Σάββατο, Αυγούστου 7

Μητσοτάκης: Η χώρα φλέγεται, αλλά το… φλέγον είναι να μην του κάνετε κριτική!

 Κι ενώ η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά στις φλόγες, από την Αττική μέχρι την Εύβοια και την Ολυμπία, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ακόμα τηλεοπτικό μήνυμα για να πει το… τίποτα!

Για την ακρίβεια:  Μας ενημέρωσε ότι ότι έχουμε «μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση», που «συμβαίνει και σε πολλές άλλες χώρες»…

Αν ψάξει, δε, να βρει κανείς έστω και μια λέξη αυτοκριτικής, για τις εγκληματικές ελλείψεις στην πυρόσβεση και στην αντιπυρική προστασία, δεν θα την βρει. Αντίθετα το μήνυμα ήταν “να είμαστε ενωμένοι” και η κριτική… αργότερα.

Ο πρωθυπουργός (όπως συνήθισε να κάνει στην πανδημία με τους γιατρούς) θεώρησε σκοπιμο να κρυφτεί πίσω από τους ήρωες πυροσβέστες, χωρίς βέβαια να πει μισή κουβέντα για την υπονόμευση του έργου αυτών των ανθρώπων από την άθλια πολιτική της κυβέρνησής του. Κυρίως, όμως, πάσχισε να κρυφτεί πίσω από τον καύσωνα και την έκταση των φωτιών, λέγοντας  ότι «μετά από 10 ημέρες καύσωνα καλούμαστε να διαχειριστούμε ταυτόχρονα δεκάδες δασικές πυρκαγιές. Τρεις από αυτές, στην Αττική, στην Εύβοια και στην Ηλεία είναι τεραστίων διαστάσεων και έντασης».

Κατέφυγε, κατόπιν, σε ρόλο μετεωρολόγου: «Δυστυχώς – είπε – τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική. Αύριο περιμένουμε ισχυρούς Δυτικούς Ανέμους σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας. Μιλάμε για συνθήκες πρωτόγνωρες καθώς έχουν προηγηθεί πολλές μέρες έντονου καύσωνα, που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε πυριτιδαποθήκη. Με την Πολιτική Προστασία έχουμε καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τοποθετώντας 6 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού».

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός είχε να μας πει επισης κάτι… σπουδαίο,   δηλαδή να περιορίσουμε «τις άσκοπες μετακινήσεις» και να είμαστε εξαιρετικά «προσεκτικοί»: «Αν δοθεί εντολή εκκένωσης από άτι κάποια περιοχή, σας παρακαλώ να συμμορφωθείτε. Τα σπίτια ξαναχτίζονται και τα δέντρα θα ξαναφυτρώσουν αλλά η ανθρώπινη ζωή δεν αναπληρώνεται», συμπλήρωσε.

Παρόλο που προφανώς η ανθρώπινη ζωή δεν αναπληρώνεται – και πολλές βρίσκονται σε κίνδυνο και σήμερα το βράδυ- το… χτύπημα στην πλάτη από τον πρωθυπουργό δεν λέει απολύτως τίποτα. Ειδικά, δε, όταν υπάρχουν άνθρωποι που μένουν και σήμερα το βράδυ στο δρόμο ή σε ξενοδοχεία, που έχουν δει να γίνεται στάχτη το βιός μιας ζωής, τέτοιου είδους επικοινωνιακά μηνύματα, μόνο οργή προκαλούν. 

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο πρωθυπουργός, αφού έπραξε την ανάγκη φιλοτιμία αναγνωρίζοντας την “οργή” των πολιτών, εστειλε ταυτόχρονα και το  μήνυμα να μην τον… ενοχλούμε:  «Θα υπάρξει χρόνος και για κριτική και για αυτοκριτική. Αλλά όχι τώρα», είπε. Αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο ότι το… φλέγον για την κυβέρνηση είναι να επιβληθεί σιωπητήριο για τα πεπραγμένα της. 

Κατά τα άλλα οι γενικές εξαγγελίες για αποζημιώσες και αναδασώσεις, μόνο ως μια κακή επανάληψη από προηγούμενες μεγάλες φωτιές ακούγονται.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στην χώρα δεν είναι απλώς δύσκολη, είναι τραγική. Ενα από τα “γιατί” βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση ο τόπος, οντως το απάντησε ο κ.Μητσοτάκης. Με την (μια ακόμη) θλιβερή του εμφάνιση… 

από imerodromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .