Τρίτη, Ιουλίου 27

Tα μωβ καρότα είναι ο σύμμαχός μας στην απώλεια κιλών

Tα μωβ καρότα είναι ο σύμμαχός μας στην απώλεια κιλών

Είναι παράξενο να φανταστούμε το καρότο χωρίς το ωραίο πορτοκαλί του χρώμα. Ωστόσο, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, τα μωβ καρότα ήταν περισσότερο διαδεδομένα στο παρελθόν και καταναλώνονταν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος καρότου στην Ασία και στην Ευρώπη.

Το μωβ χρώμα σε αυτά τα καρότα οφείλεται σε μια υδατοδιαλυτή ουσία, την ανθοκυανίνη.

Η ανθοκυανίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό το οποίο βρίσκεται σε πολλές τροφές, όπως τα κόκκινα σταφύλια, η μελιτζάνα, τα μούρα, τα κόκκινα φασόλια, το κόκκινο λάχανο ή τα ρόδια...

Το μωβ χρώμα σε αυτά τα καρότα οφείλεται σε μια υδατοδιαλυτή ουσία ανθοκυανίνη.

Η ανθοκυανίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό το οποίο βρίσκεται σε πολλές τροφές, όπως κόκκινα σταφύλι, μελιτζάνα, μούρα, κόκκινα φασόλια, κόκκινο λάχανο ή ρόδια.

Γνωρίζοντας τις υγιεινές ιδιότητες αυτών των τροφών, μπορείτε να μαντέψετε την τρομερή θεραπευτική δύναμη που κρύβεται και στα μωβ καρότα:

  • Μπορούν να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς σας.
  • Έχουν αντικαρκινογόνες ιδιότητες.
  • Μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη ή LDL.
  • Η χρήση της δραστικής τους ουσίας, της ανθοκυανίνης, είναι ενδεδειγμένη για άτομα με διαβήτη. Η τακτική τους κατανάλωση ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Τα αντιοξειδωτικά τους προστατεύουν τα αιμοφόρα αγγεία και εξουδετερώνουν τα ένζυμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο και τον συνδετικό ιστό.

Θα χαρείτε να μάθετε ότι τα μωβ καρότα έχουν λίγες θερμίδες.

Μπορείτε να τα καταναλώνετε ωμά ή μαγειρεμένα στον ατμό. Είναι χορταστικά και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το λαχανικό θα βοηθήσει την πέψη σας. Δεν μειώνει μόνο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά επίσης βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών λόγω των φυτικών ινών.

Οι περισσότερες φυτικές ίνες στα μωβ καρότα είναι διαλυτές. Οι διαλυτές φυτικές ίνες απορροφούν νερό στο πεπτικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε μια ουσία με μορφή τζελ. Σιγά-σιγά περνώντας από το έντερο η ουσία αυτή «μαζεύει» τις τοξίνες και στη συνέχεια μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, αφού φτάσει στο κυκλοφορικό σύστημα.

 govastileto.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .