Κυριακή, Αυγούστου 29

ΗΠΑ: Με 200 δολάρια θα επιβαρύνονται οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι της Delta Air Lines

Η απόφαση αυτή είναι μέρος της πιο πρόσφατης τακτικής των αμερικανικών εταιρειών προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στους υπαλλήλους τους για να εμβολιαστούν

ipa-me-200-dolaria-tha-epivarynontai-oi-anemvoliastoi-ypalliloi-tis-delta-air-lines-561475108

Η αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι εργαζόμενοί της θα πρέπει να πληρώνουν 200 παραπάνω δολάρια τον μήνα για τις υγειονομικές παροχές που τους καλύπτει η εταιρεία, εάν επιλέξουν να μην εμβολιαστούν κατά της Covid-19

Η απόφαση για επιβολή παραπάνω χρέωσης σε ό,τι αφορά τις παροχές υγειονομικής περίθαλψης, είναι η πιο πρόσφατη τακτική των αμερικανικών εταιρειών προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στους υπαλλήλους τους για να εμβολιαστούν. 

Αμερικανικές εταιρείες, όπως η United Airlines που είναι ανταγωνίστρια της Delta, έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων τους προκειμένου να προστατεύσουν τις εργασίες τους από την επέλαση της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, η οποία έχει επηρεάσει κυρίως περιοχές των ΗΠΑ με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει επίσης παροτρύνει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να εμβολιαστούν. 

Σε σημείωμα προς το προσωπικό της Delta, ο διευθύνων σύμβουλος Εντ Μπαστιάν ανέφερε ότι η μηνιαία προσαύξηση των 200 δολαρίων θα τεθεί σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου.

Ο ίδιος δήλωσε πως η συγκεκριμένη απόφαση είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί το οικονομικό ρίσκο που αποτελεί για την εταιρεία, η απόφαση μη εμβολιασμού.

Εκπρόσωπος της Delta Air δήλωσε πως η μέση χρονική περίοδος νοσηλείας λόγω Covid-19 έχει κοστίσει στην εταιρεία 40.000 δολάρια ανά άτομο. 

Η απόφαση για αύξηση της πληρωμής των υγειονομικών παροχών θα ισχύει για όλο το εργατικό δυναμικό, ενώ θα είναι απαραίτητο κάποιο αποδεικτικό εμβολιασμού προκειμένου ένας υπάλληλος να την αποφύγει, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .