Δευτέρα, Αυγούστου 2

Βρεγμένο μαγιό; Άλλαξέ το!

Βρεγμένο μαγιό; Άλλαξέ το!

Πάντα θυμάμαι την εμμονή τη μητέρα μου με το βρεγμένο μαγιό που πρέπει να το αλλάζω αμέσως μόλις βγω από τη θάλασσα. Με τον καιρό έχει τόσο μπει στη συνείδησή μου, που κάθε φορά σχεδόν εμμονικά τρέχω να αλλάξω. Τελικά είναι σημαντικό να αλλάζουμε το βρεγμένο μαγιό ή πρόκειται για μύθο;



Όχι δεν πρόκειται καθόλου για μύθο καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, η  υγρασία από το βρεγμένο μαγιό σε συνδυασμό με τη ζέστη διαταράσσουν τον αμυντικό μηχανισμό του γυναικείου κόλπου. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που το καλοκαίρι οι γυναίκες είμαστε πιο ευάλωτες σε προβλήματα που  αφορούν την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Ποια είναι αυτά;

Η ΥΠΟΥΛΗ ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ!
Οι κολπικές εκκρίσεις είναι μια φυσιολογική διαδικασία παραγωγής υγρών, από τους αδένες του κόλπου και του τραχήλου, ωστόσο όταν η ποσότητά τους αυξάνεται και τα κολπικά υγρά από διαφανή γίνονται καφέ, κίτρινα, πρασινωπά ή λευκά, και κυρίως δύσοσμα, τότε αυτό υποδεικνύει εμφάνιση κολπίτιδας.  

Το χρώμα έχει σημασία

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο κνησμός και οι λευκές εκκρίσεις βάζουν σε υποψίες για μόλυνση του κόλπου που οφείλεται σε μύκητες. Εάν οι εκκρίσεις είναι λευκές ή αποχρωματισμένες και συνοδεύονται με έντονη οσμή τότε η μόλυνση μπορεί να οφείλεται σε μικρόβια.

Και τώρα τι κάνω;
Ο γυναικολόγος έχει τον πρώτο λόγο. Ακολουθήστε λοιπόν τις οδηγίες του κατά γράμμα -ανάλογα με την αιτία θα σας συστήσει το κατάλληλο αντιβιοτικό για το μικρόβιο ή αντιμυκητιασικό για το μύκητα. Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένη αιτία θα σας χορηγήσει ειδικό σκεύασμα για τη ρύθμιση του pH του κόλπου. Ενώ κι εσείς θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα που εξασφαλίζουν την καθημερινή της φροντίδα, και ισορροπία.

Φαγούρα, κάψιμο... εκεί χαμηλά;
ΜΑΛΛΟΝ ΜΥΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ!


Η κολπική μυκητίαση,  συνοδεύεται από συμπτώματα όπως κάψιμο, κνησμό, λευκές εκκρίσεις και πόνος κατά την ούρηση  και τη σεξουαλική επαφή. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι στον γυναικείο κόλπο υπάρχουν έτσι κι αλλιώς μύκητες οι οποίοι δεν προκαλούν προβλήματα όταν η αναλογία τους είναι φυσιολογική. Όταν όμως η ισορροπία τους διαταράσσεται τότε αρχίζουν να εμφανίζονται τα πρώτα ενοχλητικά συμπτώματα. Στην περίπτωση αυτή πάντα με την καθοδήγηση του γυναικολόγου ή του φαρμακοποιού σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολπικές αλοιφές, υπόθετα ή και αγωγή από το στόμα, την οποία πρέπει να ακολουθήσει και ο σύντροφός σας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας καλό είναι να απέχετε από το σεξ, ειδάλλως είναι απαραίτητη η χρήση προφυλακτικού.

Χρήσιμη γνώση!
Μην ξεχνάτε ότι η άμμος της θάλασσας κρύβει πολλούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι, μεταφέρονται στα γεννητικά όργανα. Γι’ αυτόν το λόγο εξάλλου στην παραλία η επαφή σας με την άμμο δεν θα πρέπει να είναι άμεση.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Ακολουθήστε σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής, ειδικά την περίοδο αυτή, που η θερμοκρασία αυξάνεται και μαζί τα περιστατικά λοιμώξεων. Χρησιμοποιήστε απαραιτήτως ψάθα ή πετσέτα στην άμμο και φυσικά φροντίστε για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής με εξειδικευμένα προϊόντα. Εάν παρόλα αυτά νιώθετε ενοχλήσεις ή ερεθισμούς που επιμένουν, τότε θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γυναικολόγο σας.

Aναζητήστε στο pharm16.gr promo & προσφορές προϊόντων που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες και απαιτήσεις της γυναικείας υγιεινής κι ακόμη ανακαλύψτε top προϊόντα! Αποκλειστικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό και φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής.

* Οι πληροφορίες του άρθρου χρησιμεύουν ως συμπλήρωμα της γενικότερης ενημέρωσης των αναγνωστών και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξειδικευμένες συστάσεις και συμβουλές των ειδικών.pharm16.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .