Σ.Πέτσας: Προανήγγειλε απαγορεύσεις από νομό σε νομό και τοπικά lockdown - Συνεχίζεται η πίεση στους πολίτες

Τα επόμενα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση προανήγγειλε ο Σ.Πέτσας
Σ.Πέτσας: Προανήγγειλε απαγορεύσεις από νομό σε νομό και τοπικά lockdown - Συνεχίζεται η πίεση στους πολίτες

Τοπικά lockdown και απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό θα ανακοινώσει η κυβέρνηση εάν δεν αυξηθούν ραγδαία τα ποσοστά στους εμβολιασμούς, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Αν υπάρξει τέταρτο κύμα της πανδημίας, αυτό θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία», είπε ο Σ.Πέτσας, συνεχίζοντας τη λογική του Απαρτχάιντ, ενώ πρόσθεσε πως «η αναπλήρωση των εισοδημάτων όσων είχαν ανάγκη κατά το lockdown προήλθε από τον προϋπολογισμό αλλά και τον εξωτερικό δανεισμό, δύο πηγές που δεν είναι ανεξάντλητες και στις οποίες πρέπει

να προστρέχουμε με φειδώ και με σύνεση».

Στο ερώτημα εάν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις, απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση στην κυβέρνηση, ωστόσο Ιούλιος και Αύγουστος είναι δυο μήνες κρίσιμοι και «όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί».

Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο τοπικών lockdown λέγοντας ότι πάνω από όλα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι να επιτευχθεί ένα ποσοστό εμβολιασμού συμβατό με το τείχος ανοσίας.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους και πως τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων δε σημαίνει απαραίτητα πίεση στο Σύστημα Υγείας «επομένως αυτό θα είναι πρόβλημα για τους ανεμβολίαστους».

Για τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ΚΕΔΕ τόνισε ότι στόχος είναι μαζί με την αυτοδιοίκηση να καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται στην ταχύτητα των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα.

Έστρεψε τα βέλη του κατά των πολιτικών δυνάμεων που αναπαράγουν ψεκασμένες θεωρίες για τσιπ στα εμβόλια αλλά και εκείνους που συστήνουν στους πολίτες να περιμένουν πριν εμβολιαστούν όπως ο βουλευτής κ. Παύλος Πολάκης, δηλώσεις που έχουν όπως είπε αντίκτυπο σε συγκεκριμένες ομάδες.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/999664_spetsas-tetarto-kyma-tis-pandimias-tha-htypisei-toys