Τρίτη, Αυγούστου 10

Τον εθνικό εργολάβο Περιστέρη, τον ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ που χρηματίζει πολιτικούς και τους φονιάδες των ανεμογεννητριών, θα τους συλλάβετε, κύριε Εισαγγελεύ του Αρείου Πάγου; Για διαβάστε ΑΥΤΟ

MITILINAIOS-PERISTERIS

Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΕΙ, ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ. ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΙΝΤΙΑΡΧΕΣ. ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ…

Στο έγκλημα που ζει η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες με την πύρινη καταστροφή να έχει απλωθεί παντού υπάρχουν οι φυσικοί αυτουργοί, υπάρχουν και οι ηθικοί αυτουργοί. Υπάρχουν όμως και οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ οι οποίοι φέρουν πλέον τις ίδιες ευθύνες και δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό. Απολύτως κανένα.

Για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς ξεσπάει τώρα πια και ο ίδιος ο κόσμος με τεράστια οργή. Η κραυγή “Μητσοτάκη γ@μι@σαι, φύγε” ακούγεται σε κάθε περιοχή ακόμη και την ώρα ζωντανών τηλεοπτικών συνδέσεων των καναλιών που αιφνιδιάζονται και δεν μπορούν να τις αποτρέψουν, αν και συνέχεια με τις μπούρδες που αναγκάζονται να “ψελλίσουν” για αυτά που χώνει ο κόσμος και στους ίδιους γίνονται ακόμη πιο πολύ ρεζίλι.

Ενώ όμως, για να αποφύγουν τον πλήρη διασυρμό, το βούλιαγμα. και για να τηρήσουν κάπως τα προσχήματα τα κανάλια και τα άλλα συστημικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν -με όποιο τρόπο και φίλτρα- τις αντιδράσεις για την καταστροφή, από εκεί και πέρα έχει πέσει …μούγκα.

Δεν ακούγεται, δεν λέγεται και δεν γράφεται κουβέντα για τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΥΝΕΝΌΧΟΥΣ. Την ίδια, ένοχη, στάση τηρούν όλο αυτό το διάστημα και τα πολιτικά κόμματα και για την ακρίβεια όλα εκείνα που έχουν ασκήσει κυρίως εξουσία. ΝΔ. ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν λένε και δεν γράφουν κουβέντα για το “τι κρύβεται” από πίσω και ποια είναι τα ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που αν μη τι άλλο επωφελούνται από την καταστροφή, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν και καταγγελίες ότι δεν είναι και τόσο αμέτοχοι στο έγκλημα.

Υπάρχει και η ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Μαντουδίου Στάθη Λιαγκάκη ο οποίος, πριν από λίγες μόνο ημέρες, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε πει ξεκάθαρα ότι “τα δάση τα καίει, αυτός που έχει το όφελος” αναφερόμενος στα “οικονομικά συμφέροντα” που πήραν από την ΡΑΕ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη την άδεια -στα τέλη του προηγούμενου μήνα! για να στήσουν νέα αιολικά πάρκα στην περιοχή. Και μάλιστα ο ίδιος άνθρωπος είχε κάνει την δραματική πρόβλεψη που επιβεβαιώθηκε: «Είμαι καχύποπτος αλλά σας λέω θα κάψουν την περιοχή» είχε καταγγείλει δημοσίως πριν από δέκα ημέρες!!

Τα “οικονομικά συμφέροντα” έχουν ονοματεπώνυμο που ειδικά για την περιοχή της Εύβοιας ακούει στο “Όμιλος Μυτιληναίου” αφού αυτός έχει ήδη και διεκδικεί ακόμη μεγαλύτερη μερίδα του λέοντος από τα αιολικά πάρκα που στήνονται εκεί. Γιατί όμως κανείς δεν “ακουμπά” τον όμιλο και τον επικεφαλής του Βαγγέλη Μυτιληναίο ακόμη και την ώρα που οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι βγαίνουν και καταγγέλλουν δημοσίως ότι “μας καίνε για να βάλουν ανεμογεννήτριες, όπως έχουν κάνει και στη νότια Εύβοια;”. Καταγγελίες που από μόνες τους είναι αρκετές για να ενεργοποιήσουν τουλάχιστον έναν εισαγγελέα για να διατάξει έρευνα. Δεν είναι κάτι αόριστο, μια υποψία ή μια φήμη. Υπάρχουν οι αποφάσεις της ΡΑΕ, οι καταγγελίες των τοπικών αρχών και οι ενδείξεις ότι οπωσδήποτε κάτι βρωμάει…

—————————— ————

Η Ομερτά όμως απλώνεται σχεδόν παντού. Κι ο λόγος είναι ότι ο Μυτιληναίος τους “ταΐζει” -και τους μεν και τους δε- πολύ καλά από πολύ παλιά και τους έχει όλους τους στο χέρι. Ακόμη και στις τελευταίες εκλογές “διέθετε” χρόνο -από αυτόν που έχει εξασφαλισμένο και αγορασμένο στα κανάλια και στα άλλα μέσα μαζικής εξαπάτησης- για να προβάλλονται και συγκεκριμένοι υποψήφιοι που στην πιάτσα είναι γνωστοί ως “υπάλληλοι” τους. Σε όλα τα κόμματα εξουσίας. Αρκετοί δε από αυτούς είναι σήμερα υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη, όπως ήταν προηγουμένως με τον ΣΥΡΙΖΑ και πιο πριν με το ΠΑΣΟΚ. Και δεν μιλάμε για τον πακτωλό “χορηγιών” που εισρέει …διαχρονικά στα ταμεία των κομμάτων και των ηγεσιών τους -σαν αυτά που είχε ομολογήσει ο “στρατηγός” Τσουκάτος ότι μετέφερε ο ίδιος από την Siemens τότε στην Χαριλάου Τρικούπη επί Σημίτη. Από τη στιγμή όμως που η πατρίδα βιώνει μια εθνική, πύρινη, καταστροφή, όποιος συγκαλύπτει και προστατεύει τους υπευθύνους, άμεσους ή έμμεσους, έχοντας και ο ίδιος οικονομικές απολαβές είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ. Κι αυτό ισχύει με τους πολιτικούς και τους μιντιάρχες που δεν μιλάνε συμμετέχοντας στο παιχνίδι της εξαγοράς και της σιωπής, πάνω στην καταστροφή και τον ανθρώπινο πόνο!

—————————— —————–

Το σαπισμένο πολιτικό και μιντιακό σύστημα έχει προσφέρει κι άλλη φορά ασυλία στον Μυτιληναίο και τον έχει κρατήσει, στα πλαίσια αυτού του πάρε δώσε που έχουν, εκτός φυλακής. Αμέσως μετά την συντριβή του στις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 ο Τσίπρας κράτησε ανοικτή με το ζόρι στην Βουλή και πριν τη διαλύσει για τις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου έφερε άρον άρον για ψήφιση το νέο Ποινικό Κώδικα. Κάτι που φυσικά έγινε με τη συναίνεση και την υπερψήφιση στα κρίσιμα σημεία τόσο από την ΝΔ και τον Κούλη όσο και από το ΠΑΣΟΚ. Ένα από αυτά τα κρίσιμα σημεία αφορούσε την αλλαγή των ποινών για την δωροδοκία:  Η παθητική δωροδοκία υπαλλήλου (δηλαδή δωροληψία) μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα και η διάταξη αυτή μαζί με τις άλλες τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου. Όλως …τυχαίως, ύστερα από 10 ημέρες και μετά από πολλές αναβολές, αναιρέσεις κλπ, δικάστηκε η υπόθεση της δωροδοκίας των 250.000 ευρώ στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Στέργιο Νέζη, από τον Βαγγέλη Μυτιληναίο που φέρεται να είχε γίνει το 2003. 16 χρόνια μετά, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, εφαρμόζοντας το νέο Ποινικό Κώδικα, μετέτρεψε το κακούργημα σε πλημμέλημα και λόγω παραγραφής πια της δίωξης, προχώρησε στην απαλλαγή του Μυτιληναίου.

Τόσο απλά… 

Από την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a4%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%ce%bb%ce%ac%ce%b2%ce%bf-%ce%a0%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%81%ce%b7-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%9c%ce%a5%ce%a4/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .