιστοποιητικό για να μπει κάποιος μέχρι και σε παμπ, παρόλα αυτά πλέον οι υπουργοί της κυβέρνηση Τζόνσον απέρριψαν τη συγκεκριμένη πρόταση και η χώρα θα ανοίξει χωρίς να απαιτούνται πιστοποιητικά κτλ. 

Όπως αναφέρει το βρετανικό ΜΜΕ ειδική πρόβλεψη υπάρχει μόνο για τους αγώνες της Premier League, εκεί που κάποιος θα πρέπει να αποδεικνύει πως δεν νοσεί από κορωνοϊό, ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. 

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/999665_o-mtzonson-vazei-freno-stin-paranoia-tha-antimetopizoyme-ton

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .