Πέμπτη, Ιουλίου 15

Προειδοποίηση FDΑ: Το εμβόλιο Johnson & Johnson σχετίζεται με σπάνιο σύνδρομο

Προειδοποίηση FDΑ: Το εμβόλιο Johnson & Johnson σχετίζεται με σπάνιο σύνδρομο

Προειδοποίηση εξέδωσε χθες Δευτέρα η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για «αυξημένο κίνδυνο» εμφάνισης του συνδρόμου Guillain-Barré, μιας σπάνιας νευρολογικής διαταραχής που σχετίζεται με τη χορήγηση του εμβολίου Johnson & Johnson κατά της Covid-19.

Αμερικανοί αξιωματούχοι υγείας εντόπισαν 100 αναφερόμενες περιπτώσεις ατόμων που εμφάνισαν το σύνδρομο Guillain-Barré, από τις σχεδόν 12,5 εκατομμύρια δόσεις αυτού του μονοδοσικού εμβολίου.

Από αυτές τις 100 περιπτώσεις, στις 95 η μορφή της ασθένειας ήταν σοβαρή και τα άτομα αυτά χρειάστηκαν νοσηλεία, ενώ ένα άτομο πέθανε.

Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια. Σε βαριές περιπτώσεις δεν λειτουργούν σωστά οι αναπνευστικοί μύες.

Να σημειωθεί ότι αυτή η ασθένεια προσβάλλει 3.000 με 6.000 ανθρώπους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .