Κυριακή, Αυγούστου 22

Τσίπρας: “Λιποτάκτης ο πρωθυπουργός” – Και πάλι το πόθεν έσχες στη Βουλή

 

 Γράφει ο Σπύρος Γκουτζάνης

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά έβαλε ξανά στο στόχαστρό του ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την συζήτηση στην Βουλή για την Προανακριτική για τον Νίκο Παππά, ενώ ανέδειξε και το ζήτημα που έχει προκύψει με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας κλιμακώνει εν μέσω θέρους την αντιπολιτευτική του τακτική επιχειρώντας να αποδομήσει την εικόνα του πρωθυπουργού καθώς θεωρεί ότι αυτός έχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του τις πρόωρες εκλογές.

Καθώς μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέστη στην Ολομέλεια ο κ. Τσίπρας είπε ότι η διαδικασία είναι ντροπή για την Βουλή και «είναι ακόμη μεγαλύτερη κατάντια όταν έχουμε έναν πρωθυπουργό λιποτάκτη. Που ήρθε χθες στα κρυφά στη Βουλή, πάλι την ώρα που ήξερε ότι εγώ θα λείπω, για να μας μιλήσει την ώρα που η πανδημία καλπάζει ξανά, για τον Ε65».

Φυσικά κάλυψε πλήρως τον Νίκο Παππά και απέδωσε την σύσταση της Προανακριτικής στο ότι ο κ. Μητσοτάκης υπακούει στα κελεύσματα των κατά Καραμανλή «νταβατζήδων» που θέλησαν να εκδικηθούν τον πρώην υπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να καταλήξει ότι «γι αυτό ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αφήσει ποτέ το στίγμα του ηγέτη της δεξιάς παράταξης».

Φυσικά έκανε εκτεταμένη αναφορά στην Πανδημία και χρέωσε προσωπική αποτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ποιος έλεγε πριν δύο μήνες ότι είμαστε στο τελευταίο μίλι; Ποιος έλεγε ότι θα έχουμε καλοκαίρι κανονικότητας; Ποιος πανηγύριζε για δεύτερη φορά ότι νίκησε τον κορονοϊό; Ποιος έλεγε στους πολίτες πετάξτε τις μάσκες; Ποιος έδινε εντολή στα πακιστανικά τηλέφωνα να περνάνε κρούσματα ενώ οι πολίτες έτρωγαν πρόστιμα; Ποιος έλεγε το Δεκέμβρη ότι κάθε μήνα θα έχουμε 2 εκατ. εμβολιασμούς; Ότι το 70% των πολιτών τον Ιούνιο θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι; Εγώ σας φταίω; Ο κ. Μητσοτάκης τα έλεγε και για αυτό κρύβεται”.

Ξεκαθάρισε όμως την θέση του και στο θέμα των εμβολιασμών: «Χωρίς φόβο και με εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στη λογική του λαού μας, θα λέμε με στεντόρεια φωνή ότι ο εμβολιασμός όλων είναι απαραίτητος. Για κανένας δεν είναι ασφαλής αν δεν είναι όλοι ασφαλείς. Με την ίδια φωνή όμως θα λέμε και ότι ο εμβολιασμός που είναι πηγή ζωής και πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης ταυτόχρονα, δε μπορεί παρά να αποτελεί επιλογή ελεύθερης βούλησης. Οι απειλές, οι διώξεις και οι καταδίκες, που μετατρέπουν το εμβόλιο από ευλογία ζωής σε ρετσινόλαδο, είναι πρακτικές που ανήκουν σε άλλο πλαίσιο σκέψης και οργάνωσης μιας κοινωνίας. Όχι μιας δημοκρατικής κοινωνίας».

Το κορίτσι της διπλανής πόρτας

Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε δύο ακόμη θέματα, την περίπτωση της 18χρονης στην Ηλιούπολη και το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού. Για την υπόθεση της 18χρονης ανέφερε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο δημόσιο ευχαριστώ για ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας. Η κοπέλα αυτή, γνωστή ως σερβιτόρα είναι η ηρωίδα της διπλανής πόρτας. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για την στάση της Πολιτείας. Ακόμα περιμένουμε απαντήσεις από το υπουργείο και τη ΝΔ»

»Γιατί δεν έχουν δοθεί ακόμα τα στοιχεία και η φωτογραφία των εμπλεκομένων στη δημοσιότητα, όπως κάνουν οι Αρχές σε κάθε μα κάθε αντίστοιχη περίπτωση; Για να αναγνωριστούν και από άλλα θύματα, να ανοίξουν τα στόματα και να ξεριζωθεί αυτό το καρκίνωμα; Καταλαβαίνετε ότι το μήνυμα που στέλνετε είναι «μην μιλάτε»; Καταλαβαίνετε ότι φαίνεστε σαν να θέλετε κάποιους να καλύψετε;»

»Όπως φαίνεται πως κάποιοι έκαναν, όταν για 12 ώρες απαγόρευαν στο θύμα να μιλήσει με τους δικηγόρους της και της συμπεριφέρονταν σαν να ήταν η ίδια ο εγκληματίας; Και την πίεζαν να πάρει δικηγόρους που θα της συστήσουν οι ίδιοι. Σας ρωτώ λοιπόν: Γιατί από χθες δεν απαντάτε: Είναι ή δεν είναι ο συλληφθείς αστυνομικός μέλος της Νέας Δημοκρατίας κύριοι; Αν δεν είναι, πείτε το. Αν είναι αποπέμψτε τον. Ή νομίζετε ότι θα περάσει και αυτό στα ψιλά;

Το πόθεν έσχες

Έθεσε όμως και το ερώτημα που αφορά το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού με βάση τα στοιχεία που έφερε στην δημοσιότητα η εφημερίδα Documento.«Είναι πολλά όσα έχω να πω. Και όσα ερωτήματα έχω να θέσω. Δε πρόκειται για θέμα παραπολιτικής, πρόκειται για θέμα που αφορά τη λειτουργία του ίδιου του πολιτεύματος. Και το ερώτημα είναι αν είναι όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο σε αυτόν το τόπο».

»Όλοι εκτός από τον κο Μητσοτάκη. Δε θα πω περισσότερα παρά το ότι έχω να πω πολλά. Θα περιμένω να τα πω όταν θα είναι μέσα στην αίθουσα ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης για τον κοιτάω και να με κοιτάει στα μάτια. Εγώ δε χτυπάω τον αντίπαλο πισώπλατα. Μπροστά του θα τα πω και θα αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις».

Στο θέμα απάντησε αμέσως μετά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης λέγοντας ότι «για το πόθεν έσχες έχει γίνει ο έλεγχος από τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες αρχές». Ωστόσο είναι σαφές ότι απαντά σε άλλο θέμα αφού το ερώτημα είναι αν η συγκεκριμένη εταιρεία είναι δηλωμένη στο πόθεν έσχες και επ αυτού δεν έχει γίνει έλεγχος.

από slpress

 https://teleytaiaexodos.blogspot.com/2021/08/blog-post_7837.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .