Τετάρτη, Ιουλίου 7

Έρχονται νέες… καταστάσεις: Οι Αστυνομικοί θα ελέγχουν τους πελάτες καταστημάτων εάν έχουν εμβολιαστεί!

 Για γέλια και για κλάματα: Θα τους σηκώνουν στα χέρια και θα τους πετάνε έξω  από το κατάστημα


Σαν να μην έφτανε που οι αστυνομικοί αντί να κυνηγούν τους λαθραίους μετανάστες και το έγκλημα, τώρα στα νέα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμών, από την ΕΛ.ΑΣ, αφού όλα τα άλλα θέματα έχουν... λυθεί!

Εκατοντάδες αστυνομικοί θα συμμετέχουν στους ελέγχους των καταστημάτων εστίασης (τουλάχιστον προς ώρας) και εκτός από το προσωπικό του μαγαζιού, θα ελέγχουν έναν προς έναν τους πελάτες που βρίσκονται σε αυτά!

Εκεί δηλαδή που οι πελάτες θα απολαμβάνουν το γεύμα  ή τον καφέ τους, μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπουν στον χώρο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι θα ζητούν  από τον καθένα ξεχωριστά το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το αποτέλεσμα του rapid test που έχουν κάνει, εάν έχουν κάνει.

Οι  αστυνομικοί θα έχουν ειδική εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα με την οποία θα ελέγχουν τη γνησιότητα των εγγράφων σε εκτυπωμένη ή ψηφιακή μορφή.

Με την συγκεκριμένη εφαρμογή θα σκανάρουν τα πιστοποιητικά των πελατών και αν η ένδειξη γίνει πράσινη τότε αυτό σημαίνει το πιστοποιητικό ή αντίστοιχα η δήλωση του rapid test θα είναι γνήσια. Σε περίπτωση που η εφαρμογή «κοκκινίσει» τότε αυτό θα σημαίνει ότι τα έγγραφα είναι πλαστά!

Αυτό που είναι άγνωστο είναι τι θα συμβεί για παράδειγμα εάν ανάψει το "κόκκινο": Θα σηκώσουν την παρέα που θα πίνει καφέ ή θα τρώει και θα την διώξουν από το κατάστημα μόνο ή θα τους επιβάλλουν και πρόστιμο από πάνω;

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, διέρρευσαν κυβερνητικές πηγές που θέλουν το μέτρο για τις αμιγείς και τις μεικτές επιχειρήσεις να μπαίνει στον «πάγο» μετά τις έντονες αντιδράσεις των επιχειρηματιών αλλά και των πολιτών για «ανεπαίσχυντο» μέτρο διαχωρισμού των πολιτών. Την ίδια στιγμή εξετάζουν να ανακοινώσουν ότι στους κλειστούς χώρους θα εισέρχονται μόνο οι εμβολιασμένοι και ότι μόνο οι ανοιχτοί χώροι θα είναι κοινοί για όλους.pronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .