Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Του Νίκου Καραχάλιου

Ξεκινώ με μια προβοκατόρικη δήλωση για να τη θυμάστε:

Ο Κυριάκος θα εξελιχθεί στον Έλληνα πολιτικό που θα σπάσει ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ αλαζονείας και ανικανότητας. Δεν θα μείνει στην ιστορία ως Μεσσίας, όπως θα επιθυμούσαν οι Kyriakistas, αλλά ως ο γόνος που μας έσφαξε στο γόνατο.

Πώς;

Αποτυγχάνοντας σε όλα τα βασικά στοιχήματα της διακυβέρνησής του… και στα 5:

1) Δημόσια Υγεία: Μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού Τσιόδρα, του «αρχιερέα της κοβιντιανής διαπλοκής», Dr. Anthony Fauci, ο Κυριάκος θα πρέπει να βρει κοιλότητα να κρύψει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που με τόση περηφάνια λάνσαρε ως COVID-FREE PASSPORT, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο… Η πρωτοβουλία του εξελίσσεται στη μπαρούφα της 10ετίας!

Ο καθηγητής/καθοδηγητής της παράνοιας που ζούμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ομολογεί πλέον κυνικά και ανερυθρίαστα πως «ο εμβολιασμένος μεταδίδει κανονικά τον κορωνοϊό, όπως ο ανεμβολίαστος»!

Κάτι που επιβεβαιώνει τα όσα έλεγαν οι καθηγητές που έχουν χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνοι», «τσαρλατάνοι» κ.λπ. από την ελληνική κυβέρνηση, όπως ο Καθηγητής φαρμακολογίας του Α.Π.Θ. κ. Δημήτρης Κούβελας, που είχε πει πως «ο εμβολιασμένος μεταδίδει και μολύνεται».

Πιο συγκεκριμένα ο Καθηγητής Ανοσολογίας και Διευθυντής του Κέντρου Λοιμώξεων και Αλλεργιών των ΗΠΑ, ο πολύς Άντονι Φάουτσι εξήγησε το λόγο για τον οποίο το CDC αποφάσισε να επαναφέρει τις μάσκες στους εμβολιασμένους:

Είπε πως «οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μολύνονται με τη μετάλλαξη Δέλτα. Αυτό συμβαίνει γιατί κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό! Μάθαμε πλέον ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους ανθρώπους! Ο ιός έχει αλλάξει και γι’ αυτό αλλάζει και η οδηγία του CDC.

Έτσι πλέον μπορώ να πω, πως ακόμα και εάν είστε εμβολιασμένοι πρέπει να φοράτε μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και σε χώρους που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός.

Πριν λίγους μήνες είχαμε άλλα δεδομένα, καθώς ένας ανεμβολίαστος είχε περισσότερο ιό από έναν εμβολιασμένο που είχε μολυνθεί με τον κορωνοϊό. Τώρα με την μετάλλαξη «Δ» τα πράγματα αλλάζουν». Το άκουσες Σωτήρη; Το ακούς Κυριάκο, και αν ναι τί θα κάνεις; Το περιβόητο «πιστοποιητικό» στο οποίο τόσο επένδυσες αυτοακυρώνεται…

2) Τουρισμός: Εδώ τα γέλια ακούγονται ακόμη και όταν τα clubs της Μυκόνου παίζουν στα 200 decibel το “All I need is Your Love Tonight”, τον ύμνο του καλοκαιριού.

Ο Μασκοφόρος Απελευθερωτής Κ.Μ. ή Ρ.Μ. έρχεται στη Μύκονο, κάτι σαν τον δολοφόνο που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, αφού την έχει ήδη lockάρει 5 φορές (πανελλαδικό ρεκόρ) και πάει για 6η (σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ).

Πότε;

Στις 4 Αυγούστου…

Τί θα κάνει;

Θα εγκαινιάσει έκθεση με τίτλο: ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ!

ΝΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ!

Η «Άριστη Μενδώνη» τον φέρνει στο Νησί των Ανέμων να κόψει κορδέλα στο κλειστό αδικαιολόγητα εδώ και μήνες Αρχαιολογικό Μουσείο, εν μέσω: α) του πιο θανατηφόρου καύσωνα της δεκαετίας, β) καταστροφικών πυρκαγιών, που αυτή τη στιγμή που γράφω, καίνε μέχρι και την αγαπημένη Κηφισιά… των Kyriakistas και γ) music lockdowns… Όλα αυτά σε ένα νησί που ζει και προσπαθεί να πουλήσει τουρισμό εν μέσω φημών για νέο λουκέτο!

3) Οικονομική Ανάπτυξη: Αυτό είναι θέμα του φίλου μου του Άδωνι, αλλά μετά το 2ο knockdown που δέχθηκε από τον Covid, αποφάσισα να τον αντικαταστήσω...προσωρινά. Πού είναι Κυριάκο μου οι επιστρεπτέες που έταξες στους μικρομεσαίους; Πού είναι οι προκαταβολές που υποσχέθηκες στη Διαπλοκή από το Ταμείο Ανάπτυξης; Γιατί αργούν τα 4,5 δις; Γιατί ο Super Mario πήρε 28,4 billion euros και εσύ πολύ λιγότερα; (αναλογικά). Γιατί απέτυχε η Επιτροπή Πισσαρίδη και αναγκάστηκες να αλλάξεις τη διαδικασία και να δώσεις σε ιδιωτική εταιρεία την εκ νέου σύνταξη του Σχεδίου; Ούτε στον τομέα εξειδίκευσής σου δεν τα κατάφερες; Θες τόσο πολύ να πας να φας το κεφάλι σου σε δίδυμες εκλογές και με τη μετάλλαξη Δέλτα και εν μέσω οικονομικής κρίσης;

4) Υπέρμετρη Αλαζονεία: Κυριάκο εξακολουθείς να χρησιμοποιείς αλόγιστα το «εγώ». Πιο πρόσφατα όταν «εσύ» αποφάσισες -μόνος σου-χωρίς λοιμωξιολόγους και Κεραμέως να δώσεις «τράτο» στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Τί έχεις στο μυαλό σου παιδί μου; Συγχαρητήρια πάντως! Πας για το NBA 5/5. Ούτε ο Γιάννης δεν έχει τέτοια ποσοστά. Γιατί ακκίζεσαι; (ακολουθεί επεξήγηση της λέξης για να μην μπερδευτούν ορισμένοι και κάνουν άλλους συνειρμούς…).

5) Τα εθνικά μας θέματα: Άφησα τελευταία τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Μας διαβεβαίωνες ως υπεύθυνη κυβέρνηση πως θα περάσουμε «ένα ήσυχο καλοκαίρι». Ο Αισχύλος στον Αγαμέμνωνα (659-660, μτφρ Ι.Ν. Γρυπάρη) έλεγε: «ορώμεν ανθούν πέλαγος Αιγαίον νεκροίς» (τη θάλασσα όλη βλέπουμε ν’ ανθεί του Αιγαίου από Αχαιών κορμιά). Στο μεταφράζω γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι πως δεν διαθέτεις κλασσική παιδεία.

Φρόντισε λοιπόν Κυριάκο μου να μην επαληθευτεί επί της θητείας σου μια ακόμη εθνική τραγωδία…

Υπάρχει λύση;

Στη Δημοκρατία (που έχεις βαλθεί να αλλοιώσεις) δεν υπάρχουν αδιέξοδα…

Τί μπορείς να κάνεις;

Δύο λύσεις έχεις: ή να αποδράσεις ASAP μέσω πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο, ή να παραδώσεις, σε Οικουμενική.

Α! Και ούτως ή άλλως μην έρθεις στη Μύκονο, ειδικά αν έχεις σκοπό να τη λοκάρεις για 6η φορά…

Αυτονόητο, ε; ε;

Όχι για το περιεχόμενο της απόφασης. Αλλά για την έπαρση που εμπεριέχει. Θυμίζεις όλο και περισσότερο Λουδοβίκο!!!

Όχι όμως τον ΧΙV, του οποίου θα ήθελες να μοιάσεις επειδή ηγεμόνευσε για 72 χρόνια (και 110 μέρες). Εσύ ούτε καν τον XVI δεν πιάνεις, τον Βουρβώνο που έμεινε στην ιστορία γιατί προκάλεσε τη Γαλλική Επανάσταση και πλήρωσε τα σπασμένα. Εσύ δεν θα ζήσεις την «τιμητική πτώση» από εξέγερση (π.χ. των αντιεμβολιαστών). Εσύ Κυριάκο μου θα πέσεις από «πέσιμο», της Διαπλοκής των αχόρταγων Νταβατζήδων. Όπως και ο Κωνσταντίνος, όμως πολύ πιο άδοξα. Αν τον Γιώργο τον έφαγαν σε μια πτήση προς Γαλλία, εσένα θα σε κατεβάσουν από την εξουσία μισοπέλαγα, σε μια διαδρομή με λαϊκό Sea Jet από τη Ραφήνα… στην Τήνο. Σε βλέπω να ξεχειμωνιάζεις στην Άνδρο των εφοπλιστών. Έχεις αρκετούς φίλους νομίζω εκεί να σε φιλοξενήσουν στις βίλες τους.

Δεν φταίω εγώ μετά για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι σοβαροί άνθρωποι -των ΒΠ- γελάνε μαζί σου. Μόνος σου βγάζεις τις ματάρες σου. Εγώ απλώς προσπαθώ να παίξω το ρόλο της Μαλβίνας που αποδομούσε τον μέντορά σου «τον Κώστα τον Σημίτη» (και βέβαια δεν φθάνω ούτε στο νυχάκι της). Το ζήσαμε και αυτό… σε αδειάζει μέχρι και ο σοβαρός Βασίλης Κοντοζαμάνης, που είπε -κόντρα σ’ εσένα- πως: «δεν είπαμε ποτέ ότι το Μάρτιο θα έχουμε 2 εκατ. εμβολιασμένους». Εσείς, οι Βασίληδες στο Υπουργείο Υγείας δεν το ξεστομίσατε... Γιατί ο Κυριάκος το είπε και μάλιστα στομφωδώς το παιδί...;

Welcome to Greece Λουδοβίκε των Χανίων...

Σημείωση: Σε περιμένουμε σε δύο ραντεβού: με την ιστορία και την προδομένη ΝΔ. Σε περιμένουμε και στα Ματογιάννια, οι Kαλοί Πειρατές της Μυκόνου, να σε κεράσουμε φιλόξενα πικρό καφέ και να τα πούμε…

Πότε; Την Τετάρτη το μεσημέρι, μετά τα εγκαίνια.

Νίκος Καραχάλιος

Dimokrares.gr

ΥΓ. Μήπως εκδικείσαι τη Μύκονο γιατί έδωσε 75% στον Μεϊμαράκη; Εδώ οι άνθρωποι είχαν άνεση και δεν εξαγοραζόντουσαν φαίνεται…

Ακκίζομαι: ακκίζεται στις κάμερες

[Συμπεριφέρομαι με επιτήδευση, με φιλαρέσκεια, με συγκαλυμμένη προκλητικότητα προσπαθώντας να διεγείρω το ερωτικό ενδιαφέρον των ανδρών]

Κάνω καμώματα / κόλπα / σκέρτσα / τσακίσματα / τσαλιμάκια / νάζια / τσαχπινιές / πείσματα (φράση / έκφραση ν.ε.)

Χαϊδεύομαι

Κουνιέμαι: πολύ σου κουνιέται η γκόμενα