Δευτέρα, Αυγούστου 23

Μεγάλη φωτιά στο Μαρμάρι Ευβοίας

ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΔΥΟ ΟΙΚΙΣΜΟΙ - ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ

Μεγάλη φωτιά στο Μαρμάρι Ευβοίας

Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε δασική έκταση στον Φηγιά Καρύστου Ευβοίας. Στο σημείo έσπευσαν και επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Η φωτιά πλησίασε σπίτια στο χωριό Κοκκίνη και μέσω του 112 εστάλη μήνυμα για εκκένωση του οικισμού. Εντολή εκκένωσης δόθηκε και για τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Γιατρών.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται, σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται ότι το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο σημείο.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Φηγιά Καρύστου Ευβοίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις.
78
7
Αντιγραφή συνδέσμου στο Tweet

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε περιφέρειες

Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

- Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

- Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)

- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

- Περιφέρεια Κρήτης.

Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

»Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

»Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

»Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr».

 https://www.zougla.gr/greece/article/megali-fotia-sto-marmari-evias

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .