Τρίτη, Ιουλίου 27

Πώς να φτιάξετε την ιταλική Caesar’s salad

Πώς να φτιάξετε την ιταλική Caesar’s salad

Για τη σαλάτα

3 μαρούλια (πλυμένα και στεγνωμένα)
16 φέτες προσούτο
160 γρ. φλέικς παρμεζάνας
16 σαρδέλες σε ελαιόλαδο


 

Για το dressing

2 σκελίδες σκόρδο
60 mlλευκό κρασί
1 αυγό
20 γρ. σαρδέλες πικάντικες (χωρίς το κόκαλο)
75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
10 γρ. μουστάρδα Dijon
150 ml ηλιέλαιο
αλάτι
πιπέρι
 

Για τα κρουτόν

6 φέτες ψωμί του τόστ (κατεψυγμένες)
2 σκελίδες σκόρδο
6 κλωνάρια θυμάρι
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα ψηλό δοχείο και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ. Ξεκινάμε να χτυπάμε από τη βάση του δοχείου και ανεβάζουμε το ραβδομπλέντερ σταδιακά προς την επιφάνεια του ντρέσινγκ, για να ομογενοποιηθούν σταδιακά τα υλικά και να μην κόψει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το δοχείο και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τα κρουτόν

Κόβουμε τις κόρες από τις κατεψυγμένες φέτες του τοστ και στη συνέχεια κόβουμε την ψίχα σε μικρούς κύβους. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο (αφού το σπάσουμε ελαφρά), το φρέσκο θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τέλος τους κύβους από το ψωμί. Ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη σπάτουλα, έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και να μην καούν. Τα κρουτόν είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Tip: Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τα κρουτόν στον φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 10΄.

Για το προσούτο

Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τις φέτες του προσούτο πάνω στη λαδόκολλα, προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 10΄.

Για τη σαλάτα

Κόβουμε το μαρούλι σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους με τα χέρια. Προσθέτουμε όσο ντρέσινγκ θέλουμε και ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά με τα φύλλα. Προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα και λίγο προσούτο μέσα στο μπολ με τη σαλάτα, ανακατεύουμε μία τελευταία φορά και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με λίγο ακόμα τραγανό προσούτο, παρμεζάνα σε φλέικς, τα κρουτόν και τις πικάντικες σαρδέλες, (αφού τις καθαρίσουμε από το κόκαλο) και η σαλάτα του Καίσαρα (Caesar’s salad) είναι έτοιμη.

Συνταγή: Πάνος Ιωαννίδης 

 

  govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .