Πέμπτη, Αυγούστου 19

Στο τέλος η Ομορφιά θα νικήσει τον φόβο

Λεπτό προς λεπτό το παγκόσμιο θρίλερ

H Jennifer Aniston είπε ότι σταμάτησε να βλέπει ανθρώπους που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν

Ο πρόεδρος Biden αποκαλεί αυτούς τους καιρούς η «Πανδημία των ανεμβολίαστων» αλλά ο ορθότερος όρος είναι η «Πανδημία των φοβισμένων εμβολιασμένων». Οι φοβιτσιάρηδες είναι αυτοί που διχάζουν το έθνος χωρίς να υπάρχει λόγος.
Την περασμένη εβδομάδα το CNN απέλυσε τρεις υπαλλήλους επειδή ήρθαν στο γραφείο χωρίς να εμβολιαστούν.

By Emily Miller

Επίσης η Jennifer Aniston, η πρωταγωνίστρια από τα «Φιλαράκια» είπε ότι σταμάτησε να βλέπει ανθρώπους που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. Την Κυριακή, ο Dr. Anthony Fauci είπε στην εκπομπή του NBC “Meet the Press” ότι οι ανεμβολίαστοι επιτρέπουν στον ιό να «κυκλοφορεί ελεύθερα» κάτι το οποίο «θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια χειρότερη μετάλλαξη» η οποία «μπορεί να διαπεράσει την προστασία από το εμβόλιο»

Οι Φοβισμένοι Εμβολιασμένοι και οι Ευγνώμονες Εμβολιασμένοι
Ο Fauci, το CNN και η Aniston αντιπροσωπεύουν τους Φοβισμένους Εμβολιασμένους. Το αντίθετό τους είναι οι Ευγνώμονες Εμβολιασμένοι οι οποίοι απλά δεν έχουν να ανησυχούν για την COVID. Εννιά από τους δέκα εμβολιασμένους δεν θα κολλήσουν τον ιό. Εκείνη η μία περίπτωση που περισσεύει θα έχει πολύ λιγότερο σοβαρά συμπτώματα ή και καθόλου. Κανένας από αυτούς δεν θα πεθάνει από COVID.
Όπως είναι τα πράγματα τώρα, 71% των ενηλίκων έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση και 61% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Όταν προστεθούν και τα παιδιά κάτω των 18 ετών, ο μέσος όρος είναι και πάλι το 51% της χώρας πλήρως εμβολιασμένο. Το πιο πιθανό είναι, ο το νούμερο να αυξηθεί με τα εμβόλια των παιδιών επειδή οι ενήλικες είχαν χρόνο να πάρουν την τελική τους απόφαση.
Οι Ευγνώμονες Εμβολιασμένοι έχουν επιστρέψει στην προηγούμενη φυσιολογική ζωή τους-περιηγήσεις, πάρτι, ταξίδια, έβγαλαν τις μάσκες. Αναρωτιούνται γιατί οι άλλοι εμβολιασμένοι είναι τόσο θυμωμένοι αφού τα πράγματα έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ.
Αυτό που διαχωρίζει τους εμβολιασμένους είναι ο φόβος. Οι Φοβισμένοι Εμβολιασμένοι φοβούνται αυτό που δεν μπορούν να ελέγξουν, το οποίο στην προκειμένη περίπτωση είναι η πανδημία, είναι απλά πάνω από την απόφαση των ανθρώπων για την υγεία τους. Καθοδηγούνται από συναισθήματα και όχι από γεγονότα.
Όταν πληγωνόμαστε -κάτι που πιστεύω ότι συμβαίνει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τα lockdown του Μαρτίου του 2020- ο μετωπιαίος μας λοβός σβήνει και το κορμί αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την επιβίωση. Για αυτό οι Φοβισμένοι Εμβολιασμένοι είναι τόσο αντιδραστικοί. Είναι συνεχώς σε μια κατάσταση πάλης η φυγής. Βλέπουν κάποιον χωρίς μάσκα και αισθάνονται ότι μπορεί να πεθάνουν. Ακούνε ότι κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί, και αισθάνονται ότι δέχονται προσωπική επίθεση.
Είναι αδύνατο να συνεννοηθείς με κάποιον που το κορμί του ξεχειλίζει κορτιζόλη και αδρεναλίνη. Για αυτό τα δεδομένα της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και της πανδημίας δεν δουλεύουν όταν κάποιος πάει να αντιπαρατεθεί με τους Φοβισμένους Εμβολιασμένους.

Γνωστική Προκατάληψη

Ένας καθηγητής ψυχολογίας θεωρεί ότι η αιτία του παράλογου φόβου να κολλήσεις COVID αφού εμβολιαστείς είναι ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν καταλάβουν τα απλά μαθηματικά των πιθανοτήτων. Ο John M. Henderson, Ph.D., καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, έγραψε στο “Psychology Today”:
Όταν έρχεται η ώρα να σκεφτούν την πιθανότητα να συμβούν κάποια γεγονότα, τα ανθρώπινα όντα δυστυχώς υστερούν. Όντως, όταν αναλύουμε πιθανότητες είμαστε επιρρεπείς σε όλων των ειδών τα λάθη. Οι ψυχολόγοι αποκαλούν αυτές τις επιρρέπειες γνωστικές προκαταλήψεις. Οι γνωστικές προκαταλήψεις μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένες σκέψεις και κακές λήψεις αποφάσεων, μερικές φορές με επιπτώσεις ζωής και θανάτου.

Ένας τύπος γνωστικής προκατάληψης που παίζεται αυτές τις μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα και στα παραδοσιακά μέσα, έχει να κάνει με την πιθανότητα να αρρωστήσει κάποιος από Covid-19 και μετά τον εμβολιασμό. Οι ψυχολόγοι αποκαλούν την πηγή αυτής της προκατάληψης Πλάνη του Βασικού Ποσοστού.
Δίνω περίληψη των βασικών σημείων του παρακάτω.

Τα καλά νέα και τα δεδομένα δεν στέκουν

Η Πλάνη του Βασικού Ποσοστού εξηγεί γιατί οι Φοβισμένοι Εμβολιασμένοι δεν κατανοούν τα καλά νέα για τα νούμερα της πανδημίας.
Υπάρχουν νέα δεδομένα για το 80% των ανθρώπων άνω των 65 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί για να είμαστε αισιόδοξοι. Το CDC ανέφερε ότι τα εμβόλια Pfizer και Moderna αποτρέπουν την εισαγωγή στο νοσοκομείο για το 96% των ανθρώπων από 65 έως 74 ετών. (Το εμβόλιο J&J είναι λίγο χαμηλότερο στο 84%για τους ηλικιωμένους), Άρα η γιαγιάκα σώθηκε. Αλληλούια.

Για τους εμβολιασμένους το ποσοστό επιβίωσης μπορεί να είναι 100%
Τα παιδιά και οι έφηβοι συνεχίζουν να είναι ασφαλή από την COVID. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας 350 παιδιά και έφηβοι πέθαναν από COVID από ένα βασικό ποσοστό 75.000.000. Αυτά τα παιδιά είχαν βαριά υποκείμενα νοσήματα. Υπάρχει μία αύξηση σε νοσηλείες παιδιών λόγω της πιο μολυσματικής μετάλλαξης Δέλτα, αλλά τα βασικά ποσοστά δείχνουν ότι λιγότερα από 1% των παιδιών με COVID καταλήγουν στο νοσοκομείο, με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων.
Για τους ενήλικες κάτω των 65 ετών και χωρίς ζητήματα υγείας, είναι πρακτικά αδύνατον να πεθάνουν από COVID ή ακόμα να νοσήσουν βαριά. Ακόμα και αν συνυπολογίσουμε τους γηραιότερους -ακόμα και αν δεν είσαι εμβολιασμένος- σύμφωνα με το Johns Hopkins. Για τους εμβολιασμένους, το ποσοστό επιβίωσης μπορεί να είναι 100%.
Οι Φοβισμένοι Εμβολιασμένοι αδυνατούν να καταλάβουν πως αυτά τα δεδομένα μεταφράζονται στη ζωή τους. Η γνωστική τους προκατάληψη τους κάνει να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να πεθάνουν. Φοβούνται ότι τα παιδιά τους θα πεθάνουν. Για αυτό θέλουν όλους τους άλλους εμβολιασμένους.
Παρόλο που τα θαυματουργά mRNA εμβόλια έχουν καταφέρει να μειώσουν δραματικά τους θανάτους και την νοσηλεία σε ένα μόνο χρόνο, οι Φοβισμένοι Εμβολιασμένοι δεν μπορούν να δουν τα καλά νέα.

Η ατέρμονη αναζήτηση για την μηδενική COVID .

Οι φοβισμένοι εμβολιασμένοι έχουν μια σιωπηρή πεποίθηση ότι είναι δυνατόν να πάμε πίσω στις Πριν Εποχές όταν ο καινούργιος κοροναιός υπήρχε μόνο στα εργαστήρια. Αυτό είναι λάθος.
Ο ιός θα συνεχίζει να μεταλλάσσεται και να κυκλοφορεί στον πλανήτη. Οι άνθρωποι θα αρρωσταίνουν. Δεν υπάρχει τρόπος να γυρίσουμε στην «Μηδενική COVID εποχή» στην Αμερική γιατί ένα συμπαγές 20% των ενηλίκων δεν θα εμβολιαστεί ποτέ- όσο και να τους κατηγορούν και ντροπιάζουν οι Φοβισμένοι Εμβολιασμένοι.
Κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι, οι Φοβισμένοι Εμβολιασμένοι χρησιμοποίησαν το από στόμα σε στόμα και τα κοινωνικά μέσα προσπαθώντας να πείσουν όλους να εμβολιαστούν επειδή πίστευαν ότι θα ήταν ασφαλείς όταν η ανοσία της αγέλης θα επιτυγχανόταν.
Ο Biden προώθησε αυτήν τη θεωρία με το να πει ότι ο στόχος του ήταν να φτάσει στο 70% το ποσοστό του εμβολιασμού μέχρι τις 4 Ιουλίου. Ο πρόεδρος ποτέ δεν εξήγησε την επιστήμη πίσω από αυτό το στόχο. ΄Ηταν μία τυφλή πίεση να φτάσουν οι ενέσεις στα μπράτσα που έπεισε πολλούς Αμερικάνους ότι η ανοσία της αγέλης θα ήταν το τέλος της πανδημίας. Απέτυχε παταγωδώς.
Οι Φοβισμένοι Εμβολιασμένοι ποτέ δεν κατάλαβαν ότι η ανοσία της αγέλης απλώς σημαίνει μια μικρότερη πιθανότητα μαζικής έξαρσης του ιού. Πίστεψαν ότι θα σταματούσε τον ιό εντελώς και θα φτάναμε στην μηδενική COVID πάλι. Για αυτό ήταν τόσο θυμωμένοι με τους ανεμβολίαστους αυτή τη χρονιά και τόσο προσβλητικοί απέναντί τους τώρα που η πανδημία συνεχίζει.

Ένας Ευγνώμων, Εμβολιασμένος Γιατρός

Ο Dr. Marty Mackary του John Hopkins School of Health είναι ένας ειλικρινής επικριτής της πίεσης της κυβέρνησης να εμβολιάσει τους πάντες.

Πιστεύει ότι φτάσαμε ήδη στην ανοσία της αγέλης γιατί συμπεριλαμβάνει και αυτούς που έχουν φυσική ανοσία στους εμβολιασμένους, η οποία φτάνει στο 85%.
Στις Η.Π.Α, η απειλή της covid-19 είναι επί του παρόντος χαμηλή. Σχεδόν όλοι οι Αμερικάνοι υψηλού κινδύνου είναι προστατευμένοι. Ο ιός τώρα κυκλοφορεί στους νέους στους οποίους το ποσοστό θνησιμότητας των κρουσμάτων είναι παρόμοιο με αυτό της εποχικής γρίπης, μόνο που οι καθημερινές περιπτώσεις της covid-19 είναι ένα μικρό κομμάτι των καθημερινών περιπτώσεων γρίπης στην ήπια εποχή (περίπου 20.000 έναντι 133.000 την ημέρα)

Η αγάπη των ΜΜΕ για την μετάλλαξη Delta

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι μέχρι τώρα πολύ καλή για τα χαμηλά καλοκαιρινές ποσοστά τηλεθέασης. Οι Φοβισμένοι Εμβολιασμένοι είναι το κοινό στόχος. Τα μέσα ξέρουν ότι οι άνθρωποι θα κάνουν κλικ περισσότερο σε ιστορίες με καυτούς τίτλους. Η μετάλλαξη Δέλτα απλά ακούγεται πιο τρομακτική, και αυτό πισωγυρίζει το πληγωμένο έθνος.
Τώρα που η πιο μολυσματική Δέλτα κυκλοφορεί, οι Φοβισμένοι πιστεύουν πως το νέο στέλεχος είναι πιο θανατηφόρο και επικίνδυνο. Αυτό δεν είναι αλήθεια, αλλά δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να τους βάλουμε μυαλό. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στην Άλφα και τη Δέλτα είναι το ποσοστό μεταδοτικότητας. Τα συμπτώματα είναι τα ίδια. Τα ποσοστά νοσηλείας είναι μέχρι τώρα τα ίδια. Τα ποσοστά θανάτων είναι τα ίδια για τις ηλικιακές ομάδες των ανεμβολίαστων.

Η απόφασή μου να μην εμβολιαστώ δεν επηρεάζει κανενός άλλου την υγεία. Τελεία.
Οι εμβολιασμένοι δεν υφίστανται κανένα κίνδυνο παραπάνω παρά μόνο μίας περίπτωσης. Να βγει θετικός στον ιό εφόσον έχουν περάσει 15 μέρες από τότε που έχει εμβολιαστεί, το οποίο συμβαίνει στο 5% των εμβολιασμένων, επειδή η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο κολλητική. Αλλά όταν οι εμβολιασμένοι κολλάνε COVID οποιουδήποτε τύπου, έχουν λίγα συμπτώματα και το περνάνε γρήγορα. Μπορεί ακόμα και να μην το καταλάβουν ότι το έχουν.

Η Aniston η διάσημη ηθοποιός που ξέκοψε από τους φίλους της εξαιτίας της εμβολιαστικής τους κατάστασης, κατηγορήθηκε για το διαχωριστικό της παράδειγμα. Προσπάθησε να εξηγήσει τη λογική της στο Instagram χρησιμοποιώντας τη Delta.

Η Aniston δεν χρησιμοποιεί καθόλου στοιχεία, αλλά οι Φοβισμένοι σχεδόν πάντα αναφέρονται σε ένα μεγαλύτερο σκοπό για να δικαιολογήσουν την συναισθηματική τους αντίδραση που έχει αιτία προσωπικούς τους φόβους. (Θυμάστε που ο Biden είπε το να εμβολιαστείς είναι το πατριωτικό πράγμα να κάνει κανείς). Συνήθως ισχυρίζονται ότι βοηθούν τους ανοσοκατεσταλμένους, που υποθετικά δεν μπορούν να εμβολιαστούν. Αλλά η ιατρική κοινότητα ποτέ δεν σταμάτησε κανέναν να κάνει το εμβόλιο, οπότε είναι πλάνη.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αποστολή από αυτή για τους εμβολιασμένους. Η απόφασή μου να μην εμβολιαστώ δεν επηρεάζει κανενός άλλου την υγεία. Τελεία.

Οι Φοβισμένοι Εμβολιασμένοι είναι ελιτιστές

Σαν την Anison, οι Φοβισμένοι τείνουν να είναι πολιτικά φιλελεύθεροι γιατί θέλουν μία μεγάλη κυβέρνηση με τεράστιο έλεγχο στις ζωές των πολιτών. Αυτή η κοσμοθεωρία αντικατοπτρίζεται στην COVID με την υποστήριξη των κυβερνητικών μέτρων για τα εμβόλια, τις κλειστές επιχειρήσεις, τα κλειστά σχολεία και τις εκκλησίες.
Υποστηρίζουν αυτές τις κινήσεις γιατί δεν πιστεύουν ότι οι άνθρωποι θα κάνουν το σωστό αν δεν τους επιβληθεί. Πιστεύουν ότι το άτομο είναι έμφυτα εγωιστικό και ανεύθυνο. Δεν πιστεύουν ότι η προσωπική υπευθυνότητα δουλεύει.

Δεν θα βρείτε ποτέ μια ιστορία ή μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους μη εμβολιασμένους χωρίς αναφορά στους δήθεν Ρεπουμπλικάνους που ψήφισαν τον Trump. Όπως έχω ξαναγράψει, δεν είναι αλήθεια. Οι ανεμβολίαστοι είναι νέοι, υγιείς άνθρωποι που δεν χρειάζονται το εμβόλιο. Αλλά το αφήγημα είναι τόσο ριζωμένο στο μυαλό του κοινού από τα φιλελεύθερα μέσα ενημέρωσης που είναι αδύνατο να αλλάξει.

Η εφημερίδα The New York Times της Κυριακής παρουσίασε ένα άρθρο του Charles Blow με τίτλο “Anti-Vax Insanity”. Η γνώμη του είναι ότι οι άνθρωποι που επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο είναι ηλίθιοι Ρεπουμπλικανοί που ξεγελάστηκαν από τον Πρόεδρο Trump. Έτσι περιγράφει τη μισή χώρα που δεν είναι εμβολιασμένη:

Έχουν πολύ αμυντική στάση, πολύ αφοσιωμένοι στα ψέματα και τις συνωμοσίες, πολύ αφοσιωμένοι στην εξέγερση.

Ο Blow δεν αναγνωρίζει το ποσοστό επιβίωσης 99 % ή την ανάλυση κινδύνου από πολλούς μη εμβολιασμένους. Η στήλη του δεν είναι καν ισορροπημένη για να αναφέρει βασικά στοιχεία ότι η Επιχείρηση Warp Speed του Trump. ανέπτυξε, εξουσιοδότησε και κατασκεύασε το εμβόλιο. Είναι πολύ ελιτίστας και φοβάται να πιστέψει ότι μπορούμε να σκεφτούμε μόνοι μας. Αυτός γράφει:

Η οπτική των αμέτρητων κοινωνικά αποστασιοποιημένων κηδειών είναι λιγότερο προσβλητική για αυτούς τους συντηρητικούς από την οπτική της κοινωνικής απόστασης σε ένα Fuddruckers. Η σνομπ αναφορά στα Fuddruckers γράφτηκε στους Times την ίδια ημέρα που η ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου, Annie Karni, αναφέρθηκε στους καλεσμένους στο Pres. Τα 60α γενέθλια του Ομπάμα ως «εκλεπτυσμένο πλήθος εμβολιασμένων». Οι βρώμικες μάζες των μη εμβολιασμένων δεν θα προσκαλούνταν ποτέ στο πάρτι χωρίς μάσκα του Ομπάμα στο σικ Martha’s Vineyard.

Οι στόχοι των Φοβισμένων Εμβολιασμένων

Ένας συντηρητικός φίλος, ο οποίος δεν είναι εμβολιασμένος και ζει σε μία μπλε πολιτεία, μου έστειλε email:
Σε αυτό το σημείο, το μεγαλύτερο θέμα μου είναι η πλήρης αδιαφορία που φαίνεται να έχουν όλοι για τα προσωπικά δικαιώματα των άλλων. Το δικαίωμα να επιλέξουμε ΟΧΙ να είμαστε μέρος του «πειραματικού» μέρους αυτού του εμβολίου και το δικαίωμα ΟΧΙ να μην μοιραστούμε τις ιδιωτικές ιατρικές μας πληροφορίες με όποιον το ζητήσει.
Η ουσία για εκείνη είναι η ίδια για μένα και πολλούς άλλους. Γιατί η κατάσταση της υγείας μας θεωρείται ξαφνικά ανοιχτή στον δημόσιο έλεγχο; Γιατί θεωρείται εντάξει για όλους από τον πρόεδρο μέχρι τους γείτονές μας να μας δαιμονοποιούν που επιλέξαμε να διακινδυνεύσουμε να αρρωστήσουμε παρά να κάνουμε το εμβόλιο τώρα;

Λοιπόν, δεν είναι εντάξει. Σπάζει το έθνος μας ακόμη περισσότερο όταν αντίθετα πρέπει να εργαστούμε για την ενότητα. Όλοι αυτοί οι κριτές, κριτικοί και απασχολημένοι είναι οι φοβισμένοι εμβολιασμένοι. Βάζουν τον φόβο πάνω από τις σχέσεις, τις κοινότητες και τη λογική. Δεν υπάρχει λογική για τις απαιτήσεις τους.
Εάν ο πρόεδρος, που κρύφτηκε στο υπόγειό του από φόβο για την COVID, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του να οδηγήσει το έθνος με στοιχεία, αισιοδοξία και εμπιστοσύνη, τότε αγνοήστε τον. Και αν βρεθείτε ανίκανοι να αποφύγετε έναν καυγά με έναν φοβισμένο εμβολιασμένο, απλά απομακρυνθείτε. Δεν θα ακούσουν τη λογική.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/sto-telos-i-omorfia-tha-nikisei-ton-fovo-mia-sexy-proseggisi-gia-tin-pandimia-ton-fovismenon-emvoliasmenon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .