Εφιαλτικές εικόνες στην Αττική: Οι φλόγες μπήκαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία - ΕΛ.ΑΣ: «Εκκενώστε τώρα» - Συνεχείς εκρήξεις

Εφιαλτικές εικόνες στην Αττική: Οι φλόγες μπήκαν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία - ΕΛ.ΑΣ: «Εκκενώστε τώρα» - Συνεχείς εκρήξεις

Φόβος για τα βενζινάδικα που υπάρχουν στην περιοχή

Translate this page

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που καίει από χθες την Αττική, καθώς υπάρχει αυτή την ώρα μια τεράστια αναζωπύρωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, αλλά και στο Κρυονέρι. 

Η φωτιά έχει ξεφύγει, οι εικόνες είναι εφιαλτικές, καθώς παντού ακούγονται εκρήξεις. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία απομακρύνουν τα τηλεοπτικά συνεργεία και όποιον άλλο βρίσκεται στο σημείο, καθώς υπάρχει κίνδυνος. 

Οι φλόγες έχουν μπει μέσα στον οικισμό, ενώ πυκνός μαύρος καπνός έχει καλύψει όλη την περιοχή, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα. Παράλληλα υπάρχουν φόβοι για τα βενζινάδικα που βρίσκονται στην περιοχή. 

Ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, ενημέρωσε, μέσω Mega, πως είναι τέσσερα τα μέτωπα, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, τα Κιούρκα, την Αττική Οδό και ένα που κατεβαίνει στη Μαλακάσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην περιοχή «έχουμε πολύ ισχυρούς ανέμους».

«Εδώ που είμαι βλέπω να καίγεται δάσος αλλά είμαι σίγουρος ότι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, που είχαμε μεγάλη αναζωπύρωση και πριν πιάσει τόσο δυνατός αέρας, θα έχουμε προβλήματα άλλα. Τα μέτωπα είναι πολλά, όχι μόνο ένα, έχω μετρήσει τουλάχιστον τέσσερα και κινδυνεύουν και οικισμοί» είπε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από το πρωί είναι συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή, με την κατάσταση και στις Αφίδνες να είναι δραματική.

Οι κάτοικοι των Αφιδνών έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους από χθες, ωστόσο στην περιοχή έχουν καεί σπίτια. Το μέγεθος της καταστροφής δεν έχει γίνει, ακόμη, γνωστό.

Οι φλόγες, να υπενθυμιστεί, είχαν περάσει χθες από την Εθνική Οδό και επεκτάθηκαν γρήγορα.

Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους τους χωριού Βόθωνας να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς τη Λίμνη του Μαραθώνα, ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και οι οικισμοί Ποντίων και Πευκόφυτο στον Άγιο Στέφανο. Τα ξημερώματα εκκενώθηκε και οικισμός στον Μαραθώνα.

9 άτομα στο νοσοκομείο 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, είναι εννέα τα περιστατικά που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Πρόκειται για πέντε εγκαυματίες, έναν τραυματία και τρία άτομα που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ από τις 6:00 κάνουν ρίψεις από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν και 40 πυροσβέστες από την Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

 pronews.gr