Παρασκευή, Ιουλίου 2

Η Γερμανία τέλειωσε τον τουρισμό της Ελλάδας και στέλνει στην Τουρκία τους τουρίστες: Νέες ακυρώσεις πακέτων από την TUI

Η Γερμανία τέλειωσε τον τουρισμό της Ελλάδας και στέλνει στην Τουρκία τους τουρίστες: Νέες ακυρώσεις πακέτων από την TUI

«Βουλιάζει» ο ελληνικός τουρισμός

Η εντολή της Γερμανίδα καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να μην δέχεται η Ελλάδα τουρίστες από πολλές χώρες (όπως η Βρετανία και η Ρωσία) είχε δραματικές συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς η TUI ακύρωσε νέες πτήσεις με προορισμό την Ελλάδα. 

Το σενάριο πλέον για ταξιδιωτικά έσοδα στο επίπεδο του 50% του 2019 έχει απομακρυνθεί πολύ, οπότε τελείωσε και το φετινό καλοκαίρι.

Η ΤUI ακύρωσε κρατήσεις

Ανάμεσα στους ελληνικούς προορισμούς που περιλαμβάνονται στη λίστα της TUI είναι και τα Χανιά ενώ οι ακυρώσεις αφορούν πακέτα μέχρι τις 21 Ιουλίου.

Ειδικά στην Ελλάδα, οι προορισμοί στους οποίους ακυρώνονται οι πτήσεις, είναι οι εξής:

  • Χαλκιδική
  • Κεφαλονιά
  • Πρέβεζα
  • Σάμος
  • Σαντορίνη
  • Σκιάθος
  • Θάσος
  • Κρήτη (Χανιά)

Σε μήνυμά της, η TUI Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευελιξία και επιλογές αυτό το καλοκαίρι, οπότε όπου τα σύνορα είναι ανοιχτά και οι συμβουλές του FCDO επιτρέπουν τα ταξίδια, θα λειτουργήσουμε σε αυτούς τους προορισμούς όπως έχει προγραμματιστεί ( μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά νησιά, Ρόδος, Κως, Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη). Εξετάζουμε συνεχώς το πρόγραμμα διακοπών και τις ακυρώσεις σύμφωνα με τις κυβερνητικές ενημερώσεις κάθε τρεις εβδομάδες, ενώ η επόμενη ενημέρωση αναμένεται στις 15 Ιουλίου».

Όπως επισημαίνει η εταιρεία, θα επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες της  το συντομότερο δυνατό, εάν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στην κράτησή τους.

 

Πρόταση Μέρκελ για stop Βρετανών επισκεπτών στην ΕΕ

Η κυβέρνηση της Γερμανίας θα επιδιώξει να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ή όχι, εξαιτίας του ότι έχει εξαπλωθεί τόσο η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει η Βρετανία να χαρακτηριστεί «χώρα ανησυχίας» εξαιτίας της ευρείας διάδοσης αυτού του παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Tάιμς, αυτή η γερμανική πρόταση θα συζητηθεί από ανώτερους ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και αναμένεται να συναντήσει αντίσταση από πλευράς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας.

Η κυρία Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην επίσημη εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα.

Το Λονδίνο ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο το σχέδιό του για να επιτρέπεται στους πολίτες του ΗΒ που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλες τις χώρες, πλην αυτών στις οποίες κρίνεται πως υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξαιτίας της πανδημίας.

«Πόρτα» στους Ρώσους τουρίστες με… εντολή Μέρκελ

Αν και η Ελλάδα αντιστάθηκε κατ΄αρχήν στον γαλλογερμανικό άξονα που ήθελε «εκτός» ΕΕ τους Ρώσους τουρίστες που έχουν εμβολιασθεί «απλώς» με το Sputnik, τελικά υποχωρήσαμε και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμένοι Ρώσοι, θα υποβάλλονται σε τεστ στην Ελλάδα, παρότι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους αρνητική βεβαίωση τεστ PCR ή rapid test.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να διασκεδάσει εν πρώτοις τις εντυπώσεις στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, αλλά τελικά φαίνεται πως αναγκάσθηκε να αυστηροποιήσει την είσοδο των Ρώσων, καθώς η Μέρκελ, όταν ρωτήθηκε για το Sputnik και την Ελλάδα έφτασε στο σημείο να πει σαν καθηγητής που μαλώνει μαθητές «ελπίζω να ρυθμίστηκε το θέμα πλήρως και να μη χρειαστεί να επανέλθουμε».

Ο Μητσοτάκης όταν κλήθηκε να σχολιάσει το σχετικό δημοσίευμα του αμερικανικού μέσου Bloomberg για την «κατσάδα» Μέρκελ και Μακρόν προς Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία «που εκθέτουν όλη τη ζώνη Σένγκεν στην μετάλλαξη Δέλτα όταν αποδέχονται μη εγκεκριμένα στην ΕΕ εμβόλια και ανοίγουν πλήρως και για Βρετανούς», απάντησε ότι πρόκειται για «δημοσιογραφικές υπερβολές». Είπε μάλιστα με τουπέ ότι «μπορεί να είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε όλα τα εγκεκριμένα στην ΕΕ εμβόλια, αλλά είναι δικαίωμά μας να αναγνωρίζουμε και τα άλλα».

Άλλα στελέχη έλεγαν μάλιστα ότι «η ΕΕ έχει ενημερωθεί από καιρό ότι η Ελλάδα θα δεχτεί τουρίστες εμβολιασμένους με τα μη-εγκεκριμένα από την ΕΕ σκευάσματα, αφού μεταξύ των κρατών-μελών της Ένωσης, υπάρχουν χώρες που εμβολιάζουν και τον δικό τους πληθυσμό αποκλειστικά με αυτά». Μετά από αυτές τις δηλώσεις όμως, η εν συνεχεία άρον-άρον ανάκληση της άρσης περιορισμών για τους τουρίστες με εμβόλιο Sputnik δείχνει ότι το αμερικανικό δημοσίευμα ήταν ακριβές ως προς την εντονότατη «σύσταση» των Γάλλων και των Γερμανών.

Την αυστηροποίηση της πολιτικής των αφίξεων τουριστών από τη Ρωσία στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο εξέδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση ειδικά για τη Ρωσία, όπου αναφέρεται ότι «λόγω των αυξημένων κρουσμάτων από την μετάλλαξη Δέλτα στην Ρωσία, ακόμη και οι εμβολιασθέντες επισκέπτες από εκεί θα πρέπει να υποβάλλονται σε διπλό τεστ ώστε να εισέρχονται στη χώρα μας».

Tεστ σε εμβολιασμένους Ρώσους

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «με γνώμονα την υγειονομική ασφάλεια των τουριστών, των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού καθώς και των πολιτών, αποφασίστηκε η τροποποίηση της πολιτικής αφίξεων από τη Ρωσία. Λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δ στη Ρωσία, από τις 30 Ιουνίου 2021 και εξής όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test. Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ και κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα».

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες πλέον θα κατευθύνουν το ταξιδιωτικό ρεύμα στη γειτονική Τουρκία, η οποία αναγνωρίζει το Sputnik.

https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/998376_i-germania-teleiose-ton-toyrismo-tis-elladas-kai-stelnei-stin

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .